-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 279.4 קק״ל 2793.8 קק״לפחמימות 17.1 גרם 171.2 גרםשומן 22.5 גרם 224.5 גרםנתרן 27.6 מ״ג 275.9 מ״גחלבון 2.9 גרם 29.5 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 8.9 גרםשומן רווי 13.3 גרם 133.4 גרםכולסטרול 104.8 מ״ג 1047.8 מ״גסידן 70.0 מ״ג 699.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 154.6 מ״ג 1545.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות279
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 279.4 קק״ל 2793.8 קק״לפחמימות 17.1 גרם 171.2 גרםשומן 22.5 גרם 224.5 גרםנתרן 27.6 מ״ג 275.9 מ״גחלבון 2.9 גרם 29.5 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 8.9 גרםשומן רווי 13.3 גרם 133.4 גרםכולסטרול 104.8 מ״ג 1047.8 מ״גסידן 70.0 מ״ג 699.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 154.6 מ״ג 1545.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.4 מ״גסגור
אני כל כך אוהב את הקינוחים המיוחדים האלו, שמתרחקים מעט מהטעמים המתוקים המוכרים לנו בחג השבועות ומתחברים לטעמים אחרים , מרעננים וקלילים יותר כמו קרם הלימונענע המדהים הזה, שימלא לכם את החיך בחגיגה. פירות היער יתנו את הטוויסט המתוק ויחד, יתקבל קינוח כוסות מושלם שירשים כל אורח ואורחת בחג.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 279 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם לימונענע
קצפת פירות יער
-
1/2 כוס ריבת פירות יעראו פטל
-
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
בסיס
-
1 כוס עוגיות חמאהאו עוגיות וניל, שבורות ומפוררות
עיטור
-
1/2 כוס פטל טריאו כל פרי יער שאוהבים
אופן הכנה
- מכינים קרם לימונענע: בסיר, מרתיחים 200 מ”ל חלב, סוכר, עלי נענע, מים, מיץ הלימון והוניל.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים, הקורנפלור ו-50 מ”ל החלב שנותר.
- מבצעים השוואת טמפרטורות, על ידי הוספת כמחצית מהחלב החם למסה שבקערה, תוך כדי ערבוב נמרץ.
- מחזירים את כל המסה לסיר להמשך בישול והסמכה, וממשיכים לערבב לאורך כל התהליך. כאשר מתקבל מרקם קרמי וסמיך, מורידים מהאש.
- מוציאים את עלי הנענע ומוסיפים פנימה את החמאה. מעבירים לקערה וסוגרים בניילון נצמד.
- מכינים קרם ריבת פירות יער: מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם מוס.
- מוסיפים את הריבה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
- מפוררים את העוגיות לבסיסי הכוסות, ממלאים בקרם הלימונענע לאחר שהתקרר, מזלפים מעל קצפת פירות יער ומקשטים בפירות יער טריים.
אופן הכנה
- מכינים קרם לימונענע: בסיר, מרתיחים 200 מ”ל חלב, סוכר, עלי נענע, מים, מיץ הלימון והוניל.
- בקערה נפרדת, מערבבים את החלמונים, הקורנפלור ו-50 מ”ל החלב שנותר.
- מבצעים השוואת טמפרטורות, על ידי הוספת כמחצית מהחלב החם למסה שבקערה, תוך כדי ערבוב נמרץ.
- מחזירים את כל המסה לסיר להמשך בישול והסמכה, וממשיכים לערבב לאורך כל התהליך. כאשר מתקבל מרקם קרמי וסמיך, מורידים מהאש.
- מוציאים את עלי הנענע ומוסיפים פנימה את החמאה. מעבירים לקערה וסוגרים בניילון נצמד.
- מכינים קרם ריבת פירות יער: מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם מוס.
- מוסיפים את הריבה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
- מפוררים את העוגיות לבסיסי הכוסות, ממלאים בקרם הלימונענע לאחר שהתקרר, מזלפים מעל קצפת פירות יער ומקשטים בפירות יער טריים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)