-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 163.4 קק״ל 1144.0 קק״לפחמימות 16.8 גרם 117.5 גרםשומן 5.4 גרם 37.7 גרםנתרן 164.7 מ״ג 1153.0 מ״גחלבון 5.2 גרם 36.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 3.8 גרםשומן רווי 2.7 גרם 19.2 גרםכולסטרול 53.0 מ״ג 370.8 מ״גסידן 52.8 מ״ג 369.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 81.0 מ״ג 566.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות163
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 163.4 קק״ל 1144.0 קק״לפחמימות 16.8 גרם 117.5 גרםשומן 5.4 גרם 37.7 גרםנתרן 164.7 מ״ג 1153.0 מ״גחלבון 5.2 גרם 36.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 3.8 גרםשומן רווי 2.7 גרם 19.2 גרםכולסטרול 53.0 מ״ג 370.8 מ״גסידן 52.8 מ״ג 369.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 81.0 מ״ג 566.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
פנקייקים הם שם נרדף לארוחת בוקר או ערב מפנקת, ארוחה כזו שלא אוכלים בכל יום. כשחושבים עליהם ישר מדמיינים ארוחת בוקר במסעדה או בבית מלון. אבל אין כמו פנקייקים שמכינים בבית, כאלה שיוצאים אווריריים, עגולים ורכים.
המתכון שלפניכם, יעזור לכם להכין את החביתיות המושלמות במטבח הביתי. כל שנותר לכם לעשות זה לבחור את התוספות שאתם הכי אוהבים. כשמכינים פנקייקים בבית אין גבול לתוספות, אפשר להשתגע, כי הכל בהישג יד ובכמויות. אפשר להשקיע ולהכין פנקייקים מתוקים בתוספת קצפת, שוקולד, דבש, מייפל, פירות (כמו בננות, תותים, אוכמניות ועוד), אבקת סוכר, חמאת בוטנים, ריבות ועוד.
רוצים לצאת מהקופסה? לכו על חביתיות מלוחות, אתם יכולים להניח הכינו פנקייקים עם פטריות, גבינה צהובה, בצל מטוגן, ביצת עין ועוד. את החלב שבמתכון אפשר להחליף גם לחלב שקדים ואת החמאה תוכלו להחליף גם לשמן.
רוצים ממש להשתולל? הכינו מגדל של פנקייקים, מרחו ביניהם תוספת אהובה והפכו אותם לעוגה מתוקה ומעלפת.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 163 | כמות מנות 7 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקייקים
-
25 גרם חמאהמומסת
-
1 כוס חלב 3%
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 ביצה L
-
1 כוס קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
3 כפות אבקת סוכר
-
1 קורט מלח דק
הגשה
-
או דבש, או ממרח שוקולד/אגוזי לוז או כל ממרח/ריבה שאוהבים
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה במיקרו.
- מערבבים בקערה את החלב, תמצית הוניל והביצה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח.
- מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמח תוך כדי ערבוב, עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים את החמאה המומסת (תוך כדי ערבוב).
- מחממים מחבת נון סטיק קטנה (אין צורך לשמן) שופכים מצקת מהתערובת למחבת ומטגנים עד שהחלק התחתון חום-זהוב ובחלק העליון נוצרות בועות. הופכים וממשיכים בטיגון עד שהתחתית הופכת חומה-זהובה.
- ממשיכים כך עם יתר התערובת ומגישים עם כל מה שאוהבים.
מגישים עם כל תוספת שאוהבים - פנקייקים של בוקר
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה במיקרו.
- מערבבים בקערה את החלב, תמצית הוניל והביצה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח.
- מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמח תוך כדי ערבוב, עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים את החמאה המומסת (תוך כדי ערבוב).
- מחממים מחבת נון סטיק קטנה (אין צורך לשמן) שופכים מצקת מהתערובת למחבת ומטגנים עד שהחלק התחתון חום-זהוב ובחלק העליון נוצרות בועות. הופכים וממשיכים בטיגון עד שהתחתית הופכת חומה-זהובה.
- ממשיכים כך עם יתר התערובת ומגישים עם כל מה שאוהבים.
מגישים עם כל תוספת שאוהבים - פנקייקים של בוקר
תגובות (0)