באבא גנוש – סלט חצילים על האש ב-5 מרכיבים בלבד
כל העולם מטורף על באבא גנוש! סלט חצילים טורקי עם טחינה בניחוח שום וגריל. תוך דקות מתקבל סלט חצילים קל להכנה שהופך לחגיגה! המלצה: הכינו כמות כפולה!
כל העולם מטורף על באבא גנוש! סלט חצילים טורקי עם טחינה בניחוח שום וגריל. תוך דקות מתקבל סלט חצילים קל להכנה שהופך לחגיגה! המלצה: הכינו כמות כפולה!
- מערכת Foody
- 49K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 181.8 קק״ל 727.1 קק״לפחמימות 15.2 גרם 60.7 גרםשומן 12.7 גרם 50.7 גרםנתרן 393.1 מ״ג 1572.5 מ״גחלבון 5.3 גרם 21.2 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.3 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 50.3 מ״ג 201.2 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 572.4 מ״ג 2289.6 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות182
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 181.8 קק״ל 727.1 קק״לפחמימות 15.2 גרם 60.7 גרםשומן 12.7 גרם 50.7 גרםנתרן 393.1 מ״ג 1572.5 מ״גחלבון 5.3 גרם 21.2 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.3 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 50.3 מ״ג 201.2 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 572.4 מ״ג 2289.6 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״גסגור
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 182 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 חצילים גדולים
-
2 שיני שוםקלופות
-
1/2 לימון בינוניסחוט למיץ טרי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כוס טחינה גולמית
אופן הכנה
- מניחים את החצילים על האש, אש גלויה וחזקה או על כיריים. אם אתם מכינים על הכיריים בבית ורוצים לחסוך לכלוך, אפשר לרפד את הכיריים בנייר אלומיניום ואם יש לכם גריל של “על האש” אפשר להכין עליו. מחכים בסבלנות עד שהחציל שרוף לחלוטין (מסובבים כל 7-8 דקות עד שכל החציל שרוף).
- כשהחצילים שרופים, מסירים בעדינות מהאש ומעבירים לקרש חיתוך. מצננים מעט.
- חוצים את החצילים ומוציאים את תוכנם (ללא קליפה) בעזרת כף. מעבירים את תוכנם לקערת מעבד המזון (אפשר גם לקערה רגילה ולטחון בעזרת מוט ידני).
- מוסיפים לחצילים את השום, הלימון, המלח והטחינה וטוחנים למחית חלקה.
- טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מאחסנים במקרר בכלי סגור.
- להגשה: מקשטים בגרגרי רימון, שבבי צ’ילי ועוד קצת שמן זית (שלא יחסר…).
אופן הכנה
- מניחים את החצילים על האש, אש גלויה וחזקה או על כיריים. אם אתם מכינים על הכיריים בבית ורוצים לחסוך לכלוך, אפשר לרפד את הכיריים בנייר אלומיניום ואם יש לכם גריל של “על האש” אפשר להכין עליו. מחכים בסבלנות עד שהחציל שרוף לחלוטין (מסובבים כל 7-8 דקות עד שכל החציל שרוף).
- כשהחצילים שרופים, מסירים בעדינות מהאש ומעבירים לקרש חיתוך. מצננים מעט.
- חוצים את החצילים ומוציאים את תוכנם (ללא קליפה) בעזרת כף. מעבירים את תוכנם לקערת מעבד המזון (אפשר גם לקערה רגילה ולטחון בעזרת מוט ידני).
- מוסיפים לחצילים את השום, הלימון, המלח והטחינה וטוחנים למחית חלקה.
- טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מאחסנים במקרר בכלי סגור.
- להגשה: מקשטים בגרגרי רימון, שבבי צ’ילי ועוד קצת שמן זית (שלא יחסר…).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)