לביבות בטטה עם טוויסט: מתכון שלא תוכלו להפסיק להכין
לביבות בטטה כבר נהיו מנה מיתולוגית שכולם אוהבים. מתכון פשוט וקל ללביבות אפויות ורוטב שמנתי בניחוח מרווה שאסור לפספס
לביבות בטטה כבר נהיו מנה מיתולוגית שכולם אוהבים. מתכון פשוט וקל ללביבות אפויות ורוטב שמנתי בניחוח מרווה שאסור לפספס
- ניצן סוסיד
- 678 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 213.7 קק״ל 641.1 קק״לפחמימות 33.8 גרם 101.3 גרםשומן 6.2 גרם 18.7 גרםנתרן 1063.5 מ״ג 3190.6 מ״גחלבון 4.5 גרם 13.4 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 10.4 גרםשומן רווי 3.5 גרם 10.6 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 43.0 מ״גסידן 56.2 מ״ג 168.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 249.7 מ״ג 749.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות214
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 213.7 קק״ל 641.1 קק״לפחמימות 33.8 גרם 101.3 גרםשומן 6.2 גרם 18.7 גרםנתרן 1063.5 מ״ג 3190.6 מ״גחלבון 4.5 גרם 13.4 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 10.4 גרםשומן רווי 3.5 גרם 10.6 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 43.0 מ״גסידן 56.2 מ״ג 168.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 249.7 מ״ג 749.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 1.5 מ״גסגור
אין על לביבות! אפשר לטגן ולאפשר לאפות, אפשר להכין מירקות מגורדים ועוד ים אפשרויות. אבל במתכון הזה מדובר בבלילה רכה, יותר כמו של הבליני הצרפתי, שמזלפים בעיגולים ואופים לקבלת לביבות קטנות ורכות שהן כל כך טעימות וחוסכות את פעולת הטיגון.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 214 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
2 בטטות בינוניותקלופות ומבושלות
-
1 כף רוטב סויה
-
1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
רוטב מרווה
-
20 גרם חמאה
-
5 עלי מרווה
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מועכים את הבטטה המבושלת ומערבבים עם כף את שאר המרכיבים. שימו לב: לא לערבב יותר מידי, העיסה הופכת לדביקה.
- בעזרת שק זילוף מזלפים עיגולים מתערובת הבטטה על נייר משומן, מברישים במעט שמן מעל ואופים כרבע שעה בחום 180 מעלות.
- מכינים את הרוטב: מטגנים בחמאה את עלי המרווה קלות.
- מוסיפים את השמנת 9% ומתבלים.
- מבשלים על אש נמוכה 10 דקות .
- מגישים את הבליני עם רוטב המרווה.
אופן הכנה
- מועכים את הבטטה המבושלת ומערבבים עם כף את שאר המרכיבים. שימו לב: לא לערבב יותר מידי, העיסה הופכת לדביקה.
- בעזרת שק זילוף מזלפים עיגולים מתערובת הבטטה על נייר משומן, מברישים במעט שמן מעל ואופים כרבע שעה בחום 180 מעלות.
- מכינים את הרוטב: מטגנים בחמאה את עלי המרווה קלות.
- מוסיפים את השמנת 9% ומתבלים.
- מבשלים על אש נמוכה 10 דקות .
- מגישים את הבליני עם רוטב המרווה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)