-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 284.1 קק״ל 9942.7 קק״לפחמימות 30.9 גרם 1080.1 גרםשומן 13.5 גרם 473.7 גרםנתרן 145.1 מ״ג 5077.3 מ״גחלבון 2.4 גרם 84.4 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 80.8 גרםשומן רווי 7.7 גרם 271.0 גרםכולסטרול 18.4 מ״ג 645.0 מ״גסידן 17.6 מ״ג 616.3 מ״גברזל 1.5 מ״ג 52.4 מ״גאשלגן 150.8 מ״ג 5278.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 15.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות284
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 284.1 קק״ל 9942.7 קק״לפחמימות 30.9 גרם 1080.1 גרםשומן 13.5 גרם 473.7 גרםנתרן 145.1 מ״ג 5077.3 מ״גחלבון 2.4 גרם 84.4 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 80.8 גרםשומן רווי 7.7 גרם 271.0 גרםכולסטרול 18.4 מ״ג 645.0 מ״גסידן 17.6 מ״ג 616.3 מ״גברזל 1.5 מ״ג 52.4 מ״גאשלגן 150.8 מ״ג 5278.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 15.7 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 284 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבות פילו
מילוי
-
300 גרם פיסטוקים טבעייםטחונים דק
-
100 גרם קוקוס טחון
-
70 גרם דבש
-
20 גרם סוכר וניל
-
2 כפות גדושות מים חמיםבמידת הצורך
סירופ סוכר
-
400 גרם סוכר לבן
-
300 מ"ל מים
-
1/2 לימון בינונימיץ מחצי לימון
-
2 יחידות מקלות קינמון
-
2 יחידות ורדים מיובשיםפקעות, לא חובה
קישוט
-
50 גרם קוקוס טחון
-
50 גרם פיסטוקים טבעייםקצוצים דק
-
1 חופן ורדים מיובשים
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: במעבד מזון טוחנים את כל חומרי המילוי יחד עד לקבלת מילוי מעט דביק אך עדיין מעט פירורית.
- במידה והמילוי כלל לא מתגבש ניתן להוסיף מעט מים חמים.
- מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים את כל המרכיבים יחד כעשר דקות ומצננים היטב את הסירופ.
- מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
- מכינים את אוזני ההמן: לוקחים עלה פילו אחד ומברישים את כולו בחמאה מומסת. חוזרים על הפעולה עוד חמש פעמים (מניחים את העלים המוברשים אחד על השני) עד שמקבלים יריעת בצק עבה יחסית וספוגה בחמאה.
- בעזרת קורצן בקוטר 8 ס”מ חותכים עיגולים שווים, רצוי להיעזר בחיתוך עם סכין.
- במרכז כל עיגול מניחים ממילוי האגוזים וסוגרים לצורת אוזן המן. אם אתם מתקשים בסגירה ניתן להבריש את קצוות העיגול בעוד קצת חמאה.
- אופים בתנור כ20-25 דקות עד להזהבה.
- לאחר האפייה מברישים בכמות נאה של סירופ הסוכר המצונן שהכנו ומפזרים מעל קוקוס טחון, פיסטוקים קצוצים ומעט עלי ורדים מיובשים.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: במעבד מזון טוחנים את כל חומרי המילוי יחד עד לקבלת מילוי מעט דביק אך עדיין מעט פירורית.
- במידה והמילוי כלל לא מתגבש ניתן להוסיף מעט מים חמים.
- מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים את כל המרכיבים יחד כעשר דקות ומצננים היטב את הסירופ.
- מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
- מכינים את אוזני ההמן: לוקחים עלה פילו אחד ומברישים את כולו בחמאה מומסת. חוזרים על הפעולה עוד חמש פעמים (מניחים את העלים המוברשים אחד על השני) עד שמקבלים יריעת בצק עבה יחסית וספוגה בחמאה.
- בעזרת קורצן בקוטר 8 ס”מ חותכים עיגולים שווים, רצוי להיעזר בחיתוך עם סכין.
- במרכז כל עיגול מניחים ממילוי האגוזים וסוגרים לצורת אוזן המן. אם אתם מתקשים בסגירה ניתן להבריש את קצוות העיגול בעוד קצת חמאה.
- אופים בתנור כ20-25 דקות עד להזהבה.
- לאחר האפייה מברישים בכמות נאה של סירופ הסוכר המצונן שהכנו ומפזרים מעל קוקוס טחון, פיסטוקים קצוצים ומעט עלי ורדים מיובשים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)