פלפלים מתוקים וחריפים ממולאים דגים
קטנים וחריפים שיעשו לכם חגיגה בפה - מתכון לפלפלים ממולאים בדגים ברוטב עגבניות עשיר, כמה דקות בתנור ויש לכם את מנה טעימה ועוקצנית
קטנים וחריפים שיעשו לכם חגיגה בפה - מתכון לפלפלים ממולאים בדגים ברוטב עגבניות עשיר, כמה דקות בתנור ויש לכם את מנה טעימה ועוקצנית
- מערכת Foody
- 1K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 116.0 קק״ל 927.7 קק״לפחמימות 8.2 גרם 65.7 גרםשומן 1.1 גרם 8.4 גרםנתרן 1201.4 מ״ג 9611.1 מ״גחלבון 17.1 גרם 137.0 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.9 גרםשומן רווי 0.1 גרם 1.2 גרםכולסטרול 37.6 מ״ג 301.0 מ״גסידן 36.1 מ״ג 288.4 מ״גברזל 1.7 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 677.2 מ״ג 5417.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות116
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 116.0 קק״ל 927.7 קק״לפחמימות 8.2 גרם 65.7 גרםשומן 1.1 גרם 8.4 גרםנתרן 1201.4 מ״ג 9611.1 מ״גחלבון 17.1 גרם 137.0 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.9 גרםשומן רווי 0.1 גרם 1.2 גרםכולסטרול 37.6 מ״ג 301.0 מ״גסידן 36.1 מ״ג 288.4 מ״גברזל 1.7 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 677.2 מ״ג 5417.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 116 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג דג לבןנקי מעור ועצמות
-
5 פלפל שושקה בינונייםטרי
-
3 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
-
1 בצל בינוני
-
1/4 צרור כוסברה
-
2 כפיות מלח דק
-
1 1/2 כפיות כמון טחון
-
1 כפית גדושה זעתרטרי, לא תערובת
-
100 גרם רסק עגבניות
-
1 כף אבקת מרק בטעם עוףפרווה
-
2 1/2 כוסות מים רותחים
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- במעבד מזון טוחנים את הדג, הבצל, הכוסברה, מלח וזעתר, טוחנים עד לקבלת משחה כמעט חלקה.
- את הפלפלים החריפים והמתוקים חוצים לאורך ומנקים טוב מזרעים.
- בעזרת שק זילוף ממלאים את משחת הדגים בתוך הפלפלים ובעזרת יד לחה משטחים ומוודאים שהפלפלים מלאים ומהודקים היטב.
- בקלחת חמה מטגנים מעט את הכמון ואבקת המרק יחד עם רסק העגבניות.
- מוסיפים לרסק והתבלינים מים חמים ומביאים לרתיחה.
- בסיר רחב שמתאים לתנור צורבים את הפלפלים בצד של הדג עד לקבלת צבע שחום מעט.
- מסדרים את הפלפלים עם הצד של הדג כלפי מעלה ומוזגים מעל את רוטב העגבניות עד לחצי מגובה הפלפלים.
- מכניסים את הסיר פתוח לתנור ונותנים לממולאים להיאפות כ-20 דקות.
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- במעבד מזון טוחנים את הדג, הבצל, הכוסברה, מלח וזעתר, טוחנים עד לקבלת משחה כמעט חלקה.
- את הפלפלים החריפים והמתוקים חוצים לאורך ומנקים טוב מזרעים.
- בעזרת שק זילוף ממלאים את משחת הדגים בתוך הפלפלים ובעזרת יד לחה משטחים ומוודאים שהפלפלים מלאים ומהודקים היטב.
- בקלחת חמה מטגנים מעט את הכמון ואבקת המרק יחד עם רסק העגבניות.
- מוסיפים לרסק והתבלינים מים חמים ומביאים לרתיחה.
- בסיר רחב שמתאים לתנור צורבים את הפלפלים בצד של הדג עד לקבלת צבע שחום מעט.
- מסדרים את הפלפלים עם הצד של הדג כלפי מעלה ומוזגים מעל את רוטב העגבניות עד לחצי מגובה הפלפלים.
- מכניסים את הסיר פתוח לתנור ונותנים לממולאים להיאפות כ-20 דקות.
הערות
- לנוהגים לא להשתמש בתבלינים מסוימים בפסח, כמו כמון למשל, ניתן להחליף לתבלין אחר שקיים אצלכם, או להשמיט לגמרי.
הערות
- לנוהגים לא להשתמש בתבלינים מסוימים בפסח, כמו כמון למשל, ניתן להחליף לתבלין אחר שקיים אצלכם, או להשמיט לגמרי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)