מלי מאירוב חוגגת עם בלינצ’ס ממולא כשר לפסח

מלי מאירוב מכינה בלינצ'ס טעימים בטירוף כשרים לפסח, במילוי בשר טחון, בצל ותבלינים ברוטב פטריות ובצל. מנה עיקרית מצויינת לארוחת צהריים או ערב לימי הפסח הקרבים
מלי מאירוב מכינה בלינצ'ס טעימים בטירוף כשרים לפסח, במילוי בשר טחון, בצל ותבלינים ברוטב פטריות ובצל. מנה עיקרית מצויינת לארוחת צהריים או ערב לימי הפסח הקרבים
  • מלי מאירוב
  • 1K צפיות
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    215
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 214.8 קק״ל 3221.5 קק״ל
    פחמימות 17.2 גרם 258.2 גרם
    שומן 10.2 גרם 153.3 גרם
    נתרן 547.9 מ״ג 8218.2 מ״ג
    חלבון 13.0 גרם 195.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 42.0 גרם
    כולסטרול 128.8 מ״ג 1932.0 מ״ג
    סידן 38.1 מ״ג 571.8 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 25.3 מ״ג
    אשלגן 321.5 מ״ג 4822.9 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 37.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    215
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 214.8 קק״ל 3221.5 קק״ל
    פחמימות 17.2 גרם 258.2 גרם
    שומן 10.2 גרם 153.3 גרם
    נתרן 547.9 מ״ג 8218.2 מ״ג
    חלבון 13.0 גרם 195.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 42.0 גרם
    כולסטרול 128.8 מ״ג 1932.0 מ״ג
    סידן 38.1 מ״ג 571.8 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 25.3 מ״ג
    אשלגן 321.5 מ״ג 4822.9 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 37.3 מ״ג
    סגור
אוכל שילדים אוהבים
מלי מאירוב
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי וטיגון

רוטב פטריות


כשר לפסח ללא חשש קטניות

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את הביצים והשמן היטב.
  2. מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה ונערבב במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת דלילה ללא גושים.
  3. משמנים מחבת טפלון בטיפונת מרגרינה, בעזרת מצקת שמים במחבת מהבלילה (חצי מצקת בערך) ובתנועות מעגליות, מזיזים את המצקת, או לחלופין את המחבת, כך שהתערובת תכסה את כל פני המחבת.
  4. מחכים 2 דק’, (לא הופכים לצד השני), ומעבירים לצלחת.
  5. ממלאים ומטגנים: במחבת, מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים היטב עד שהבשר משנה את צבעו לגמרי.
  6. כשהבשר מבושל, מורידים מהאש ומקררים אותו.
  7. ממלאים את הבלינצ’ס על הצד העשוי כך שהצד הלא עשוי יהיה החיצוני (ניתן להקפיא את הבלינצ’ס עד הטיגון) ומגלגלים.
  8. מכינים 2 קערות, עם ביצה טרופה וצלחת אחרת עם קמח מצה.
  9. טובלים בביצה ובקמח המצה את הבלינצ’ס, ומטגנים משני הצדדים (ניתן לטגן אותם גם ללא ציפוי) ולהעביר לתבנית.
  10. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל והפטריות כמה דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים להכנת רוטב הפטריות על אש נמוכה. במידת הצורך מוסיפים מים, טועמים ומתקנים תיבול.
  11. כשהרוטב מוכן, שופכים על הבלינצ’ס את הרוטב.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

      Avatar
      רבקה

      האם חובה להשים בבלילה שמן אגוזים? אפשר להשים שמן קנולה במקום?!

        Avatar
        מאיה הבלין

        אפשר להחליף בשמן קנולה, רק שימי לב ששמן קנולה בפסח הוא לאוכלי קטניות. בהצלחה!

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות