מלי מאירוב חוגגת עם בלינצ’ס ממולא כשר לפסח
מלי מאירוב מכינה בלינצ'ס טעימים בטירוף כשרים לפסח, במילוי בשר טחון, בצל ותבלינים ברוטב פטריות ובצל. מנה עיקרית מצויינת לארוחת צהריים או ערב לימי הפסח הקרבים
מלי מאירוב מכינה בלינצ'ס טעימים בטירוף כשרים לפסח, במילוי בשר טחון, בצל ותבלינים ברוטב פטריות ובצל. מנה עיקרית מצויינת לארוחת צהריים או ערב לימי הפסח הקרבים
- מלי מאירוב
- 1K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 214.8 קק״ל 3221.5 קק״לפחמימות 17.2 גרם 258.2 גרםשומן 10.2 גרם 153.3 גרםנתרן 547.9 מ״ג 8218.2 מ״גחלבון 13.0 גרם 195.3 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 19.8 גרםשומן רווי 2.8 גרם 42.0 גרםכולסטרול 128.8 מ״ג 1932.0 מ״גסידן 38.1 מ״ג 571.8 מ״גברזל 1.7 מ״ג 25.3 מ״גאשלגן 321.5 מ״ג 4822.9 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 37.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות215
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 214.8 קק״ל 3221.5 קק״לפחמימות 17.2 גרם 258.2 גרםשומן 10.2 גרם 153.3 גרםנתרן 547.9 מ״ג 8218.2 מ״גחלבון 13.0 גרם 195.3 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 19.8 גרםשומן רווי 2.8 גרם 42.0 גרםכולסטרול 128.8 מ״ג 1932.0 מ״גסידן 38.1 מ״ג 571.8 מ״גברזל 1.7 מ״ג 25.3 מ״גאשלגן 321.5 מ״ג 4822.9 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 37.3 מ״גסגור
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 215 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
4 ביצים L
-
4 כפות שמן אגוזים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
-
1 1/2 כוסות מים
מילוי וטיגון
-
1 בצל בינוני
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחוןלנוהגים לא להשתמש בכמון בפסח- אפשר להשמיט
-
1 ביצה Lטרופה
-
1 כוס קמח מצה
רוטב פטריות
-
1 בצל בינוני
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןאו קופסת שימורים של פטריות
-
1/2 כוס מים
-
2 כפות אבקת מרק פטריותכשרה לפסח
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את הביצים והשמן היטב.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה ונערבב במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת דלילה ללא גושים.
- משמנים מחבת טפלון בטיפונת מרגרינה, בעזרת מצקת שמים במחבת מהבלילה (חצי מצקת בערך) ובתנועות מעגליות, מזיזים את המצקת, או לחלופין את המחבת, כך שהתערובת תכסה את כל פני המחבת.
- מחכים 2 דק’, (לא הופכים לצד השני), ומעבירים לצלחת.
- ממלאים ומטגנים: במחבת, מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים היטב עד שהבשר משנה את צבעו לגמרי.
- כשהבשר מבושל, מורידים מהאש ומקררים אותו.
- ממלאים את הבלינצ’ס על הצד העשוי כך שהצד הלא עשוי יהיה החיצוני (ניתן להקפיא את הבלינצ’ס עד הטיגון) ומגלגלים.
- מכינים 2 קערות, עם ביצה טרופה וצלחת אחרת עם קמח מצה.
- טובלים בביצה ובקמח המצה את הבלינצ’ס, ומטגנים משני הצדדים (ניתן לטגן אותם גם ללא ציפוי) ולהעביר לתבנית.
- מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל והפטריות כמה דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים להכנת רוטב הפטריות על אש נמוכה. במידת הצורך מוסיפים מים, טועמים ומתקנים תיבול.
- כשהרוטב מוכן, שופכים על הבלינצ’ס את הרוטב.
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את הביצים והשמן היטב.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה ונערבב במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת דלילה ללא גושים.
- משמנים מחבת טפלון בטיפונת מרגרינה, בעזרת מצקת שמים במחבת מהבלילה (חצי מצקת בערך) ובתנועות מעגליות, מזיזים את המצקת, או לחלופין את המחבת, כך שהתערובת תכסה את כל פני המחבת.
- מחכים 2 דק’, (לא הופכים לצד השני), ומעבירים לצלחת.
- ממלאים ומטגנים: במחבת, מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים היטב עד שהבשר משנה את צבעו לגמרי.
- כשהבשר מבושל, מורידים מהאש ומקררים אותו.
- ממלאים את הבלינצ’ס על הצד העשוי כך שהצד הלא עשוי יהיה החיצוני (ניתן להקפיא את הבלינצ’ס עד הטיגון) ומגלגלים.
- מכינים 2 קערות, עם ביצה טרופה וצלחת אחרת עם קמח מצה.
- טובלים בביצה ובקמח המצה את הבלינצ’ס, ומטגנים משני הצדדים (ניתן לטגן אותם גם ללא ציפוי) ולהעביר לתבנית.
- מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל והפטריות כמה דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים להכנת רוטב הפטריות על אש נמוכה. במידת הצורך מוסיפים מים, טועמים ומתקנים תיבול.
- כשהרוטב מוכן, שופכים על הבלינצ’ס את הרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
האם חובה להשים בבלילה שמן אגוזים? אפשר להשים שמן קנולה במקום?!
אפשר להחליף בשמן קנולה, רק שימי לב ששמן קנולה בפסח הוא לאוכלי קטניות. בהצלחה!