בורקס תורכי ממכר
המתכון לבורקס תורכי של מלי מאירוב הולך להיות הכוכב החדש שלכם במטבח! כמה אופציות למילוי, כמה שלבים פשוטים ואפילו אפשרות להקפיא ולשלוף כשרוצים בורקס חם. בתיאבון!
המתכון לבורקס תורכי של מלי מאירוב הולך להיות הכוכב החדש שלכם במטבח! כמה אופציות למילוי, כמה שלבים פשוטים ואפילו אפשרות להקפיא ולשלוף כשרוצים בורקס חם. בתיאבון!
- מלי מאירוב
- 98K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 644.0 קק״ל 7727.5 קק״לפחמימות 63.7 גרם 763.8 גרםשומן 38.6 גרם 463.1 גרםנתרן 969.1 מ״ג 11628.7 מ״גחלבון 11.2 גרם 134.6 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 38.8 גרםשומן רווי 3.0 גרם 35.5 גרםכולסטרול 24.6 מ״ג 295.4 מ״גסידן 42.1 מ״ג 505.1 מ״גברזל 2.4 מ״ג 28.9 מ״גאשלגן 199.1 מ״ג 2388.9 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 16.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 24 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות644
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 644.0 קק״ל 7727.5 קק״לפחמימות 63.7 גרם 763.8 גרםשומן 38.6 גרם 463.1 גרםנתרן 969.1 מ״ג 11628.7 מ״גחלבון 11.2 גרם 134.6 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 38.8 גרםשומן רווי 3.0 גרם 35.5 גרםכולסטרול 24.6 מ״ג 295.4 מ״גסידן 42.1 מ״ג 505.1 מ״גברזל 2.4 מ״ג 28.9 מ״גאשלגן 199.1 מ״ג 2388.9 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 16.9 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 24 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 644 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
1 חבילה עלי תרד
-
1 קופסה גבינה בולגרית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק (ללא השמן), ולשים כ-12 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד - אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד עד כחצי כוס מים.
- מחלקים את הבצק ל-12-15 יחידות, יוצרים מכל חלק כדור, משטחים מעט ומניחים בתבנית חד פעמית.
- שופכים 2 כוסות שמן על הבצק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-6 שעות או ל-24 שעות (אפשר גם ל-48 שעות).
- מוצאים מהמקרר כשעה לפני האפייה ומחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו.
- מכינים את המילוי: שוטפים את התרד היטב, סוחטים ומערבבים עם גבינה בולגרית, מלח ופלפל (בסוף המתכון צירפתי עוד אופציות למילוי).
- על משטח עבודה פותחים כל כדור עם ידיים משומנות, כמה שיותר דק יותר טוב. השתמשו בשמן של ההשריה לבצק ולידיים.
- מניחים את המילוי לכל אורך השוליים התחתונים, מגלגלים לרולדה ומגלגלים את הבצק לצורת שבלול.
- מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לכ-15 דק’ (או עד שמזהיב, תלוי בעוצמת התנור שלכם).
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק (ללא השמן), ולשים כ-12 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד - אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד עד כחצי כוס מים.
- מחלקים את הבצק ל-12-15 יחידות, יוצרים מכל חלק כדור, משטחים מעט ומניחים בתבנית חד פעמית.
- שופכים 2 כוסות שמן על הבצק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-6 שעות או ל-24 שעות (אפשר גם ל-48 שעות).
- מוצאים מהמקרר כשעה לפני האפייה ומחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו.
- מכינים את המילוי: שוטפים את התרד היטב, סוחטים ומערבבים עם גבינה בולגרית, מלח ופלפל (בסוף המתכון צירפתי עוד אופציות למילוי).
- על משטח עבודה פותחים כל כדור עם ידיים משומנות, כמה שיותר דק יותר טוב. השתמשו בשמן של ההשריה לבצק ולידיים.
- מניחים את המילוי לכל אורך השוליים התחתונים, מגלגלים לרולדה ומגלגלים את הבצק לצורת שבלול.
- מברישים בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לכ-15 דק’ (או עד שמזהיב, תלוי בעוצמת התנור שלכם).
הערות
- אפשר להחליף כוס מים אחת בכוס סודה
- יש לדאוג שהבצק בהשריה נשאר תמיד מכוסה בשמן שלא יתייבש
- ניתן להקפיא את הבורקסים כשהם לא מוכנים, ולשלוף בכל פעם רק כדי לאפות
- אופציה 2 למילוי: גבינה בולגרית יחד עם גבינה צהובה מגורדת, קוטג' וביצה טרופה
- אופציה 3 למילוי: פירה מעורבב עם בצל מטוגן, מלח, פלפל וכורכום
הערות
- אפשר להחליף כוס מים אחת בכוס סודה
- יש לדאוג שהבצק בהשריה נשאר תמיד מכוסה בשמן שלא יתייבש
- ניתן להקפיא את הבורקסים כשהם לא מוכנים, ולשלוף בכל פעם רק כדי לאפות
- אופציה 2 למילוי: גבינה בולגרית יחד עם גבינה צהובה מגורדת, קוטג' וביצה טרופה
- אופציה 3 למילוי: פירה מעורבב עם בצל מטוגן, מלח, פלפל וכורכום
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)