-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 162.7 קק״ל 1302.0 קק״לפחמימות 32.8 גרם 262.4 גרםשומן 0.5 גרם 3.7 גרםנתרן 134.6 מ״ג 1076.4 מ״גחלבון 4.6 גרם 36.6 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 42.4 מ״ג 339.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 315.4 מ״ג 2523.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות163
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 162.7 קק״ל 1302.0 קק״לפחמימות 32.8 גרם 262.4 גרםשומן 0.5 גרם 3.7 גרםנתרן 134.6 מ״ג 1076.4 מ״גחלבון 4.6 גרם 36.6 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 42.4 מ״ג 339.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 315.4 מ״ג 2523.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״גסגור
עוף בגריל הוא מתכון מאוד בסיסי, שמכינים אותו ממש בכל בית. זה מתכון שעל פניו הוא פשוט ומהיר מאוד. אבל זה גם מתכון שקל מאוד לטעות איתו, אם לא שמים לב לפרטים הקטנים. קל מאוד לשרוף את העוף, קל מאוד לייבש אותו. פשוט מאוד להכין עוף חסר טעם או מנגד עם טעם מוגזם. רבים גם מוציאים אותו מהתנור לפני הזמן, כשהוא לא עשוי או פשוט לא צולים אותו בטמפרטורה נכונה. לפניכם מתכון עוף בגריל פשוט מאוד, מהיר מאוד (10 דקות הכנה בסך הכל) וכמובן טעים מאוד. הסוד של המתכון הזה הוא בתיבול של העוף ושל תפוחי האדמה, הגזרים והבטטות. תיבול פשוט אבל נפלא. תיבול שיש בו, בין היתר, גם גריל, כמון ושום, אבל גם דבש, תפוז וקינמון. איזון מושלם של טעמים, שהופכים את העוף וירקות השורש לארוחה משגעת לצהריים, לשבת, לחג – למתי שרק תרצו.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 163 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 כרעי עוף בינונייםשלמים
-
3 בצלים בינונייםחצויים
-
1 ראש שוםחצוי
-
3 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לרבעים
-
2 בטטות בינוניותקלופות וחתוכות לרבעים
-
2 גזרים בינונייםקלופים וחצויים
-
1 לפת בינוניתקלופה וחתוכה לרבעים
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף תבלין גריל
-
1/2 כפית אבקת שום
-
1/4 כפית קינמון טחון(אופציונלי)
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כף דבש
-
1/4 כוס מיץ תפוזים
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה
- מניחים את חלקי העוף והירקות בתבנית או קערה גדולה, מפזרים מעל את התבלינים, הדבש והמיץ ומערבבים היטב עד שכל הירקות והעוף מכוסים.
- מסדרים את העוף והירקות על גבי התבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-45-50 דקות. מורידים את הנייר, מורידים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לצלות עוד 10-15 דקות, או עד שהעוף והירקות משחימים, והנוזלים מצטמצמים.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומגישים.
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה
- מניחים את חלקי העוף והירקות בתבנית או קערה גדולה, מפזרים מעל את התבלינים, הדבש והמיץ ומערבבים היטב עד שכל הירקות והעוף מכוסים.
- מסדרים את העוף והירקות על גבי התבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-45-50 דקות. מורידים את הנייר, מורידים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לצלות עוד 10-15 דקות, או עד שהעוף והירקות משחימים, והנוזלים מצטמצמים.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומגישים.
הערות
- בפסח לנוהגים לא להשתמש בתבלינים, אפשר להשמיטם ולהוסיף כפית פלפל שחור טחון במקום
הערות
- בפסח לנוהגים לא להשתמש בתבלינים, אפשר להשמיטם ולהוסיף כפית פלפל שחור טחון במקום
תגובות (0)