לביבות תפוחי אדמה ממולאות במעורב ירושלמי
במקום לצלות שוב עוף עם תפוחי אדמה, קחו את החומרים ותנו להם פרשנות חדשה ומקורית! רושפלד במתכון מטריף ללביבות במילוי מפתיע של מעורב ירושלמי
במקום לצלות שוב עוף עם תפוחי אדמה, קחו את החומרים ותנו להם פרשנות חדשה ומקורית! רושפלד במתכון מטריף ללביבות במילוי מפתיע של מעורב ירושלמי
- יונתן רושפלד
- 525 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 217.8 קק״ל 2177.5 קק״לפחמימות 10.4 גרם 103.7 גרםשומן 11.2 גרם 111.9 גרםנתרן 2779.2 מ״ג 27791.9 מ״גחלבון 18.6 גרם 185.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 12.2 גרםשומן רווי 2.1 גרם 21.4 גרםכולסטרול 88.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 43.2 מ״ג 431.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 198.5 מ״ג 1984.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות218
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 217.8 קק״ל 2177.5 קק״לפחמימות 10.4 גרם 103.7 גרםשומן 11.2 גרם 111.9 גרםנתרן 2779.2 מ״ג 27791.9 מ״גחלבון 18.6 גרם 185.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 12.2 גרםשומן רווי 2.1 גרם 21.4 גרםכולסטרול 88.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 43.2 מ״ג 431.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 198.5 מ״ג 1984.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לא תאמינו כמה קל להכין את לביבות ממולאות במעורב ירושלמי. הטריק הוא תבנית השקעים, הרעיון מושלם והשילוב חלום. מנה חובה שהאורחים ובני המשפחה שלכם ימותו עליה.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 218 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
1 ק"ג תפוחי אדמהקלופים ומגורדים בפומפיה או בדיסקית מעבד מזון
-
2 כוסות פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
-
3 ביצים L
-
2 כפות מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
מילוי
-
3 בצלים בינונייםקצוצים דק
-
1/2 ק"ג כבדי עוף
-
1/2 ק"ג לבבות עוף
-
1/2 ק"ג חזה עוף שלםחתוכים גס
-
1/3 כוס שמן זיתאו שמן ניטרלי אחר
-
1 1/2 כפות מלח דק
-
1 כף פלפל שחור טחון
-
1 ליטר שמן אגוזיםלטיגון, אפשר גם שמן קנולה
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- שמים את תפוחי האדמה המגורדים על מסננת (אפשר להפעיל מעט לחץ) מעל הכיור ל-5 דקות ונותנים להם להגיר נוזלים.
- מערבבים את כל חומרי הלביבה יחד ושמים בקערה.
- מחממים מחבת לחום גבוה על כיריים.
- מטגנים את הכבדים והלבבות 2 דקות, מוסיפים מעט מלח ופלפל ומניחים בצד.
- מוסיפים לאותו שמן את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מעבירים את הבצל לקערה, קוצצים גס את הכבדים והלבבות והעוף, מוסיפים לקערה ומערבבים.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- משמנים תבנית סיליקון של קאפקייקס בספריי שמן.
- מכינים את הלביבות: מכניסים כף גדושה מתערובת תפוחי האדמה לכל שקע קאפקייק, ואז בשר ואז שוב תפוח אדמה.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות. לא הופכים.
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- שמים את תפוחי האדמה המגורדים על מסננת (אפשר להפעיל מעט לחץ) מעל הכיור ל-5 דקות ונותנים להם להגיר נוזלים.
- מערבבים את כל חומרי הלביבה יחד ושמים בקערה.
- מחממים מחבת לחום גבוה על כיריים.
- מטגנים את הכבדים והלבבות 2 דקות, מוסיפים מעט מלח ופלפל ומניחים בצד.
- מוסיפים לאותו שמן את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מעבירים את הבצל לקערה, קוצצים גס את הכבדים והלבבות והעוף, מוסיפים לקערה ומערבבים.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- משמנים תבנית סיליקון של קאפקייקס בספריי שמן.
- מכינים את הלביבות: מכניסים כף גדושה מתערובת תפוחי האדמה לכל שקע קאפקייק, ואז בשר ואז שוב תפוח אדמה.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות. לא הופכים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)