למי קראת בטטה? פשטידת בטטות עשירה בגבינות
מתכון מעולה של יונית צוקרמן לפשטידת בטטה חגיגית עם גבינות שמכינים בבית בקלי קלות ולא מפסיקים לגרוף מחמאות. מכינים סלט ליד ויש לכם ארוחה מושלמת
מתכון מעולה של יונית צוקרמן לפשטידת בטטה חגיגית עם גבינות שמכינים בבית בקלי קלות ולא מפסיקים לגרוף מחמאות. מכינים סלט ליד ויש לכם ארוחה מושלמת
- יונית צוקרמן
- 254 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4043.6 קק״ל 4043.6 קק״לפחמימות 293.6 גרם 293.6 גרםשומן 247.2 גרם 247.2 גרםנתרן 5805.4 מ״ג 5805.4 מ״גחלבון 158.1 גרם 158.1 גרםסיבים תזונתיים 18.8 גרם 18.8 גרםשומן רווי 141.4 גרם 141.4 גרםכולסטרול 1724.6 מ״ג 1724.6 מ״גסידן 2269.6 מ״ג 2269.6 מ״גברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 2336.1 מ״ג 2336.1 מ״גאבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות4044
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4043.6 קק״ל 4043.6 קק״לפחמימות 293.6 גרם 293.6 גרםשומן 247.2 גרם 247.2 גרםנתרן 5805.4 מ״ג 5805.4 מ״גחלבון 158.1 גרם 158.1 גרםסיבים תזונתיים 18.8 גרם 18.8 גרםשומן רווי 141.4 גרם 141.4 גרםכולסטרול 1724.6 מ״ג 1724.6 מ״גסידן 2269.6 מ״ג 2269.6 מ״גברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 2336.1 מ״ג 2336.1 מ״גאבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 4044 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 בצל בינוני
-
1 בטטה גדולה
-
100 גרם גבינת קשקבלאו בולגרית
-
1/2גביע או 100 גרם גבינת שמנת
-
100 גרם גבינת פטה 5%
רויאל
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת לבישול 15%
-
3 ביצים L
-
1/2 כפית מלח דק
-
100 גרם גבינת צ’דר כתום
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/3 כפית אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הבטטה לפרוסות ומבשלים במים עד 3/4 ריכוך הבטטה ומסננים.
- חותכים את הבצלים לפרוסות.
- שמים בקערת מיקסר את כל רכיבי הבצק ומערבלים עם וו גיטרה עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. בעזרת מזלג מחוררים את תחתית הבצק.
- אופים את התחתית 10 דקות.
- מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מניחים על הקלתית את הבצלים והבטטות ומפזרים את הגבינות.
- מערבבים את רכיבי הרויאל ויוצקים על הגבינות והבטטות. מגררים מעל את גבינת הצ’דר הכתום.
- אופים את פשטידה עד הזהבה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הבטטה לפרוסות ומבשלים במים עד 3/4 ריכוך הבטטה ומסננים.
- חותכים את הבצלים לפרוסות.
- שמים בקערת מיקסר את כל רכיבי הבצק ומערבלים עם וו גיטרה עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. בעזרת מזלג מחוררים את תחתית הבצק.
- אופים את התחתית 10 דקות.
- מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מניחים על הקלתית את הבצלים והבטטות ומפזרים את הגבינות.
- מערבבים את רכיבי הרויאל ויוצקים על הגבינות והבטטות. מגררים מעל את גבינת הצ’דר הכתום.
- אופים את פשטידה עד הזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)