תענוג צרוף: לחמניות ממולאות בשר של יונית צוקרמן

המתכון המושלם של יונית צוקרמן שכבש את הרשת - לחמניות רכות במילוי בשר שאי אפשר להפסיק לאכול
המתכון המושלם של יונית צוקרמן שכבש את הרשת - לחמניות רכות במילוי בשר שאי אפשר להפסיק לאכול
  • יונית צוקרמן
  • 394K צפיות
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    328
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 328.0 קק״ל 6560.4 קק״ל
    פחמימות 42.1 גרם 842.2 גרם
    שומן 11.5 גרם 229.9 גרם
    נתרן 518.8 מ״ג 10375.2 מ״ג
    חלבון 12.5 גרם 250.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.1 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 40.6 גרם
    כולסטרול 37.5 מ״ג 750.4 מ״ג
    סידן 18.0 מ״ג 360.8 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 28.8 מ״ג
    אשלגן 172.8 מ״ג 3456.7 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 43.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    328
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 328.0 קק״ל 6560.4 קק״ל
    פחמימות 42.1 גרם 842.2 גרם
    שומן 11.5 גרם 229.9 גרם
    נתרן 518.8 מ״ג 10375.2 מ״ג
    חלבון 12.5 גרם 250.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.1 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 40.6 גרם
    כולסטרול 37.5 מ״ג 750.4 מ״ג
    סידן 18.0 מ״ג 360.8 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 28.8 מ״ג
    אשלגן 172.8 מ״ג 3456.7 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 43.4 מ״ג
    סגור

בבית מרוקאי בימי שישי תמיד אוכלים משהו קליל בצהריים כדי לשמור מקום לבישולים של ערב שבת.
מה אוכלים? צלחת קוסקוס עם מרק ירקות או לחמנייה עם משהו טעים מתוך הסירים שעומדים על הגז.
אבל כשיש הרבה ילדים בבית יש חשש שהאוכל מהסירים ייגמר די מהר – ואז הלחמניות הממולאות האלו הן פינוק משגע לשישי בצהריים.

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

זיגוג


אופן הכנה

  1. קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום בעזרת סכין. טורפים את הביצה בקערה קטנה.
  2. מכינים את הבצק: שמים את כל רכיבי הבצק, מלבד המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה. לשים במהירות בינוניות כ-7 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ורך. מוסיפים את המלח ולשים כדקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה לפחות שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מכינים את המילוי: מחממים מחבת נון סטיק רחבה עם שמן זית, מטגנים בה את הבצל ואת השום כ-4 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול. אפשר להוסיף חצי כף סוכר לאיזון החמיצות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. מחלקים את הבצק ל-22 כדורים. משטחים כל כדור לדיסקית בקוטר של 10 ס”מ, שמים בו 1-2 כפות מילוי וסוגרים היטב לצורת כדור ממולא. חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים.
  6. מעבירים את הכדורים לתבנית (יש לאפות בכמה נגלות). מברישים כל כדור בצק ממולא בביצה טרופה בעזרת מברשת סיליקון ומניחים לתפיחה שנייה של 15 דקות.
  7. אופים את הלחמניות בתנור החם עד שכדורי הבצק מזהיבים (כ-25-30 דקות).

 

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות