עוף מטוגן בציפוי פריך

נטע לויה מכינה עוף מטוגן בציפוי פריך בגרסה עסיסית וטעימה, עם ציפוי כפול ועם בונוס: טיפ איך לשמור על הפריכות
נטע לויה מכינה עוף מטוגן בציפוי פריך בגרסה עסיסית וטעימה, עם ציפוי כפול ועם בונוס: טיפ איך לשמור על הפריכות
  • נטע לויה
  • 146K צפיות
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    2616
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2616.1 קק״ל 10464.3 קק״ל
    פחמימות 61.6 גרם 246.3 גרם
    שומן 259.9 גרם 1039.6 גרם
    נתרן 1790.1 מ״ג 7160.5 מ״ג
    חלבון 18.7 גרם 74.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.2 גרם
    שומן רווי 19.7 גרם 78.8 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 76.4 מ״ג 305.6 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 243.4 מ״ג 973.6 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    2616
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2616.1 קק״ל 10464.3 קק״ל
    פחמימות 61.6 גרם 246.3 גרם
    שומן 259.9 גרם 1039.6 גרם
    נתרן 1790.1 מ״ג 7160.5 מ״ג
    חלבון 18.7 גרם 74.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.2 גרם
    שומן רווי 19.7 גרם 78.8 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 76.4 מ״ג 305.6 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 9.7 מ״ג
    אשלגן 243.4 מ״ג 973.6 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור

אחד המאכלים הכי טעימים ומזוהים עם המטבח האמריקאי הוא עוף מטוגן. העוף המטוגן המפורסם ביותר הוא הלא קאנטקי פרייד צ’יקן או KFC – מעטה פריך ומתפצפץ בפה שעוטף בשר עוף עסיסי ונימוח בטירוף.

טיפ חשוב לעוף מטוגן המושלם הוא הציפוי הכפול – טובלים את העוף בקמח, שוב בביצים הטרופות וחזרה לקמח. הפעולה הזאת יוצרת קראסט עבה וקריספי במיוחד, ששומר את כל העסיסיות של העוף בפנים. כיוון שהעוף שמשתמשים בו הוא עם עצמות, הטיגון הקצר אינו מספיק כדי לבשל אותו עד הסוף ולכן לאחר הטיגון מכניסים אותו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות.

טיפ לעוף קריספי באמת, שתקף גם לשניצלים או לכל מאכל מצופה ומטוגן – ישר לאחר הטיגון הניחו את העוף על רשת במקום על נייר סופג. כשמניחים מאכל פריך על נייר סופג, הלחות שנוצרת מתחת לעוף מרככת את הציפוי ובעצם “הורסת” את הקריספיות. ברגע שמניחים את העוף על רשת מאפשרים לאדי החום לצאת מלמטה וזה שומר על הציפוי פריך לגמרי. אתם חייבים לנסות בשביל להבין עד כמה זה טעים!

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה קטנה את הפפריקה, אורגנו, אבקת שום, פלפל שחור ומלח.
  2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם מיץ הלימון והחרדל.
  3. מניחים את שוקי העוף בשקית זיפ-לוק גדולה או בקערה. מוסיפים חצי מתערובת התבלינים ומעסים את העוף היטב כך שהתבלינים יחדרו לעוף (ממש עושים מסאז’ לעוף).
  4. מוסיפים לשוקיים את תערובת הביצים, מערבבים ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות ועד לילה שלם.
  5. מפרידים את שוקי העוף מהמרינדה לשתי קערות נפרדות. בקערה שלישית מערבבים את הקמח עם שארית התבלינים.
  6. מתחילים בציפוי העוף: טובלים כל שוק בקמח ומצפים היטב. מעבירים לתערובת הביצים ו”מרטיבים” לגמרי את העוף. מחזירים שוב לקמח המתובל ומצפים מכל הכיוונים.
  7. חוזרים על הפעולה עם כל שוקי העוף הנותרים ומסדרים אותם בסלסלת הטיגון באוויר חם.
  8. מרססים מעט את שוקי העוף בספריי שמן. פעולה זו לא חובה וניתן להכין את המנה ללא שמן בכלל.
  9. מפעילים את מכשיר הנינג’ה תנור אובן טורבו MAX: לוחצים על לחצן “התחלה”, בוחרים בתוכנית “טיגון באוויר חם”, מכוונים טמפרטורה ל-180 מעלות וזמן ל40 דקות. מחכים כ-90 שניות שהמכשיר יתחמם ויודיע לנו בעזרת ציפצוף וכיתוב add food שאפשר להכניס את השוקיים למכשיר.
  10. מכניסים את השוקיים המסודרות בסלסלת הטיגון באוויר חם למכשיר וסוגרים.
  11. כאשר השוקיים יהיו מוכנות, התנור אובן יסיים את הפעולה עם צפצוף. בתאבון!
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות