כבד קצוץ קלאסי עם ריבת בצל של תמרה אהרוני

כבד קצוץ בליווי ריבת בצל זו פשוט מנת פתיחה שאף אחד לא יכול לסרב לה! כאן תמרה אהרוני מביאה לכם גרסה פשוטה וקלילה להכנה!
כבד קצוץ בליווי ריבת בצל זו פשוט מנת פתיחה שאף אחד לא יכול לסרב לה! כאן תמרה אהרוני מביאה לכם גרסה פשוטה וקלילה להכנה!
  • תמרה אהרוני
  • 2K צפיות
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    208
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 208.4 קק״ל 1667.2 קק״ל
    פחמימות 22.0 גרם 176.3 גרם
    שומן 8.1 גרם 64.8 גרם
    נתרן 533.5 מ״ג 4267.7 מ״ג
    חלבון 11.8 גרם 94.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 13.6 גרם
    כולסטרול 215.6 מ״ג 1725.0 מ״ג
    סידן 26.9 מ״ג 215.6 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 45.1 מ״ג
    אשלגן 299.0 מ״ג 2392.3 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    208
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 208.4 קק״ל 1667.2 קק״ל
    פחמימות 22.0 גרם 176.3 גרם
    שומן 8.1 גרם 64.8 גרם
    נתרן 533.5 מ״ג 4267.7 מ״ג
    חלבון 11.8 גרם 94.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 13.6 גרם
    כולסטרול 215.6 מ״ג 1725.0 מ״ג
    סידן 26.9 מ״ג 215.6 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 45.1 מ״ג
    אשלגן 299.0 מ״ג 2392.3 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״ג
    סגור

הוא מגיע במקור ממזרח אירופה, יש לו המון גרסאות שונות ומשונות וכולן טעימות: כבד קצוץ מרגיש כמו חלק בלתי נפרד מסעודת הסדר וניכר שכמעט כולם מחפשים את המתכון המושלם. אז הנה לפניכם מתכון קליל במיוחד לכבד קצוץ פשוט וטעים שקל להכין ועוד יותר קל לטרוף.

מצרכים

מצרכים


plus minus

כבד קצוץ

ריבת בצל


כשר לפסח ללא חשש קטניות

הוראות הכנה

  1. מכינים כבד קצוץ: מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם דק.
  2. מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן על להבה בינונית ומטגנים בו את הבצל 20 דק עד שהוא מתרכך ומשחים, מוסיפים מעט מלח ופלפל.
  3. מוציאים את הבצל לקערה.
  4. מנקים את הכבדים היטב ממליחים ומפלפלים אותם משני הצדדים.
  5. באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן נוספות.
  6. מטגנים את הכבדים 2-3 דק מכל צד (הכבדים צריכים להישאר וורדרדים במרכז).
  7. מוציאים את הכבדים לקרש חיתוך וקוצצים אותם בעזרת סכין.
  8. מוסיפים את הכבדים לקערה עם הבצל, מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  9. מכינים ריבת בצל: קולפים את הבצלים ופורסים אותם לחצאי טבעות דקות.
  10. שמים את כל המרכיבים במחבת ומביאים לרתיחה.
  11. מנמיכים ללהבה בינונית, ומבשלים 60-90 דקות, עד לקבלת ריבה סמיכה.
  12. מצננים היטב לפני ההגשה.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (8)

    Avatar

      Avatar
      עמליה ארביב

      אני רואה שכבר העירו ועניתם, אך זה לא ברור מהמתכון כי אתם כותבים שיהיה ורדרד במרכז וכבד שנצלה כהלכה ואחר כך גם עובר טיגון, סביר להניח שלא ישאר ורדרד…

        Avatar
        מאיה הבלין

        הכוונה שלא יתייבש לגמרי, נבהיר את זה במתכון. תודה!

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות