עוף עם בורגול – ארוחה משפחתית מושלמת!
מתכון מושלם לחורף, בסיר גדול ורחב ישבו להם יחדיו עוף עם בורגול מבושלים עם עשבי תיבול ותבלינים וייצרו תבשיל עשיר, מפנק ומנחם שיחמם
מתכון מושלם לחורף, בסיר גדול ורחב ישבו להם יחדיו עוף עם בורגול מבושלים עם עשבי תיבול ותבלינים וייצרו תבשיל עשיר, מפנק ומנחם שיחמם
- נעמה פלד
- 2K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 477.9 קק״ל 1911.7 קק״לפחמימות 62.5 גרם 250.1 גרםשומן 14.3 גרם 57.2 גרםנתרן 1539.4 מ״ג 6157.7 מ״גחלבון 16.6 גרם 66.5 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 58.1 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.6 גרםכולסטרול 7.5 מ״ג 30.0 מ״גסידן 72.8 מ״ג 291.3 מ״גברזל 3.0 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 717.6 מ״ג 2870.5 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות478
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 477.9 קק״ל 1911.7 קק״לפחמימות 62.5 גרם 250.1 גרםשומן 14.3 גרם 57.2 גרםנתרן 1539.4 מ״ג 6157.7 מ״גחלבון 16.6 גרם 66.5 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 58.1 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.6 גרםכולסטרול 7.5 מ״ג 30.0 מ״גסידן 72.8 מ״ג 291.3 מ״גברזל 3.0 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 717.6 מ״ג 2870.5 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 478 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כפות שמן זית
-
8 שוק עוף בינוניות
-
2 בצלים גדוליםקצוצים
-
5 שיני שוםפרוסות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כף בהרט
-
1 ליטר ציר עוף
-
2 כוסות בורגול עבהללא השרייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
4 יחידות עלי דפנה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה (לא חובה)
אופן הכנה
- בסיר גדול ורחב מחממים רק 2 כפות משמן הזית וצורבים את שוקי העוף מכל הצדדים כך שישחימו מעט (3-4 דקות). מוציאים את השוקיים מהסיר ומניחים על צלחת בצד.
- מוסיפים לאותו הסיר עוד 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים עד שקיפות.
- מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים מעט (הזהרו שלא יישרף).
- מוסיפים את שוקי העוף הצרובים. מערבבים.
- מפזרים על השוקיים את המלח, הפלפל, הפפריקה והבהרט ומערבבים.
- מוסיפים את ציר העוף עם המים הרותחים (כך שיכסו את השוקיים) ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול ברתיחה עדינה עוד 30 דקות.
- אחרי 30 דקות מוסיפים את הבורגול עוד מלח ואת עלי הדפנה, מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עוד 20 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד עשר דקות לפני ההגשה.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
אופן הכנה
- בסיר גדול ורחב מחממים רק 2 כפות משמן הזית וצורבים את שוקי העוף מכל הצדדים כך שישחימו מעט (3-4 דקות). מוציאים את השוקיים מהסיר ומניחים על צלחת בצד.
- מוסיפים לאותו הסיר עוד 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים עד שקיפות.
- מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים מעט (הזהרו שלא יישרף).
- מוסיפים את שוקי העוף הצרובים. מערבבים.
- מפזרים על השוקיים את המלח, הפלפל, הפפריקה והבהרט ומערבבים.
- מוסיפים את ציר העוף עם המים הרותחים (כך שיכסו את השוקיים) ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול ברתיחה עדינה עוד 30 דקות.
- אחרי 30 דקות מוסיפים את הבורגול עוד מלח ואת עלי הדפנה, מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עוד 20 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד עשר דקות לפני ההגשה.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)