פנקייק של ילדים מבשלים – רות סירקיס היא הגדולה מכולם!
- מערכת Foody
- 48K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 98.0 קק״ל 980.4 קק״לפחמימות 13.6 גרם 135.5 גרםשומן 3.3 גרם 32.9 גרםנתרן 45.3 מ״ג 453.3 מ״גחלבון 3.1 גרם 30.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.8 גרםשומן רווי 0.5 גרם 5.1 גרםכולסטרול 30.6 מ״ג 306.2 מ״גסידן 42.0 מ״ג 420.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 54.3 מ״ג 542.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות98
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 98.0 קק״ל 980.4 קק״לפחמימות 13.6 גרם 135.5 גרםשומן 3.3 גרם 32.9 גרםנתרן 45.3 מ״ג 453.3 מ״גחלבון 3.1 גרם 30.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 3.8 גרםשומן רווי 0.5 גרם 5.1 גרםכולסטרול 30.6 מ״ג 306.2 מ״גסידן 42.0 מ״ג 420.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 54.3 מ״ג 542.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״גסגור
אנחנו מכירים כל כך הרבה טבחים, שפים ובשלנים ביתיים שהתחילו לבשל בעקבות הספר “ילדים מבשלים” של רות סירקיס, המלכה האם של המטבח הישראלי. ספר דק, פשוט, עם איורים תמימים שהנגיש את הממלכה של הגדולים לילדים (ואמא כמובן יכולה לעזור).
מה לא בישלנו משם? ביצים ממולאות, ביצה בקן, בורקס, עוגת שוקולד ובעיקר את הפנקייק הבלתי נשכחים שכולם קוראים להם בפשטות – פנקייק ילדים מבשלים, וכמעט כולנו יודעים את המתכון בעל פה.
אז אם עדיין לא קניתם לילדים שלכם את הספר הנהדר הזה, קנו אותו עכשיו!
ובינתיים, עד שתקנו, קבלו את המתכון שגרם לנו להתחיל לבשל (ולאמא להחזיק את המספר של מכבי האש בהישג יד…).
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 98 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3/4 כוס רוויוןאו חלב
-
1 כוס קמח לבן
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
טיגון
הגשה
אופן הכנה
- בקערה גדולה טורפים את כל חומרי הפנקייק.
- משמנים את המחבת במפית נייר טבולה בשמן ומחממים. מודדים מנות בלילה במצקת ויוצקים למחבת החמה. כאשר נוצרות על הפנקייק בועות גדולות הופכים את הפנקייק במרית. ממשיכים לטגן עד שהצד השני משחים.
- מגישים עם סירופ מייפל, פירות או סירופ שוקולד.
אופן הכנה
- בקערה גדולה טורפים את כל חומרי הפנקייק.
- משמנים את המחבת במפית נייר טבולה בשמן ומחממים. מודדים מנות בלילה במצקת ויוצקים למחבת החמה. כאשר נוצרות על הפנקייק בועות גדולות הופכים את הפנקייק במרית. ממשיכים לטגן עד שהצד השני משחים.
- מגישים עם סירופ מייפל, פירות או סירופ שוקולד.
הערות
- מומלץ להחליף את החלב ברוויון. זה עושה פלאים לפנקייק!
הערות
- מומלץ להחליף את החלב ברוויון. זה עושה פלאים לפנקייק!
קטגוריות
- אוכל אמריקאי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- בלינצ'ס ופנקייקים
- בראנץ'
- לביבות מתוקות
- מבשלים עם ילדים
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לוהטים לחנוכה
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- קינוחים
- קינוחים אישיים
תגובות (3)
איזה יופי! הכרנו את ה”פנקייק” האמריקאי
יצא טעים נראלי שצריך קצת פחות אבקת אפיה
תודה שיר! א. האפיה עוזרת לאווריריות הפנקייקים, את יכולה להפחית מהכמות להבא אם את רוצה.