קציצות בקר ברוטב לימוני עם אפונה של אהרוני

ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין קציצות בקר ברוטב לימוני שאי אפשר לעמוד בפניו. מוסיפים לרוטב אפונה, מנגולד ועשבי תיבול ונהנים ממנה בריאה ומזינה
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין קציצות בקר ברוטב לימוני שאי אפשר לעמוד בפניו. מוסיפים לרוטב אפונה, מנגולד ועשבי תיבול ונהנים ממנה בריאה ומזינה
  • ישראל אהרוני
  • 53K צפיות
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    548
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 548.2 קק״ל 3289.3 קק״ל
    פחמימות 11.3 גרם 67.5 גרם
    שומן 31.6 גרם 189.8 גרם
    נתרן 767.1 מ״ג 4602.7 מ״ג
    חלבון 48.4 גרם 290.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.7 גרם 28.0 גרם
    שומן רווי 10.0 גרם 59.9 גרם
    כולסטרול 236.1 מ״ג 1416.4 מ״ג
    סידן 102.5 מ״ג 615.0 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 45.9 מ״ג
    אשלגן 950.8 מ״ג 5704.5 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 69.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    548
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 548.2 קק״ל 3289.3 קק״ל
    פחמימות 11.3 גרם 67.5 גרם
    שומן 31.6 גרם 189.8 גרם
    נתרן 767.1 מ״ג 4602.7 מ״ג
    חלבון 48.4 גרם 290.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.7 גרם 28.0 גרם
    שומן רווי 10.0 גרם 59.9 גרם
    כולסטרול 236.1 מ״ג 1416.4 מ״ג
    סידן 102.5 מ״ג 615.0 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 45.9 מ״ג
    אשלגן 950.8 מ״ג 5704.5 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 69.8 מ״ג
    סגור
קציצות
ישראל אהרוני
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי

רוטב


אופן הכנה

  1. חותכים את הגבעולים הלבנים של עלי המנגולד ואת העלים. פורסים את שיני השום. קוצצים את הפלפל הירוק והבצל.
  2. מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפל הירוק, הכוסברה וקמח המצה או פרוסת לחם לתערובת פירורית.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, התבלינים, הביצים ומערבבים היטב.
  4. צרים קציצות ומניחים על תבנית.
  5. מחממים את השמן במחבת, מצפים את הקציצות בפירורי לחם או בקמח מצה ומטגנים עד להשחמה.
  6. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את השום, גרגירי הכמון והכוסברה והפלפל הירוק. מוסיפים את הבצל וממשיכים להזהיב. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את גבעולי המנגולד. מערבבים וממשיכים לאדות.
  7. מוסיפים מים רותחים, מלח, פלפל ומיץ לימון, מכסים ומביאים לרתיחה.
  8. מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים כ-45 דקות.
  9. 5-10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את האפונה ועלי המנגולד.
  10. מגישים בקערת הגשה יפה כזאת.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות