קציצות פרסה עם בשר מהמטבח הבולגרי
בכל בית בולגרי או יווני מכינים קציצות פרסה לכבוד החג או סתם ביום חול. שי-לי ליפא כאן עם גרסה בשרית של הקציצות הבלקניות הכי טעימות
בכל בית בולגרי או יווני מכינים קציצות פרסה לכבוד החג או סתם ביום חול. שי-לי ליפא כאן עם גרסה בשרית של הקציצות הבלקניות הכי טעימות
- שי-לי ליפא
- 37K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 38.3 קק״ל 1148.7 קק״לפחמימות 0.8 גרם 23.1 גרםשומן 2.2 גרם 66.5 גרםנתרן 132.0 מ״ג 3959.8 מ״גחלבון 3.5 גרם 105.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.6 גרםשומן רווי 0.8 גרם 22.6 גרםכולסטרול 38.6 מ״ג 1159.2 מ״גסידן 5.5 מ״ג 164.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 39.2 מ״ג 1177.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 21.8 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות38
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 38.3 קק״ל 1148.7 קק״לפחמימות 0.8 גרם 23.1 גרםשומן 2.2 גרם 66.5 גרםנתרן 132.0 מ״ג 3959.8 מ״גחלבון 3.5 גרם 105.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.6 גרםשומן רווי 0.8 גרם 22.6 גרםכולסטרול 38.6 מ״ג 1159.2 מ״גסידן 5.5 מ״ג 164.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 39.2 מ״ג 1177.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 21.8 מ״גסגור
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 38 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג כרישות
-
300 גרם בשר בקר טחון
-
3 ביצים L
-
1/3 כוס פירורי לחם
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
אופן הכנה
- חוצים את הכרשה לאורך ושוטפים היטב תחת מים זורמים להיפטר משאריות חול.
- מבשלים את הכרשה בסיר עם הרבה מים כ-45 דקות, עד שהיא רכה. מסננים ומצננים. סוחטים היטב.
- טוחנים את חומרי הקציצות במטחנת בשר (או מעבדים במעבד מזון בפולסים).
- מערבבים בקערה לתערובת אחידה ומתבלים עם מלח ופלפל שחור.
- יוצקים למחבת שמן קנולה בגובה 1/2 ס”מ ומחממים על להבה בינונית.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך. יוצרים מהתערובת 30 קציצות קטנות ופחוסות.
- מטגנים את הקציצות 4-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
אופן הכנה
- חוצים את הכרשה לאורך ושוטפים היטב תחת מים זורמים להיפטר משאריות חול.
- מבשלים את הכרשה בסיר עם הרבה מים כ-45 דקות, עד שהיא רכה. מסננים ומצננים. סוחטים היטב.
- טוחנים את חומרי הקציצות במטחנת בשר (או מעבדים במעבד מזון בפולסים).
- מערבבים בקערה לתערובת אחידה ומתבלים עם מלח ופלפל שחור.
- יוצקים למחבת שמן קנולה בגובה 1/2 ס”מ ומחממים על להבה בינונית.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך. יוצרים מהתערובת 30 קציצות קטנות ופחוסות.
- מטגנים את הקציצות 4-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)