-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5063.3 קק״ל 5063.3 קק״לפחמימות 361.9 גרם 361.9 גרםשומן 380.1 גרם 380.1 גרםנתרן 900.6 מ״ג 900.6 מ״גחלבון 39.2 גרם 39.2 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 6.3 גרםשומן רווי 229.2 גרם 229.2 גרםכולסטרול 296.6 מ״ג 296.6 מ״גסידן 377.3 מ״ג 377.3 מ״גברזל 6.8 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 810.2 מ״ג 810.2 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 דק׳
-
קלוריות5063
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5063.3 קק״ל 5063.3 קק״לפחמימות 361.9 גרם 361.9 גרםשומן 380.1 גרם 380.1 גרםנתרן 900.6 מ״ג 900.6 מ״גחלבון 39.2 גרם 39.2 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 6.3 גרםשומן רווי 229.2 גרם 229.2 גרםכולסטרול 296.6 מ״ג 296.6 מ״גסידן 377.3 מ״ג 377.3 מ״גברזל 6.8 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 810.2 מ״ג 810.2 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 2.9 מ״גסגור
אין כמו לפתוח את שבת בבוקר עם קפה חם ומוס שוקולד שכבות קר ומרענן. אשת רב הכותל, הרבנית יעל רבינוביץ, עם מתכון קל ופשוט שכולם יאהבו – מגדול ועד קטן. בין אם אתם מארחים או מתארחים – תהיו בטוחים שהמוס הזה יככב!
מרכיבים 6 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 דק׳ | קלוריות 5063 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
100 גרם חמאה
-
200 גרם פתי בר וניל
שכבות מוס
-
2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
150 גרם שוקולד חלב
-
30 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
- מכינים את הבסיס: ממיסים את החמאה בקערה גדולה שיכולה להכיל גם את הביסקוויטים. מוסיפים את הביסקוויטים לקערה ומרסקים. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב.
- מכינים את שכבות המוס: מבשלים את שוקולד החלב יחד עם השוקולד המריר וחצי מיכל שמנת מתוקה בתוך סיר קטן עד להמסת השוקולד ומקררים.
- בסיר נוסף מבשלים את השוקולד הלבן וחצי נוסף ממיכל השמנת המתוקה ומקררים.
- מקציפים במיקסר חצי מיכל נוסף של שמנת מתוקה. כשהשמנת מתחילה להתייצב, מוסיפים את תערובת השוקולד החלב והשוקולד המריר ומקציפים דקה נוספת.
- בקערה נפרדת, מקציפים את החצי הנותר ממיכל השמנת המתוקה. כשהשמנת מתחילה להתייצב מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומקציפים דקה נוספת.
- מרכיבים את המוס: שופכים מעל שכבת בסיס הביסקוויטים את תערובת השוקולד המריר ושוקולד החלב ומקפיאים למשך שעתיים. לאחר מכן, שופכים לתבנית את תערובת השוקולד הלבן ומקפיאים לשעתיים נוספות. בתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את הבסיס: ממיסים את החמאה בקערה גדולה שיכולה להכיל גם את הביסקוויטים. מוסיפים את הביסקוויטים לקערה ומרסקים. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב.
- מכינים את שכבות המוס: מבשלים את שוקולד החלב יחד עם השוקולד המריר וחצי מיכל שמנת מתוקה בתוך סיר קטן עד להמסת השוקולד ומקררים.
- בסיר נוסף מבשלים את השוקולד הלבן וחצי נוסף ממיכל השמנת המתוקה ומקררים.
- מקציפים במיקסר חצי מיכל נוסף של שמנת מתוקה. כשהשמנת מתחילה להתייצב, מוסיפים את תערובת השוקולד החלב והשוקולד המריר ומקציפים דקה נוספת.
- בקערה נפרדת, מקציפים את החצי הנותר ממיכל השמנת המתוקה. כשהשמנת מתחילה להתייצב מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומקציפים דקה נוספת.
- מרכיבים את המוס: שופכים מעל שכבת בסיס הביסקוויטים את תערובת השוקולד המריר ושוקולד החלב ומקפיאים למשך שעתיים. לאחר מכן, שופכים לתבנית את תערובת השוקולד הלבן ומקפיאים לשעתיים נוספות. בתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)