חצילים ברוטב עגבניות: קלאסיקה שתמיד חוזרים אליה
רון יוחננוב מציג את התבשיל האהוב של חצילים ברוטב עגבניות, בעשר דקות הכנה בלבד! ובזמן שהאוכל על האש? יש לכם זמן לפרוס לחם לפרוסות נדיבות
רון יוחננוב מציג את התבשיל האהוב של חצילים ברוטב עגבניות, בעשר דקות הכנה בלבד! ובזמן שהאוכל על האש? יש לכם זמן לפרוס לחם לפרוסות נדיבות
- רון יוחננוב
- 25K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.5 קק״ל 825.2 קק״לפחמימות 16.0 גרם 95.8 גרםשומן 7.3 גרם 44.0 גרםנתרן 648.8 מ״ג 3892.7 מ״גחלבון 2.9 גרם 17.5 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 35.4 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.7 מ״ג 244.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 548.0 מ״ג 3287.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות138
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 137.5 קק״ל 825.2 קק״לפחמימות 16.0 גרם 95.8 גרםשומן 7.3 גרם 44.0 גרםנתרן 648.8 מ״ג 3892.7 מ״גחלבון 2.9 גרם 17.5 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 35.4 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.7 מ״ג 244.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 548.0 מ״ג 3287.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.3 מ״גסגור
אלו תמיד המאכלים הפשוטים שהופכים לקלאסיקות במטבח הביתי, פשוט כי הם הכי אהובים ומוצלחים. תבשיל חצילים ברוטב עגבניות הוא כבר קלאסיקה ישראלית, ואפשר למצוא אותו בכל בית, לא משנה מאיזו עדה. כל מה שצריך לצדו אלו כמה פרוסות עבות של לחם טרי – מי יכול לעמוד בפני הטעם המשגע הזה?
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 138 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 חצילים בינונייםמוצקים, חתוכים לפרוסות
-
4 כפות שמן קנולה
-
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקותאו עגבניות חתוכות לקוביות
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לקוביות
-
1 כף גדושה פפריקה מתוקהאיכותית
-
8 שיני שוםכתושות
-
1 כף פלפל צ’ילי ירוקאפשר גם צ'ילי אדום, ולהוסיף או להפחית לפי הטעם
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית סילאן
-
1/2 כוס מים
אופן הכנה
- ראשית, בסיר קטן מחממים את השמן בחום נמוך על כיריים.
- שנית, מוסיפים את השום, הפלפל האדום והפלפל החריף ומזהיבים מעט.
- מתבלים בפפריקה ומערבבים.
- מיד לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמים ומערבבים.
- מנמיכים ללהבה בינונית ומוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.
- מניחים בסיר את פרוסות החצילים ומבשלים כחצי שעה.
- מידי פעם פותחים ומערבבים.
- מגישים חם, אפשר לצד פרוסות לחם טרי.
אופן הכנה
- ראשית, בסיר קטן מחממים את השמן בחום נמוך על כיריים.
- שנית, מוסיפים את השום, הפלפל האדום והפלפל החריף ומזהיבים מעט.
- מתבלים בפפריקה ומערבבים.
- מיד לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמים ומערבבים.
- מנמיכים ללהבה בינונית ומוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.
- מניחים בסיר את פרוסות החצילים ומבשלים כחצי שעה.
- מידי פעם פותחים ומערבבים.
- מגישים חם, אפשר לצד פרוסות לחם טרי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)