שופלור: תבשיל עוף עם כרובית בסגנון מרוקאי
סיר לכל המשפחה בקלי קלות: תבשיל עוף עם פרחי כרובית (שופלור) ברוטב אדום וטעים שמכינים בסיר אחד ומגישים עם כיכר לחם טרי
סיר לכל המשפחה בקלי קלות: תבשיל עוף עם פרחי כרובית (שופלור) ברוטב אדום וטעים שמכינים בסיר אחד ומגישים עם כיכר לחם טרי
- רותם בן מויאל
- 30K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 124.4 קק״ל 622.2 קק״לפחמימות 42.1 גרם 210.4 גרםשומן 30.4 גרם 151.9 גרםנתרן 1478.3 מ״ג 7391.5 מ״גחלבון 35.9 גרם 179.7 גרםסיבים תזונתיים 36.2 גרם 181.0 גרםשומן רווי 29.6 גרם 147.9 גרםכולסטרול 29.2 מ״ג 146.0 מ״גסידן 104.3 מ״ג 521.7 מ״גברזל 30.6 מ״ג 152.9 מ״גאשלגן 1006.7 מ״ג 5033.5 מ״גאבץ 30.1 מ״ג 150.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות124
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 124.4 קק״ל 622.2 קק״לפחמימות 42.1 גרם 210.4 גרםשומן 30.4 גרם 151.9 גרםנתרן 1478.3 מ״ג 7391.5 מ״גחלבון 35.9 גרם 179.7 גרםסיבים תזונתיים 36.2 גרם 181.0 גרםשומן רווי 29.6 גרם 147.9 גרםכולסטרול 29.2 מ״ג 146.0 מ״גסידן 104.3 מ״ג 521.7 מ״גברזל 30.6 מ״ג 152.9 מ״גאשלגן 1006.7 מ״ג 5033.5 מ״גאבץ 30.1 מ״ג 150.5 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 124 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג שוקי עוף עם עור
-
2 עגבניותמגורדות
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
1 כרובית גדולהחתוכה לפרחים
-
2 בצליםקצוצים
-
2 שיני שוםפרוסות
-
2 כוסות מיםאו ציר ירקות
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית פלפל לבן טחון
-
1 כפית מלח גסלהשריית הכרובית
אופן הכנה
- חותכים פרחים גסים מהכרובית ומעבירים לקערה.
- ממלאים את הקערה במים עד לכיסוי הכרובית, מפזרים מלח גס ומשרים כשעה.
- לאחר שעה, שוטפים, מסננים ומייבשים את הכרובית.
- מטגנים בסיר את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים.
- מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים עד הזהבה קלה משני הצדדים.
- מניחים את פרחי הכרובית מעל שוקי העוף.
- קוצצים חצי צרור כוסברה ומפזרים מעל.
- מפזרים מעל את אבקת המרק עוף, המלח, הפלפל הלבן, הכורכום והפפריקה המתוקה.
- מוסיפים את 2 כוסות המים בצד הסיר, סוגרים עם מכסה ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
- אפשר להכניס את הסיר לאפייה בתנור, במצב גריל בחום של 250 מעלות, למשך 10 דקות, עד השחמה יפה.
אופן הכנה
- חותכים פרחים גסים מהכרובית ומעבירים לקערה.
- ממלאים את הקערה במים עד לכיסוי הכרובית, מפזרים מלח גס ומשרים כשעה.
- לאחר שעה, שוטפים, מסננים ומייבשים את הכרובית.
- מטגנים בסיר את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים.
- מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים עד הזהבה קלה משני הצדדים.
- מניחים את פרחי הכרובית מעל שוקי העוף.
- קוצצים חצי צרור כוסברה ומפזרים מעל.
- מפזרים מעל את אבקת המרק עוף, המלח, הפלפל הלבן, הכורכום והפפריקה המתוקה.
- מוסיפים את 2 כוסות המים בצד הסיר, סוגרים עם מכסה ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
- אפשר להכניס את הסיר לאפייה בתנור, במצב גריל בחום של 250 מעלות, למשך 10 דקות, עד השחמה יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)