צ’יפס בטטה מושלם – קריספי, מתובל ו… אפוי!
צ'יפס בטטה אפוי ומושלם שמוציא את מתיקות הבטטות לצד חריפות הצ'ילי. צ'יפס בטטות אפוי וטבעוני יכול להיות חטיף או תוספת נפלאה לצד עוף, דג, סטייק או סלט
צ'יפס בטטה אפוי ומושלם שמוציא את מתיקות הבטטות לצד חריפות הצ'ילי. צ'יפס בטטות אפוי וטבעוני יכול להיות חטיף או תוספת נפלאה לצד עוף, דג, סטייק או סלט
- נעמה פלד
- 338 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 337.7 קק״ל 1351.0 קק״לפחמימות 45.1 גרם 180.3 גרםשומן 12.8 גרם 51.3 גרםנתרן 1691.7 מ״ג 6766.8 מ״גחלבון 4.3 גרם 17.0 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 28.9 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 78.6 מ״ג 314.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 667.7 מ״ג 2671.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 5 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות338
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 337.7 קק״ל 1351.0 קק״לפחמימות 45.1 גרם 180.3 גרםשומן 12.8 גרם 51.3 גרםנתרן 1691.7 מ״ג 6766.8 מ״גחלבון 4.3 גרם 17.0 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 28.9 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 78.6 מ״ג 314.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 667.7 מ״ג 2671.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 338 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לתערובת התבלינים לציפוי הבטטות:
-
3 כפות שמן זית
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף רוטב צ’ילי חריףאפשר לוותר או לשים יותר, תלוי כמה אוהבים חריף.
-
1 כפית גדושה פפריקה מעושנתאו פפריקה מתוקה.
-
1 כפית מלח גס
-
3 כפות גדושות קורנפלור
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.
- קולפים את הבטטות. חותכים לצ’יפס ארוך בעובי של 1 ס”מ. שוטפים את צ’יפס הבטטות היטב תחת מים זורמים, מניחים על מגבת יבשה ומייבשים.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומכניסים לשקית יחד עם הבטטות. משקשקים היטב עד שכל הבטטות מצופות. ניתן להכניס את השקית בשלב הזה למקרר ולהוציא בסמוך לארוחה.
- מצפים תבניות תנור בנייר אפיה ומניחים את הצ’יפס על התבניות במרווחים של 1/2 ס”מ.
- אופים כ-20 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הצ’יפסים בעזרת מלקחיים לצד הלא אפוי ומחזירים לעוד 15 דקות אפיה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.
- קולפים את הבטטות. חותכים לצ’יפס ארוך בעובי של 1 ס”מ. שוטפים את צ’יפס הבטטות היטב תחת מים זורמים, מניחים על מגבת יבשה ומייבשים.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומכניסים לשקית יחד עם הבטטות. משקשקים היטב עד שכל הבטטות מצופות. ניתן להכניס את השקית בשלב הזה למקרר ולהוציא בסמוך לארוחה.
- מצפים תבניות תנור בנייר אפיה ומניחים את הצ’יפס על התבניות במרווחים של 1/2 ס”מ.
- אופים כ-20 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הצ’יפסים בעזרת מלקחיים לצד הלא אפוי ומחזירים לעוד 15 דקות אפיה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)