אריסה תוניסאית של אמא אורה בשתי גרסאות – קלאסית ומהירה!
הכנה של אריסה קלאסית דורשת זמן הכנה ממושך. קבלו מתכון של אריסה תוניסאית בשתי גרסאות - קלאסית ומהירה, בהתאם לזמן העומד לרשותכם
הכנה של אריסה קלאסית דורשת זמן הכנה ממושך. קבלו מתכון של אריסה תוניסאית בשתי גרסאות - קלאסית ומהירה, בהתאם לזמן העומד לרשותכם
- אלכס ולינוי
- 310 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1663.0 קק״ל 1663.0 קק״לפחמימות 108.4 גרם 108.4 גרםשומן 140.2 גרם 140.2 גרםנתרן 6411.7 מ״ג 6411.7 מ״גחלבון 29.9 גרם 29.9 גרםסיבים תזונתיים 45.9 גרם 45.9 גרםשומן רווי 10.7 גרם 10.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 167.0 מ״ג 167.0 מ״גברזל 10.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 413.1 מ״ג 413.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות1663
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1663.0 קק״ל 1663.0 קק״לפחמימות 108.4 גרם 108.4 גרםשומן 140.2 גרם 140.2 גרםנתרן 6411.7 מ״ג 6411.7 מ״גחלבון 29.9 גרם 29.9 גרםסיבים תזונתיים 45.9 גרם 45.9 גרםשומן רווי 10.7 גרם 10.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 167.0 מ״ג 167.0 מ״גברזל 10.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 413.1 מ״ג 413.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 0.8 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 1663 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אריסה קלאסית
-
200 גרם פלפלים יבשים מתוקים
-
7 שיני שוםקלופות
-
1 לימון בינוניעל קליפתו, שטוף, חתוך ונקי מגרעינים
-
5 פלפלים יבשים חריפים בינונייםפלפל סודני
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפיות כמון טחון
-
1/3 כוס שמן קנולה
אריסה מהירה
-
100 גרם פפריקה מתוקהגרוסה
-
1 כוס מים רותחים
-
2 כפות שבבי צ’ילי יבש
-
2 כפות מים רותחים
-
1/4 לימון בינונישטוף וחתוך ללא גרעינים
-
2 שיני שוםקלופות
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
-
6 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
הגרסה הקלאסית
- מנקים את הפלפל המתוק היבש, מהעוקץ והגרעינים - עם מספריים גוזרים את העוקץ ואז את הפלפל לאורכו ומוציאים את כל הגרעינים.
- את הפלפלים הנקיים שמים בקערה עם מים קרים ומכסים בצלחת על מנת שהפלפלים לא יצופו (משרים כ-8 שעות לפני ההכנה/ בלילה שלפני).
- כ-20 דקות לפני ההכנה משרים את הפלפלים הסודנים בקערה עם מים רותחים ומכסים.
- מסננים את שני סוגי הפלפלים מנוזלים ואת החריפים מנקים מגרעינים, מומלץ להשתמש בכפפות.
- טוחנים בטחנת בשר את הפלפלים המתוקים המושרים, חתיכות הלימון והשום הקלוף. את הפלפל הסודני מוסיפים בהדרגה בהתאם לחריפות הרצויה, מתחילים מלטחון שניים ומוסיפים עוד במידת הצורך.
- מוסיפים לאחר הטחינה את התבלינים: מלח, כמון ושמן ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים בקירור.
הגרסה המהירה
- משרים את הפפריקה המתוקה הגרוסה בקערה עם כוס מים רותחים (עד לכיסוי) ומכסים, כ- 30 דקות עד שהפפריקה שותה את כל הנוזלים.
- משרים את הצ’ילי החריף יחד עם 2 כפות מים רותחים ומכסים, כ-30 דקות עד שהצ׳ילי שותה את כל הנוזלים, אם אחרי חצי שעה נותרו נוזלים מסננים בעזרת מסננת דקה, לפני הטחינה.
- טוחנים במעבד מזון את הפפריקה והצ’ילי הגרוסים שהשרנו, מוסיפים לימון, שום ו-3 כפות שמן קנולה עד לקבלת מרקם חלק - במידה והמרקם סמיך מאוד, ניתן להוסיף מים רותחים לפתיחת האריסה. תתחילו בכף מים רותחים ותטחנו. ניתן להוסיף עד כ-4-5 כפות מים רותחים לקבלת המרקם הנכון.
- מתבלים במלח, כמון ושארית השמן, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- אם קליפת הלימון עבה, הסירו אותה. ככל שהקליפה עבה כך המרירות גבוהה יותר. במתכון המהיר לעומת הקלאסי הבסיס מריר יותר ואנחנו לא רוצים לקבל אריסה מרה. ניתן לתקן מרירות עם מעט מיץ לימון סחוט.
אופן הכנה
הגרסה הקלאסית
- מנקים את הפלפל המתוק היבש, מהעוקץ והגרעינים - עם מספריים גוזרים את העוקץ ואז את הפלפל לאורכו ומוציאים את כל הגרעינים.
- את הפלפלים הנקיים שמים בקערה עם מים קרים ומכסים בצלחת על מנת שהפלפלים לא יצופו (משרים כ-8 שעות לפני ההכנה/ בלילה שלפני).
- כ-20 דקות לפני ההכנה משרים את הפלפלים הסודנים בקערה עם מים רותחים ומכסים.
- מסננים את שני סוגי הפלפלים מנוזלים ואת החריפים מנקים מגרעינים, מומלץ להשתמש בכפפות.
- טוחנים בטחנת בשר את הפלפלים המתוקים המושרים, חתיכות הלימון והשום הקלוף. את הפלפל הסודני מוסיפים בהדרגה בהתאם לחריפות הרצויה, מתחילים מלטחון שניים ומוסיפים עוד במידת הצורך.
- מוסיפים לאחר הטחינה את התבלינים: מלח, כמון ושמן ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים בקירור.
הגרסה המהירה
- משרים את הפפריקה המתוקה הגרוסה בקערה עם כוס מים רותחים (עד לכיסוי) ומכסים, כ- 30 דקות עד שהפפריקה שותה את כל הנוזלים.
- משרים את הצ’ילי החריף יחד עם 2 כפות מים רותחים ומכסים, כ-30 דקות עד שהצ׳ילי שותה את כל הנוזלים, אם אחרי חצי שעה נותרו נוזלים מסננים בעזרת מסננת דקה, לפני הטחינה.
- טוחנים במעבד מזון את הפפריקה והצ’ילי הגרוסים שהשרנו, מוסיפים לימון, שום ו-3 כפות שמן קנולה עד לקבלת מרקם חלק - במידה והמרקם סמיך מאוד, ניתן להוסיף מים רותחים לפתיחת האריסה. תתחילו בכף מים רותחים ותטחנו. ניתן להוסיף עד כ-4-5 כפות מים רותחים לקבלת המרקם הנכון.
- מתבלים במלח, כמון ושארית השמן, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- אם קליפת הלימון עבה, הסירו אותה. ככל שהקליפה עבה כך המרירות גבוהה יותר. במתכון המהיר לעומת הקלאסי הבסיס מריר יותר ואנחנו לא רוצים לקבל אריסה מרה. ניתן לתקן מרירות עם מעט מיץ לימון סחוט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)