סלט עם קרוטונים של מצה ופרמז’ן
מצה שמחליפה קרוטונים זה גאוני ואיזה כיף שיש לנו מתכון כזה! סלט עם קרוטונים ממצה. אם מתחשק לכם רוטב או ירקות אחרים אתם לגמרי יכולים להחליף
מצה שמחליפה קרוטונים זה גאוני ואיזה כיף שיש לנו מתכון כזה! סלט עם קרוטונים ממצה. אם מתחשק לכם רוטב או ירקות אחרים אתם לגמרי יכולים להחליף
- חיה טבואדה
- 659 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 555.6 קק״ל 2222.6 קק״לפחמימות 33.3 גרם 133.1 גרםשומן 44.3 גרם 177.3 גרםנתרן 1313.5 מ״ג 5254.2 מ״גחלבון 7.4 גרם 29.5 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.9 גרםשומן רווי 9.4 גרם 37.6 גרםכולסטרול 4.6 מ״ג 18.3 מ״גסידן 309.1 מ״ג 1236.4 מ״גברזל 44.6 מ״ג 178.5 מ״גאשלגן 305.1 מ״ג 1220.4 מ״גאבץ 16.8 מ״ג 67.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות556
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 555.6 קק״ל 2222.6 קק״לפחמימות 33.3 גרם 133.1 גרםשומן 44.3 גרם 177.3 גרםנתרן 1313.5 מ״ג 5254.2 מ״גחלבון 7.4 גרם 29.5 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.9 גרםשומן רווי 9.4 גרם 37.6 גרםכולסטרול 4.6 מ״ג 18.3 מ״גסידן 309.1 מ״ג 1236.4 מ״גברזל 44.6 מ״ג 178.5 מ״גאשלגן 305.1 מ״ג 1220.4 מ״גאבץ 16.8 מ״ג 67.0 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 556 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרוטוני מצה
-
3 יחידות מצותשבורות
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
רוטב
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 כפות דבש טבעי
-
1/4 כוס חומץ בלסמי ממודנהניתן להחליף בלימון
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 שן שוםקצוצה
סלט
-
1 שקית חסה סלנובהאו עלי בייבי או חסה אחרת
-
1/2 שקית עלי רוקט
-
1/2 שקית קיילאו עלים ירוקים אחרים
-
6 צנוניות קטנותפרוסות דק
-
1/3 כוס גבינת פרמזןמגוררת
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הקרוטונים: מניחים שברי מצה, שמן ותבלינים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומערבבים עד שהמצות עטופות היטב.
- אופים כ-10 דקות עד שהמצות שחומות.
- מכינים את הרוטב: בקערת קטנה טורפים יחד את שמן, דבש, בלסמי, חרדל, מלח, פלפל שחור ושום קצוץ או כתוש.
- בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט וברגע ההגשה שופכים את הרוטב ומערבבים היטב.
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הקרוטונים: מניחים שברי מצה, שמן ותבלינים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומערבבים עד שהמצות עטופות היטב.
- אופים כ-10 דקות עד שהמצות שחומות.
- מכינים את הרוטב: בקערת קטנה טורפים יחד את שמן, דבש, בלסמי, חרדל, מלח, פלפל שחור ושום קצוץ או כתוש.
- בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט וברגע ההגשה שופכים את הרוטב ומערבבים היטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)