איך מכינים פלפלים קלויים הכי טעימים שיש?
- מלי זיידמן
- 122K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 67.9 קק״ל 407.3 קק״לפחמימות 0.8 גרם 4.7 גרםשומן 1.7 גרם 10.1 גרםנתרן 451.9 מ״ג 2711.5 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.8 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.2 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.5 מ״ג 81.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 395.8 מ״ג 2375.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות68
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 67.9 קק״ל 407.3 קק״לפחמימות 0.8 גרם 4.7 גרםשומן 1.7 גרם 10.1 גרםנתרן 451.9 מ״ג 2711.5 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.8 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.2 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.5 מ״ג 81.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 395.8 מ״ג 2375.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
ניסיתם פעם להכין פלפלים קלויים בבית? אם לא, אני פשוט מפצירה בכם לנסות. בכל סוף שבוע פיירקס מלא פלפלים קלויים חדשים מונח אצלי במקרר בידיעה שעד שלישי לא יישאר ממנו כלום. עם מה אוכלים אותו? עם הכל! טחינה הולכת נפלא עם פלפלים קלויים וגם סנדוויץ’ טוב עם גבינה מלוחה ורוקט יקבל בשמחה פלפלים קלויים שיעשירו אותו בטעם. אפשר גם לשים קצת בסיר קציצות ברוטב עגבניות ולראות איך הוא מעמיק טעמים ואפשר ככה סתם, לדוג אותו ישר מהמקרר כנישנוש דיאטתי ובריא. אז מה הסוד של הפלפלים האלו? העובדה שהם קלופים! בסופרים ימכרו לכם פלפלים קלויים לא קלופים, כי זה מאמץ אבל לנו יש טריק מדהים שהופך את הקילוף לקל נורא ואת הפלפלים להרבה יותר עדינים וטעימים. יאללה, אתם חייבים לנסות!
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 68 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 פלפלים אדומים בינוניים
-
2 שיני שוםקלופות ופרוסות לפרוסות
-
1 כף שמן זית
-
3 כפות חומץ 5%
-
1 כפית שטוחה מלח ים אטלנטיגם מלח דק רגיל יעבוד
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הפלפלים ומכניסים לתנור.
- צולים את הפלפלים היטב במשך כ-30 דקות ואז הופכים אותם וצולים 30 דקות נוספות. הפלפל צריך להיות רך וקליפתו שחורה
- מוציאים את הפלפלים ישירות לשקית ניילון (שקית סופר תהיה מצוינת לתפקיד זה) וקושרים את השקית. את השקית מניחים על צלחת (כדי שאם יטפטפו נוזלים, הם לא יכתימו לכם את השיש) ונותנים להם לנוח לפחות שעתיים. הטריק הזה יקל מאוד על קילוף הפלפלים, ומאוד מומלץ ליישמו.
- מוציאים את הפלפלים מהשקית ומקלפים בקלות, נפתרים מהגרעינים ומהעוקץ.
- קורעים את הפלפלים עם היד לגודל הרצוי ומניחים בקערת פיירקס. מוזגים שמן זית, חומץ בן יין (או חומץ רגיל), מפזרים מלח גס ואת פרוסות השום.
- משהים במקרר לספיגת טעמים, ואז אוכלים עם לחם וטחינה, או לחם וגבינה ומתענגים!
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הפלפלים ומכניסים לתנור.
- צולים את הפלפלים היטב במשך כ-30 דקות ואז הופכים אותם וצולים 30 דקות נוספות. הפלפל צריך להיות רך וקליפתו שחורה
- מוציאים את הפלפלים ישירות לשקית ניילון (שקית סופר תהיה מצוינת לתפקיד זה) וקושרים את השקית. את השקית מניחים על צלחת (כדי שאם יטפטפו נוזלים, הם לא יכתימו לכם את השיש) ונותנים להם לנוח לפחות שעתיים. הטריק הזה יקל מאוד על קילוף הפלפלים, ומאוד מומלץ ליישמו.
- מוציאים את הפלפלים מהשקית ומקלפים בקלות, נפתרים מהגרעינים ומהעוקץ.
- קורעים את הפלפלים עם היד לגודל הרצוי ומניחים בקערת פיירקס. מוזגים שמן זית, חומץ בן יין (או חומץ רגיל), מפזרים מלח גס ואת פרוסות השום.
- משהים במקרר לספיגת טעמים, ואז אוכלים עם לחם וטחינה, או לחם וגבינה ומתענגים!
תגובות (0)