-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 327.7 קק״ל 3277.4 קק״לפחמימות 29.2 גרם 291.6 גרםשומן 21.3 גרם 213.2 גרםנתרן 108.5 מ״ג 1085.5 מ״גחלבון 6.5 גרם 64.5 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 16.4 גרםשומן רווי 11.8 גרם 118.2 גרםכולסטרול 190.7 מ״ג 1906.9 מ״גסידן 52.8 מ״ג 527.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 178.3 מ״ג 1783.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות328
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 327.7 קק״ל 3277.4 קק״לפחמימות 29.2 גרם 291.6 גרםשומן 21.3 גרם 213.2 גרםנתרן 108.5 מ״ג 1085.5 מ״גחלבון 6.5 גרם 64.5 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 16.4 גרםשומן רווי 11.8 גרם 118.2 גרםכולסטרול 190.7 מ״ג 1906.9 מ״גסידן 52.8 מ״ג 527.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 178.3 מ״ג 1783.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 9.3 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 328 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
קצפת קפה
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפיות קפה נמס
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
ציפוי גנאש
-
125מ"ל או 1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
120 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, משמנים את הנייר ומפזרים מעט קקאו מעל.
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה (כף בכל 10 שניות) וממשיכים להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי.
- מוסיפים חלמונים וסוכר וניל ומקציפים לאט לאיחוד. מנפים מעל קקאו וקורנפלור ומקציפים לאט עד שהתערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים 15 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- מכינים נייר אפייה חדש על משטח העבודה ומפזרים עליו מעט קקאו. מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה (יחד עם הנייר שעליו נאפתה) על נייר האפייה החדש עם הקקאו (אם שולי העוגה נדבקו לתבנית משחררים אותם קודם בסכין). מכסים במגבת מטבח עבה ומניחים כך לצינון.
- מכינים את קצפת הקפה, מרכיבים ומקפיאים להתייצבות: במיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה, אבקת נס קפה ו-1/4 כוס סוכר לקצפת קרמית.
- מקלפים מהעוגה את הנייר המקורי. מורחים את הקצפת על העוגה ומשאירים שוליים של 2 ס”מ מכל הכיוונים, לגלגול נוח ונקי. מגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה). אל תיבהלו אם העוגה נסדקת מעט במהלך הגלגול - היא עדיין תצא מקסימה.
- מעבירים את הרולדה למקפיא לשעה-שעתיים, להתייצבות.
- מכינים את גנאש השוקולד: במיקרוגל מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה ושוקולד להמסה. טורפים לרוטב חלק ואחיד.
- מוזגים את ציפוי השוקולד מעל הרולדה ומניחים לו לזלוג על שוליה ולצפות את כולה (מומלץ לרפד את צלחת ההגשה ברצועות נייר אפייה ששולפים החוצה אחרי הציפוי - כך הצלחת נשארת נקייה).
- ניתן כמובן להשתולל עם הציפוי ולקשט את הרולדה עם קרם הקפה ועם שברי שקדים קלויים.
- שומרים במקרר עד ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, משמנים את הנייר ומפזרים מעט קקאו מעל.
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה (כף בכל 10 שניות) וממשיכים להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי.
- מוסיפים חלמונים וסוכר וניל ומקציפים לאט לאיחוד. מנפים מעל קקאו וקורנפלור ומקציפים לאט עד שהתערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים 15 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- מכינים נייר אפייה חדש על משטח העבודה ומפזרים עליו מעט קקאו. מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה (יחד עם הנייר שעליו נאפתה) על נייר האפייה החדש עם הקקאו (אם שולי העוגה נדבקו לתבנית משחררים אותם קודם בסכין). מכסים במגבת מטבח עבה ומניחים כך לצינון.
- מכינים את קצפת הקפה, מרכיבים ומקפיאים להתייצבות: במיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה, אבקת נס קפה ו-1/4 כוס סוכר לקצפת קרמית.
- מקלפים מהעוגה את הנייר המקורי. מורחים את הקצפת על העוגה ומשאירים שוליים של 2 ס”מ מכל הכיוונים, לגלגול נוח ונקי. מגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה). אל תיבהלו אם העוגה נסדקת מעט במהלך הגלגול - היא עדיין תצא מקסימה.
- מעבירים את הרולדה למקפיא לשעה-שעתיים, להתייצבות.
- מכינים את גנאש השוקולד: במיקרוגל מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה ושוקולד להמסה. טורפים לרוטב חלק ואחיד.
- מוזגים את ציפוי השוקולד מעל הרולדה ומניחים לו לזלוג על שוליה ולצפות את כולה (מומלץ לרפד את צלחת ההגשה ברצועות נייר אפייה ששולפים החוצה אחרי הציפוי - כך הצלחת נשארת נקייה).
- ניתן כמובן להשתולל עם הציפוי ולקשט את הרולדה עם קרם הקפה ועם שברי שקדים קלויים.
- שומרים במקרר עד ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)