חזה עוף מוקפץ בטמפורה, חמוץ-מתוק וטעים בטירוף!
יונית צוקרמן מכינה אוכל אסייתי והיום היא מפנקת במתכון מושלם לחזה עוף מוקפץ בטמפורה שנותנת מעטפת קראנצ'ית לעוף העסיסי לצד רוטב מתקתק וטעים
יונית צוקרמן מכינה אוכל אסייתי והיום היא מפנקת במתכון מושלם לחזה עוף מוקפץ בטמפורה שנותנת מעטפת קראנצ'ית לעוף העסיסי לצד רוטב מתקתק וטעים
- יונית צוקרמן ואמיר דן
- 114K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 590.6 קק״ל 2362.2 קק״לפחמימות 71.0 גרם 284.1 גרםשומן 12.5 גרם 49.9 גרםנתרן 1589.4 מ״ג 6357.4 מ״גחלבון 47.5 גרם 189.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.4 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.3 גרםכולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 72.3 מ״ג 289.2 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 327.5 מ״ג 1310.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות591
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 590.6 קק״ל 2362.2 קק״לפחמימות 71.0 גרם 284.1 גרםשומן 12.5 גרם 49.9 גרםנתרן 1589.4 מ״ג 6357.4 מ״גחלבון 47.5 גרם 189.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.4 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.3 גרםכולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 72.3 מ״ג 289.2 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 327.5 מ״ג 1310.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 591 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 ק"ג חזה עוף שלםמעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, חתוך לקוביות/רצועות
רוטב
-
4 כפות סילאן
-
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
4 כפות רוטב טריאקי
-
4 כפות דבש
-
3 שיני שוםחתוכים דק
-
1/2 לימון בינוניסחוט
-
1 כף שמן קנולה
אופן הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות או לרצועות.
- מכינים את הבלילה מעטפת העוף: בקערה מערבבים את כל חומרי הבלילה היטב עד לקבל תערובת אחידה - הבלילה צריכה להיות במרקם של בלילת פנקייק אבל בצמיגות טיפה יותר סמיכה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם מאוד, טובלים את חזה העוף בבלילה ומטגנים להזהבה - גם אם יוצאים לכם “שוונצים” מהבלילה, לא לדאוג זה הכי טעים כי הם הופכים להיות קראנצ’ים.
- שופכים את השמן (אין צורך להחליף מחבת), מנגבים עם נייר סופג ומוסיפים כף שמן.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב למחבת, ומערבבים 2-3 דק’.
- מוסיפים את חזה העוף המטוגן ומקפיצים כ-2 דק’ עד שהרוטב מצפה היטב את כל העוף, אפשר בשלב הזה להוסיף גם מעט מיץ לימון.
- מומלץ לפזר שומשום לבן לפני ההגשה.
- מגישים עם אורז לבן.
אופן הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות או לרצועות.
- מכינים את הבלילה מעטפת העוף: בקערה מערבבים את כל חומרי הבלילה היטב עד לקבל תערובת אחידה - הבלילה צריכה להיות במרקם של בלילת פנקייק אבל בצמיגות טיפה יותר סמיכה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם מאוד, טובלים את חזה העוף בבלילה ומטגנים להזהבה - גם אם יוצאים לכם “שוונצים” מהבלילה, לא לדאוג זה הכי טעים כי הם הופכים להיות קראנצ’ים.
- שופכים את השמן (אין צורך להחליף מחבת), מנגבים עם נייר סופג ומוסיפים כף שמן.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב למחבת, ומערבבים 2-3 דק’.
- מוסיפים את חזה העוף המטוגן ומקפיצים כ-2 דק’ עד שהרוטב מצפה היטב את כל העוף, אפשר בשלב הזה להוסיף גם מעט מיץ לימון.
- מומלץ לפזר שומשום לבן לפני ההגשה.
- מגישים עם אורז לבן.
עוד מתכונים של מוקפץ שאתם חייבים להכין:
תגובות (0)