קציצות בקר ברוטב לימוני עם אפונה של אהרוני
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין קציצות בקר ברוטב לימוני שאי אפשר לעמוד בפניו. מוסיפים לרוטב אפונה, מנגולד ועשבי תיבול ונהנים ממנה בריאה ומזינה
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין קציצות בקר ברוטב לימוני שאי אפשר לעמוד בפניו. מוסיפים לרוטב אפונה, מנגולד ועשבי תיבול ונהנים ממנה בריאה ומזינה
- ישראל אהרוני
- 53K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 548.2 קק״ל 3289.3 קק״לפחמימות 11.3 גרם 67.5 גרםשומן 31.6 גרם 189.8 גרםנתרן 767.1 מ״ג 4602.7 מ״גחלבון 48.4 גרם 290.4 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 28.0 גרםשומן רווי 10.0 גרם 59.9 גרםכולסטרול 236.1 מ״ג 1416.4 מ״גסידן 102.5 מ״ג 615.0 מ״גברזל 7.7 מ״ג 45.9 מ״גאשלגן 950.8 מ״ג 5704.5 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 69.8 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות548
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 548.2 קק״ל 3289.3 קק״לפחמימות 11.3 גרם 67.5 גרםשומן 31.6 גרם 189.8 גרםנתרן 767.1 מ״ג 4602.7 מ״גחלבון 48.4 גרם 290.4 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 28.0 גרםשומן רווי 10.0 גרם 59.9 גרםכולסטרול 236.1 מ״ג 1416.4 מ״גסידן 102.5 מ״ג 615.0 מ״גברזל 7.7 מ״ג 45.9 מ״גאשלגן 950.8 מ״ג 5704.5 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 69.8 מ״גסגור
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 548 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1/2 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 צרור כוסברה
-
1/2 כוס קמח מצהאו פרוסת לחם רטובה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף כמון טחון
-
2 ביצים M
ציפוי
-
2 כוסות קמח מצהאו פירורי לחם
רוטב
-
3 כפות שמן קנולה
-
2 שיני שום
-
1 כפית זרעי כמון
-
1 כפית זרעי כוסברה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 בצל בינוני
-
2 כוסות מים רותחים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
-
1 חבילה עלי מנגולדשטופים וקצוצים
אופן הכנה
- חותכים את הגבעולים הלבנים של עלי המנגולד ואת העלים. פורסים את שיני השום. קוצצים את הפלפל הירוק והבצל.
- מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפל הירוק, הכוסברה וקמח המצה או פרוסת לחם לתערובת פירורית.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, התבלינים, הביצים ומערבבים היטב.
- צרים קציצות ומניחים על תבנית.
- מחממים את השמן במחבת, מצפים את הקציצות בפירורי לחם או בקמח מצה ומטגנים עד להשחמה.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את השום, גרגירי הכמון והכוסברה והפלפל הירוק. מוסיפים את הבצל וממשיכים להזהיב. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את גבעולי המנגולד. מערבבים וממשיכים לאדות.
- מוסיפים מים רותחים, מלח, פלפל ומיץ לימון, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים כ-45 דקות.
- 5-10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את האפונה ועלי המנגולד.
- מגישים בקערת הגשה יפה כזאת.
אופן הכנה
- חותכים את הגבעולים הלבנים של עלי המנגולד ואת העלים. פורסים את שיני השום. קוצצים את הפלפל הירוק והבצל.
- מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפל הירוק, הכוסברה וקמח המצה או פרוסת לחם לתערובת פירורית.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, התבלינים, הביצים ומערבבים היטב.
- צרים קציצות ומניחים על תבנית.
- מחממים את השמן במחבת, מצפים את הקציצות בפירורי לחם או בקמח מצה ומטגנים עד להשחמה.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את השום, גרגירי הכמון והכוסברה והפלפל הירוק. מוסיפים את הבצל וממשיכים להזהיב. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את גבעולי המנגולד. מערבבים וממשיכים לאדות.
- מוסיפים מים רותחים, מלח, פלפל ומיץ לימון, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים כ-45 דקות.
- 5-10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את האפונה ועלי המנגולד.
- מגישים בקערת הגשה יפה כזאת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)