עוף עם פירות יבשים של תמרה וישראל אהרוני
תמרה וישראל אהרוני מבשלים קדרת עוף עם פירות יבשים. מגישים את המנה המושלמת עם אורז לבן שיספוג את כל הרוטב ומתכוננים לקצור מחמאות
תמרה וישראל אהרוני מבשלים קדרת עוף עם פירות יבשים. מגישים את המנה המושלמת עם אורז לבן שיספוג את כל הרוטב ומתכוננים לקצור מחמאות
- ישראל אהרוני
- 18K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 637.7 קק״ל 5101.3 קק״לפחמימות 46.6 גרם 372.9 גרםשומן 24.5 גרם 196.0 גרםנתרן 283.5 מ״ג 2268.4 מ״גחלבון 57.7 גרם 461.7 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 59.3 גרםשומן רווי 3.8 גרם 30.4 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 1540.0 מ״גסידן 146.2 מ״ג 1169.6 מ״גברזל 5.3 מ״ג 42.2 מ״גאשלגן 1212.0 מ״ג 9696.3 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 51.8 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות638
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 637.7 קק״ל 5101.3 קק״לפחמימות 46.6 גרם 372.9 גרםשומן 24.5 גרם 196.0 גרםנתרן 283.5 מ״ג 2268.4 מ״גחלבון 57.7 גרם 461.7 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 59.3 גרםשומן רווי 3.8 גרם 30.4 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 1540.0 מ״גסידן 146.2 מ״ג 1169.6 מ״גברזל 5.3 מ״ג 42.2 מ״גאשלגן 1212.0 מ״ג 9696.3 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 51.8 מ״גסגור
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 638 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 כפות שמן זית
-
8 כרעי עוף בינוניות
-
3 כפות זרעי כוסברה
-
3 כפות זרעי כמון
-
12 תרמילי הל שלם
-
6 בצלי שאלוט בינוניים
-
8 שיני שום
-
4 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
3 מקלות קינמון בינוניים
-
1 1/2 כפות ראס אל חנות
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
3 כוסות מים
-
5 כפות חומץ בלסמי
-
2 1/2 כפות דבש
פירות יבשים
-
3/4 כוס צימוקים בהירים
-
3/4 כוס משמשים מיובשים
-
3/4 כוס תאנים מיובשות
הגשה
-
3/4 כוס שקדים קלויים
-
3/4 כוס כוסברה
אופן הכנה
- במכתש ועלי כותשים את זרעי הכוסברה, זרעי המון וההל. שומרים בצד.
- בסיר רחב על כיריים מחממים את שמן הזית. חוצים את הכרעיים, מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל שחור ומטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים עד השחמה. מוציאים ושומרים בצד.
- הכנות: חותכים לחצאים את בצלי השאלוט, כותשים את השום ומגררים את הג’ינג’ר.
- מוסיפים לסיר את בצלי השאלוט, השום והג’ינג’ר ומטגנים כדקה.
- תיבול: מוסיפים את התבלינים הכתושים ואת הקינמון, הראס אל חנות, שבבי הצ’ילי ומערבבים.
- מוסיפים את המים, החומץ הבלסמי והדבש ומביאים לרתיחה.
- כאשר התבשיל רותח מחזירים את העוף לסיר, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
- מוסיפים את הפירות היבשים לסיר, מכסים ומבשלים למשך 30 דקות נוספות.
- מפזרים מעל עלי כוסברה ושקדים קלויים ומגישים.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן.
אופן הכנה
- במכתש ועלי כותשים את זרעי הכוסברה, זרעי המון וההל. שומרים בצד.
- בסיר רחב על כיריים מחממים את שמן הזית. חוצים את הכרעיים, מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל שחור ומטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים עד השחמה. מוציאים ושומרים בצד.
- הכנות: חותכים לחצאים את בצלי השאלוט, כותשים את השום ומגררים את הג’ינג’ר.
- מוסיפים לסיר את בצלי השאלוט, השום והג’ינג’ר ומטגנים כדקה.
- תיבול: מוסיפים את התבלינים הכתושים ואת הקינמון, הראס אל חנות, שבבי הצ’ילי ומערבבים.
- מוסיפים את המים, החומץ הבלסמי והדבש ומביאים לרתיחה.
- כאשר התבשיל רותח מחזירים את העוף לסיר, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
- מוסיפים את הפירות היבשים לסיר, מכסים ומבשלים למשך 30 דקות נוספות.
- מפזרים מעל עלי כוסברה ושקדים קלויים ומגישים.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)