כבד קצוץ קלאסי עם ריבת בצל של תמרה אהרוני
כבד קצוץ בליווי ריבת בצל זו פשוט מנת פתיחה שאף אחד לא יכול לסרב לה! כאן תמרה אהרוני מביאה לכם גרסה פשוטה וקלילה להכנה!
כבד קצוץ בליווי ריבת בצל זו פשוט מנת פתיחה שאף אחד לא יכול לסרב לה! כאן תמרה אהרוני מביאה לכם גרסה פשוטה וקלילה להכנה!
- תמרה אהרוני
- 2K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 208.4 קק״ל 1667.2 קק״לפחמימות 22.0 גרם 176.3 גרםשומן 8.1 גרם 64.8 גרםנתרן 533.5 מ״ג 4267.7 מ״גחלבון 11.8 גרם 94.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרםשומן רווי 1.7 גרם 13.6 גרםכולסטרול 215.6 מ״ג 1725.0 מ״גסידן 26.9 מ״ג 215.6 מ״גברזל 5.6 מ״ג 45.1 מ״גאשלגן 299.0 מ״ג 2392.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות208
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 208.4 קק״ל 1667.2 קק״לפחמימות 22.0 גרם 176.3 גרםשומן 8.1 גרם 64.8 גרםנתרן 533.5 מ״ג 4267.7 מ״גחלבון 11.8 גרם 94.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרםשומן רווי 1.7 גרם 13.6 גרםכולסטרול 215.6 מ״ג 1725.0 מ״גסידן 26.9 מ״ג 215.6 מ״גברזל 5.6 מ״ג 45.1 מ״גאשלגן 299.0 מ״ג 2392.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״גסגור
הוא מגיע במקור ממזרח אירופה, יש לו המון גרסאות שונות ומשונות וכולן טעימות: כבד קצוץ מרגיש כמו חלק בלתי נפרד מסעודת הסדר וניכר שכמעט כולם מחפשים את המתכון המושלם. אז הנה לפניכם מתכון קליל במיוחד לכבד קצוץ פשוט וטעים שקל להכין ועוד יותר קל לטרוף.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 208 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
כבד קצוץ
-
500 גרם כבדי עוףמוכשר וצלוי
-
4 בצלים בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
ריבת בצל
-
3 בצלים סגולים בינוניים
-
3 כפות סוכר חום כהה
-
2 כפות דבש טבעי
-
1 כף חומץ בלסמי ממודנהלא חובה
-
2 כוסות מים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
כשר לפסח ללא חשש קטניות
הוראות הכנה
- מכינים כבד קצוץ: מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם דק.
- מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן על להבה בינונית ומטגנים בו את הבצל 20 דק עד שהוא מתרכך ומשחים, מוסיפים מעט מלח ופלפל.
- מוציאים את הבצל לקערה.
- מנקים את הכבדים היטב ממליחים ומפלפלים אותם משני הצדדים.
- באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן נוספות.
- מטגנים את הכבדים 2-3 דק מכל צד (הכבדים צריכים להישאר וורדרדים במרכז).
- מוציאים את הכבדים לקרש חיתוך וקוצצים אותם בעזרת סכין.
- מוסיפים את הכבדים לקערה עם הבצל, מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים ריבת בצל: קולפים את הבצלים ופורסים אותם לחצאי טבעות דקות.
- שמים את כל המרכיבים במחבת ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים ללהבה בינונית, ומבשלים 60-90 דקות, עד לקבלת ריבה סמיכה.
- מצננים היטב לפני ההגשה.
כשר לפסח ללא חשש קטניות
הוראות הכנה
- מכינים כבד קצוץ: מקלפים את הבצלים וקוצצים אותם דק.
- מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן על להבה בינונית ומטגנים בו את הבצל 20 דק עד שהוא מתרכך ומשחים, מוסיפים מעט מלח ופלפל.
- מוציאים את הבצל לקערה.
- מנקים את הכבדים היטב ממליחים ומפלפלים אותם משני הצדדים.
- באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן נוספות.
- מטגנים את הכבדים 2-3 דק מכל צד (הכבדים צריכים להישאר וורדרדים במרכז).
- מוציאים את הכבדים לקרש חיתוך וקוצצים אותם בעזרת סכין.
- מוסיפים את הכבדים לקערה עם הבצל, מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים ריבת בצל: קולפים את הבצלים ופורסים אותם לחצאי טבעות דקות.
- שמים את כל המרכיבים במחבת ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים ללהבה בינונית, ומבשלים 60-90 דקות, עד לקבלת ריבה סמיכה.
- מצננים היטב לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
אני רואה שכבר העירו ועניתם, אך זה לא ברור מהמתכון כי אתם כותבים שיהיה ורדרד במרכז וכבד שנצלה כהלכה ואחר כך גם עובר טיגון, סביר להניח שלא ישאר ורדרד…
הכוונה שלא יתייבש לגמרי, נבהיר את זה במתכון. תודה!