במקום לזרוק – הכניסו לווק! אורז מוקפץ עם ירקות של נטע לויה
- נטע לויה
- 57K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 352.1 קק״ל 1408.3 קק״לפחמימות 50.7 גרם 202.7 גרםשומן 11.6 גרם 46.5 גרםנתרן 517.4 מ״ג 2069.6 מ״גחלבון 9.5 גרם 38.0 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.6 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 59.6 מ״ג 238.2 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 510.7 מ״ג 2042.7 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות352
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 352.1 קק״ל 1408.3 קק״לפחמימות 50.7 גרם 202.7 גרםשומן 11.6 גרם 46.5 גרםנתרן 517.4 מ״ג 2069.6 מ״גחלבון 9.5 גרם 38.0 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.6 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.3 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 59.6 מ״ג 238.2 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 510.7 מ״ג 2042.7 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״גסגור
גם אתם תמיד נתקעים עם אורז לבן מבושל במקרר שאין לכם מה לעשות איתו? למה לזרוק כשאפשר להחזיר אותו לחיים בתור מנה חדשה וטעימה בטירוף?
קבלו את הדרך המושלמת לשדרג אורז לבן פשוט, ממש בכמה דקות ויש לכם מנה אסייתית משגעת.
אופן ההכנה פשוט מאוד. הרוטב מורכב מ-2 מרכיבים בלבד: סויה וסוכר. אל תיבהלו מנוכחות הסוכר, שמים בסך הכל כפית אחת על כל הכמות, והטעם הסופי הוא לא מתוק בכלל.
למעשה זה הסוד באורז סיני מוקפץ- מוסיפים מעט סוכר לאיזון הטעמים.
היופי באורז המוקפץ הוא שאפשר להכין אותו עם מה שיש לכם בבית! אם אתם רוצים מנה טבעונית וותרו על הביצה או לחלופין אם אתם רוצים להוסיף חלבון למנה עשירה יותר הוסיפו קוביות חזה עוף, טופו או בקר, מה שבא לכם! גם בירקות אפשר להחליף ולגוון לפי מה שאוהבים ומה שיש לכם כרגע במקרר.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 352 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כוסות אורז לבן מבושלקר
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כפית שורש ג’ינג’רטרי מגורר או קובייה קפואה
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ (לא חובה)
-
3 גבעולי בצל ירוקפרוסים
-
1 גזר בינונימגורר
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לקוביות
-
2 פטריות פורטובלו בינוניותחתוכות לקוביות או 5 פטריות שמפיניון
-
1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואהמופשרת
-
5 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
3 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מחממים את השמן בווק או במחבת רחבה ועמוקה על הלהבה הגבוהה ביותר ומטגנים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי למשך דקה עד הזהבה.
- מוסיפים חצי מכמות הבצל הירוק הפרוס את הגזר, הגמבה, הפטריות והאפונה ומערבבים בכף עץ.
- מקפיצים כ-3-4 דקות עד שהירקות מתחילים מעט להתרכך, מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומטגנים דקה, שתיים.
- מוסיפים את הסויה והסוכר ומערבבים. מקפיצים למשך 2 דקות נוספות.
- שוברים את הביצה לקערה וטורפים. מפנים מקום בווק (ראו צילום) ומוסיפים כפית שמן.
- שופכים את הביצה ומטגנים דקה בערך עד שהיא מתחילה להתבשל. מערבבים עם האורז ומבשלים עוד דקה.
- מגישים: מעבירים לצלחת הגשה יפה ועמוקה ומפזרים את הבצל הירוק ששמנו בצד. בתיאבון!
אופן הכנה
- מחממים את השמן בווק או במחבת רחבה ועמוקה על הלהבה הגבוהה ביותר ומטגנים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי למשך דקה עד הזהבה.
- מוסיפים חצי מכמות הבצל הירוק הפרוס את הגזר, הגמבה, הפטריות והאפונה ומערבבים בכף עץ.
- מקפיצים כ-3-4 דקות עד שהירקות מתחילים מעט להתרכך, מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומטגנים דקה, שתיים.
- מוסיפים את הסויה והסוכר ומערבבים. מקפיצים למשך 2 דקות נוספות.
- שוברים את הביצה לקערה וטורפים. מפנים מקום בווק (ראו צילום) ומוסיפים כפית שמן.
- שופכים את הביצה ומטגנים דקה בערך עד שהיא מתחילה להתבשל. מערבבים עם האורז ומבשלים עוד דקה.
- מגישים: מעבירים לצלחת הגשה יפה ועמוקה ומפזרים את הבצל הירוק ששמנו בצד. בתיאבון!
תגובות (0)