מהתנור באהבה: גראטן תפוחי אדמה, סלקים, בטטות ועשבי תיבול
היישר ממטבחו של רון: גראטן תפוחי אדמה, סלקים ובטטות, שמניחים במרכז השולחן, מתבלים בעשבים ופרמז'ן ומתענגים על כל ביס
היישר ממטבחו של רון: גראטן תפוחי אדמה, סלקים ובטטות, שמניחים במרכז השולחן, מתבלים בעשבים ופרמז'ן ומתענגים על כל ביס
- רון יוחננוב
- 19K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 381.6 קק״ל 1526.5 קק״לפחמימות 14.5 גרם 58.1 גרםשומן 33.8 גרם 135.3 גרםנתרן 233.0 מ״ג 932.2 מ״גחלבון 3.5 גרם 14.0 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרםשומן רווי 20.4 גרם 81.7 גרםכולסטרול 101.0 מ״ג 403.9 מ״גסידן 93.2 מ״ג 373.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 233.4 מ״ג 933.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות382
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 381.6 קק״ל 1526.5 קק״לפחמימות 14.5 גרם 58.1 גרםשומן 33.8 גרם 135.3 גרםנתרן 233.0 מ״ג 932.2 מ״גחלבון 3.5 גרם 14.0 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרםשומן רווי 20.4 גרם 81.7 גרםכולסטרול 101.0 מ״ג 403.9 מ״גסידן 93.2 מ״ג 373.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 233.4 מ״ג 933.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסגור
גראטן הוא לא בהכרח רק תפוחי אדמה! במתכון שלפנינו, רון יוחננוב מציג: מנה עשירה וטעימה במיוחד, גראטן תפוחי אדמה, סלקים ובטטות, עם עשבי תיבול וגם טאץ’ נפלא של פרמז’ן מעל – אל תוותרו עליו.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 382 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
גראטן
-
1 בטטה גדולה
-
2 יחידות תפוחי אדמה
-
2 יחידות סלקים
רוטב
-
350 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 שיני שוםכתוש
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור גרוס
-
קורט אגוז מוסקט
-
1/2 כפית טימין טרי
-
קורט קינמון טחון
הגשה
-
1 כפית עיריתקצוצה
-
1 כף גבינת פרמזןמגורדת
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מקלפים את הירקות, חותכים לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית בצורת מניפה.
- שמים בקערה את השמנת יחד עם השום, אגוז המוסקט, התימין, העירית קצוצה ומערבבים היטב.
- שופכים מעל הירקות את הרוטב ומכניסים לתנור לאפייה ללא כיסוי. אופים במשך 50 דקות או עד שהירקות זהובים ורכים.
אופציונלי: מגרדים קצת גבינת פרמזן מעל.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מקלפים את הירקות, חותכים לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית בצורת מניפה.
- שמים בקערה את השמנת יחד עם השום, אגוז המוסקט, התימין, העירית קצוצה ומערבבים היטב.
- שופכים מעל הירקות את הרוטב ומכניסים לתנור לאפייה ללא כיסוי. אופים במשך 50 דקות או עד שהירקות זהובים ורכים.
אופציונלי: מגרדים קצת גבינת פרמזן מעל.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)