סלמון בזיגוג חרדל ודבש עם תפוחי אדמה קריספיים
פילה סלמון בזיגוג חרדל ודבש עם תפוחי אדמה קריספיים בניחוח שום. חצי שעה בתנור ויש לנו מנה חגיגית ומרשימה שתגנוב את ההצגה
פילה סלמון בזיגוג חרדל ודבש עם תפוחי אדמה קריספיים בניחוח שום. חצי שעה בתנור ויש לנו מנה חגיגית ומרשימה שתגנוב את ההצגה
- רחלי קרוט
- 271 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 500.8 קק״ל 4006.5 קק״לפחמימות 41.2 גרם 329.9 גרםשומן 21.0 גרם 167.7 גרםנתרן 1202.7 מ״ג 9621.9 מ״גחלבון 33.1 גרם 264.7 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 28.0 גרםשומן רווי 3.1 גרם 24.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.9 מ״ג 135.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 619.2 מ״ג 4953.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות501
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 500.8 קק״ל 4006.5 קק״לפחמימות 41.2 גרם 329.9 גרםשומן 21.0 גרם 167.7 גרםנתרן 1202.7 מ״ג 9621.9 מ״גחלבון 33.1 גרם 264.7 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 28.0 גרםשומן רווי 3.1 גרם 24.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.9 מ״ג 135.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 619.2 מ״ג 4953.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.3 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות 501 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון
-
1 נתח פילה דג סלמוןללא עור ועצמות
-
3 כפות דבש
-
2 כפיות חרדל דיז’וןגרגירים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית אבקת שוםאו 3 שיני שום כתושות
-
5 כפות שמן זית+ אקסטרה לשימון התבנית
-
1 כפית פטרוזיליה יבשהלא חובה
תפוחי אדמה
-
1 1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטניםמיני תפוחי אדמה
-
4 כפות שמן זית
-
3/4 כפית אבקת שום
-
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח גס
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה, עם הקליפה, עד שהם רכים לגמרי. לא חצי רכים, רכים ממש. מצננים וחוצים לחצי. אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים יותר חותכים אותם לרבעים. העיקר שיהיו קטנים יחסית בתבנית כדי שיהיו מוכנים מהר ביחד עם זמן ההכנה של הסלמון.
- מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומתבלים בשמן זית, אבקת שום, פפריקה, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב ומניחים בצד.
- מזלפים שמן זית על התבנית ומניחים מעל את נתח הסלמון כשהצד היפה כלפי מעלה.
מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב (דבש, חרדל, מלח, פלפל שחור, שום, שמן זית ופטרוזיליה) ומברישים את הדג בנדיבות. משאירים בצד 2-3 כפות מהרוטב. - מפזרים את תפוחי האדמה מסביב לדג, אפשר גם להניח מסביב רבעי בצלים או ראשי שום שלמים, ומכניסים לתנור (חום עליון תחתון) על 200 מעלות למשך 45 דקות.
- בסיום האפייה מומלץ מאוד להעביר לתכנית גריל עליון למשך 5 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב יפה.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה, עם הקליפה, עד שהם רכים לגמרי. לא חצי רכים, רכים ממש. מצננים וחוצים לחצי. אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים יותר חותכים אותם לרבעים. העיקר שיהיו קטנים יחסית בתבנית כדי שיהיו מוכנים מהר ביחד עם זמן ההכנה של הסלמון.
- מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומתבלים בשמן זית, אבקת שום, פפריקה, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב ומניחים בצד.
- מזלפים שמן זית על התבנית ומניחים מעל את נתח הסלמון כשהצד היפה כלפי מעלה.
מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב (דבש, חרדל, מלח, פלפל שחור, שום, שמן זית ופטרוזיליה) ומברישים את הדג בנדיבות. משאירים בצד 2-3 כפות מהרוטב. - מפזרים את תפוחי האדמה מסביב לדג, אפשר גם להניח מסביב רבעי בצלים או ראשי שום שלמים, ומכניסים לתנור (חום עליון תחתון) על 200 מעלות למשך 45 דקות.
- בסיום האפייה מומלץ מאוד להעביר לתכנית גריל עליון למשך 5 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)