סלמון בזיגוג חרדל ודבש עם תפוחי אדמה קריספיים

פילה סלמון בזיגוג חרדל ודבש עם תפוחי אדמה קריספיים בניחוח שום. חצי שעה בתנור ויש לנו מנה חגיגית ומרשימה שתגנוב את ההצגה
פילה סלמון בזיגוג חרדל ודבש עם תפוחי אדמה קריספיים בניחוח שום. חצי שעה בתנור ויש לנו מנה חגיגית ומרשימה שתגנוב את ההצגה
  • רחלי קרוט
  • 271 צפיות
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    501
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 500.8 קק״ל 4006.5 קק״ל
    פחמימות 41.2 גרם 329.9 גרם
    שומן 21.0 גרם 167.7 גרם
    נתרן 1202.7 מ״ג 9621.9 מ״ג
    חלבון 33.1 גרם 264.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 28.0 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 24.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.9 מ״ג 135.1 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 619.2 מ״ג 4953.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    501
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 500.8 קק״ל 4006.5 קק״ל
    פחמימות 41.2 גרם 329.9 גרם
    שומן 21.0 גרם 167.7 גרם
    נתרן 1202.7 מ״ג 9621.9 מ״ג
    חלבון 33.1 גרם 264.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 28.0 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 24.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.9 מ״ג 135.1 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 619.2 מ״ג 4953.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.3 מ״ג
    סגור
ארוחה חגיגית
רחלי קרוט
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלמון

תפוחי אדמה


אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה, עם הקליפה, עד שהם רכים לגמרי. לא חצי רכים, רכים ממש. מצננים וחוצים לחצי. אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים יותר חותכים אותם לרבעים. העיקר שיהיו קטנים יחסית בתבנית כדי שיהיו מוכנים מהר ביחד עם זמן ההכנה של הסלמון.
  2. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומתבלים בשמן זית, אבקת שום, פפריקה, פלפל שחור ומלח. מערבבים היטב ומניחים בצד.
  3. מזלפים שמן זית על התבנית ומניחים מעל את נתח הסלמון כשהצד היפה כלפי מעלה.
    מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב (דבש, חרדל, מלח, פלפל שחור, שום, שמן זית ופטרוזיליה) ומברישים את הדג בנדיבות. משאירים בצד 2-3 כפות מהרוטב.
  4. מפזרים את תפוחי האדמה מסביב לדג, אפשר גם להניח מסביב רבעי בצלים או ראשי שום שלמים, ומכניסים לתנור (חום עליון תחתון) על 200 מעלות למשך 45 דקות.
  5. בסיום האפייה מומלץ מאוד להעביר לתכנית גריל עליון למשך 5 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב יפה.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות