עוגיות שוקולד צ׳יפס רכות ב-10 דקות!

אייל רווח מפנק אותנו עם מתכון קל להכנה לעוגיות שוקולד צ׳יפס רכות המפורסמות שלו. עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות, שמנמנות ומפוצצות בהמון שוקולד
אייל רווח מפנק אותנו עם מתכון קל להכנה לעוגיות שוקולד צ׳יפס רכות המפורסמות שלו. עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות, שמנמנות ומפוצצות בהמון שוקולד
  • אייל רווח
  • 49K צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 23 דק׳
  • קלוריות
    95
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 94.6 קק״ל 1702.4 קק״ל
    פחמימות 15.0 גרם 270.3 גרם
    שומן 5.1 גרם 92.0 גרם
    נתרן 85.7 מ״ג 1541.7 מ״ג
    חלבון 1.3 גרם 23.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.5 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 51.1 גרם
    כולסטרול 30.1 מ״ג 541.4 מ״ג
    סידן 5.5 מ״ג 99.6 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 18.3 מ״ג 328.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 23 דק׳
  • קלוריות
    95
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 94.6 קק״ל 1702.4 קק״ל
    פחמימות 15.0 גרם 270.3 גרם
    שומן 5.1 גרם 92.0 גרם
    נתרן 85.7 מ״ג 1541.7 מ״ג
    חלבון 1.3 גרם 23.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.5 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 51.1 גרם
    כולסטרול 30.1 מ״ג 541.4 מ״ג
    סידן 5.5 מ״ג 99.6 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 18.3 מ״ג 328.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור

כשאין לי זמן להקפיא עוגיות ענק ובא לי להכין משהו בזריזות יחסית, אני תמיד פונה למתכון הזה. אלו עוגיות קלאסיות ואהובות שטובות בכל מצב ומזג אוויר.

את השוקוצ׳יפס המריר במתכון חיזקתי עם חופן שוקולד חלב, אבל אפשר לגוון עם איזו תוספת שרוצים (אגוזי מלך, לוז, שוקולד לבן וכו׳). חשוב לשים לב שמשתמשים בשוקוצ׳יפ (ששומרים על הצורה שלהם באפייה) ולא שוקולד רגיל.

העוגיות מזהיבות מעט בצדדים אך נשארות יחסית בהירות. ככה בטוחים שתתקבלנה עוגיות רכות ולא יבשות. היות והגודל שלהן נורמלי, הן מושלמות לקוקילידה עם איזו גלידה שבא לכם באמצע.

את הבצק מומלץ לקרר כ-15 דקות במקרר לפני שמכינים ממנו כדורים. אין צורך לקרר או להקפיא שוב לפני האפייה.

במידה ולא רוצים לאפות מיד או לאפות רק חלק, ניתן לשמור את כדורי הבצק בקופסא אטומה במקפיא. רק לא לשכוח לתת לכדורים להפשיר לאחר מכן.

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכרים והמלח עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומעבדים עד לאיחוד.
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והסודה לשתייה. מערבבים מעט ומוסיפים את השוקוצ’יפס. ממשיכים לעבד עד לאיחוד. מקררים מעט את תערובת הבצק.
  3. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  4. יוצרים כדורים ואופים בתבנית עם נייר אפייה במשך 13 דקות עד שמזהיב מעט. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להצטנן.
  5. העוגיות במיטבן ביום האפייה. ניתן לשמור כ-4 ימים בקופסה סגורה.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות