צלי בשר בבצלים וגזרים עם רכז רימונים ודבש
כל ארוחת חג תהיה עשירה וטעימה יותר אם תכינו צלי בשר! קבלו מתכון נפלא של הרבנית יעל רבינוביץ' לצלי בשר עם בצל וגזר ברוטב מתקתק
כל ארוחת חג תהיה עשירה וטעימה יותר אם תכינו צלי בשר! קבלו מתכון נפלא של הרבנית יעל רבינוביץ' לצלי בשר עם בצל וגזר ברוטב מתקתק
- יעל רבינוביץ
- 2K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 687.8 קק״ל 5502.1 קק״לפחמימות 32.2 גרם 257.7 גרםשומן 16.8 גרם 134.7 גרםנתרן 1368.4 מ״ג 10947.4 מ״גחלבון 59.7 גרם 477.4 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.7 גרםשומן רווי 0.4 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 36.3 מ״ג 290.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 303.2 מ״ג 2425.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 2 ימים, 14 שעות
-
קלוריות688
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 687.8 קק״ל 5502.1 קק״לפחמימות 32.2 גרם 257.7 גרםשומן 16.8 גרם 134.7 גרםנתרן 1368.4 מ״ג 10947.4 מ״גחלבון 59.7 גרם 477.4 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.7 גרםשומן רווי 0.4 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 36.3 מ״ג 290.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 303.2 מ״ג 2425.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
יש מנות ששמורות לחגים ואירועים מיוחדים. לרוב הן דורשות השקעה קצת יותר גדולה במושגים של זמן ההכנה, וככאלה פחות מלוות אותנו ביום-יום. אבל כשכבר מכינים אותן – התוצאה שווה כל השקעה והמתנה. כזה הוא הצלי המפורסם של אשת רב הכותל הרבנית יעל רבינוביץ’ – פרוסות בשר רכות ונמסות בפה שבושלו ארוכות ברוטב מתקתק ויהיו מעולות עם כל תוספת שתבחרו.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 2 ימים, 14 שעות | קלוריות 688 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
צלי בשר
-
1 1/2 ק"ג בשר צלי מס’ 5
-
4 כפות שמן קנולה
-
4 בצלים בינוניים
-
1 ראש שוםמפורק לשיני שום ונקי מקליפה
-
2 גזרים בינונייםקלופים
-
4 כוסות מיםאו עד לכיסוי הבשר
-
3 יחידות עלי דפנה
-
3 כדורי פלפל אנגלי
-
1 יחידה מקל קינמון
-
1 כף שטוחה מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
-
3/4 בקבוק יין אדום יבש
-
1/4 כוס רכז רימונים
-
1/2 כוס דבשאו 1 כוס סוכר חום
-
2 כפות רוטב סויה
אופן הכנה
- חותכים את הבצל לרצועות, פורסים את השום וחותכים את הגזר לקוביות.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב להשחמה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן להזהבה. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות. מוציאים את תכולת הסיר לצלחת.
- מוסיפים מעט שמן לאותו הסיר ומטגנים את נתח הבשר כ-5 דקות ל”סגירה” מכל הצדדים. מחזירים לסיר את תכולת הצלחת.
- מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והקינמון ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
- מוסיפים את היין, רכז הרימונים, הסוכר או הדבש והסויה, מערבבים וממשיכים לבשל 5 שעות נוספות עד שהבשר מתרכך (בודקים בנעיצת סכין).
- לאחר הבישול מקררים את הבשר במקרר 24 שעות ופורסים לפרוסות. אפשר לצמצם את ציר הבישול ולהגיש כרוטב עם פרוסות הצלי.
אופן הכנה
- חותכים את הבצל לרצועות, פורסים את השום וחותכים את הגזר לקוביות.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב להשחמה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן להזהבה. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות. מוציאים את תכולת הסיר לצלחת.
- מוסיפים מעט שמן לאותו הסיר ומטגנים את נתח הבשר כ-5 דקות ל”סגירה” מכל הצדדים. מחזירים לסיר את תכולת הצלחת.
- מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והקינמון ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
- מוסיפים את היין, רכז הרימונים, הסוכר או הדבש והסויה, מערבבים וממשיכים לבשל 5 שעות נוספות עד שהבשר מתרכך (בודקים בנעיצת סכין).
- לאחר הבישול מקררים את הבשר במקרר 24 שעות ופורסים לפרוסות. אפשר לצמצם את ציר הבישול ולהגיש כרוטב עם פרוסות הצלי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)