-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 532.2 קק״ל 2128.7 קק״לפחמימות 81.4 גרם 325.6 גרםשומן 6.1 גרם 24.5 גרםנתרן 795.3 מ״ג 3181.2 מ״גחלבון 17.6 גרם 70.4 גרםסיבים תזונתיים 24.8 גרם 99.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 583.9 מ״ג 2335.7 מ״גברזל 4.6 מ״ג 18.3 מ״גאשלגן 3973.9 מ״ג 15895.8 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות532
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 532.2 קק״ל 2128.7 קק״לפחמימות 81.4 גרם 325.6 גרםשומן 6.1 גרם 24.5 גרםנתרן 795.3 מ״ג 3181.2 מ״גחלבון 17.6 גרם 70.4 גרםסיבים תזונתיים 24.8 גרם 99.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 583.9 מ״ג 2335.7 מ״גברזל 4.6 מ״ג 18.3 מ״גאשלגן 3973.9 מ״ג 15895.8 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״גסגור
גולש הוא אחד המאכלים הכי מנחמים שיש. כשחושבים עליו ישר חושבים על אוכל ביתי. על נזיד חם, על שבת חורפית או ארוחה משפחתית. על חתיכות בשר נימוחות ותפוחי אדמה רכים וטעימים. יש כאלה שגולש מזכיר להם את סבתא ויש כאלה שהוא מזכיר להם טיול להונגריה. גולש הוא ללא ספק אחד הסמלים הבולטים של המטבח ההונגרי, הוא אהוב בהרבה מאוד ארצות (וגם אצלנו) מהסיבה הפשוטה שמדובר בארוחה שלמה בסיר אחד. הוא פשוט להכנה והרבה אנשים אוהבים אותו גם מכיוון שניתן להשתמש בו בחלקי בשר זולים יותר (מה שהפך אותו לתבשיל אהוב על פשוטי העם בארצות רבות במרכז אירופה). לא אוכלים בשר? אין בעיה, פשוט תכינו גולש צמחוני, ללא בשר. אפשר לאכול את הגולש כמרק ולשמור על נוזלים. אפשר גם לצמצם את הרוטב ולבשל אותו בישול ארוך יותר (רק שימו לב שתפוחי האדמה לא מתפרקים). מי שלא אוהב בשר יכול להכין גולש עוף, אפשר להוסיף לתבשיל גם שעועית או גזרים אם רוצים להעשיר את התבשיל.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 532 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
גולאש
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 בצלים בינוניים
-
3 גבעולי סלריכולל העלים
-
8 שיני שום
-
1 ק"ג בשר שפונדרהאו כל בשר לבישול ארוך (שריר, צלעות)
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כפות גדושות רסק עגבניות
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
הגשה
-
1/2 צרור פטרוזיליה
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות. בסכין חדה חותכים את הבשר לקוביות גדולות.
- מניחים את הסיר הקרמי במכשיר הנינג’ה פודי וסוגרים עם מכסה ההשחמה. מעבירים למצב טיגון באוויר חם ומפעילים ל-20 דקות.
- לאחר 5 דקות, כשהסיר כבר חם, פותחים את המכסה ומוסיפים שמן זית ובצל. מערבבים וסוגרים את המכסה ל-5 דקות.
- פותחים, מוסיפים את השום והסלרי ומערבבים היטב. סוגרים לעוד 5 דקות.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב. סוגרים את המכסה וצורבים במשך 5-7 דקות. אפשר מדי פעם לפתוח ולערבב.
- מוסיפים את כל המצרכים, פרט לתפוחי האדמה, מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב.
- סוגרים עם מכסה סיר הלחץ, מפעילים על מצב סיר לחץ בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 40 דקות ומוודאים שהשסתום על מצב Seal. לוחצים על התחל.
- בינתיים קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות.
- לאחר 40 דקות משחררים את השסתום למעלה, פותחים את הסיר ומוסיפים תפוחי אדמה. סוגרים ומפעילים שוב על סיר לחץ למשך 20 דקות. וזהו, שעה וקצת וזה מוכן!
- מגישים עם עלי פטרוזיליה קצוצים.
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות. בסכין חדה חותכים את הבשר לקוביות גדולות.
- מניחים את הסיר הקרמי במכשיר הנינג’ה פודי וסוגרים עם מכסה ההשחמה. מעבירים למצב טיגון באוויר חם ומפעילים ל-20 דקות.
- לאחר 5 דקות, כשהסיר כבר חם, פותחים את המכסה ומוסיפים שמן זית ובצל. מערבבים וסוגרים את המכסה ל-5 דקות.
- פותחים, מוסיפים את השום והסלרי ומערבבים היטב. סוגרים לעוד 5 דקות.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב. סוגרים את המכסה וצורבים במשך 5-7 דקות. אפשר מדי פעם לפתוח ולערבב.
- מוסיפים את כל המצרכים, פרט לתפוחי האדמה, מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב.
- סוגרים עם מכסה סיר הלחץ, מפעילים על מצב סיר לחץ בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 40 דקות ומוודאים שהשסתום על מצב Seal. לוחצים על התחל.
- בינתיים קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות.
- לאחר 40 דקות משחררים את השסתום למעלה, פותחים את הסיר ומוסיפים תפוחי אדמה. סוגרים ומפעילים שוב על סיר לחץ למשך 20 דקות. וזהו, שעה וקצת וזה מוכן!
- מגישים עם עלי פטרוזיליה קצוצים.
תגובות (2)
לא כתוב באיזה מכשיר משתמשים!
הי חנה, מדובר במכשיר נינג’ה פודי. נתקן בתוך המתכון. תודה!