רטטוי – תבשיל הירקות בסגנון צרפתי שכולם מדברים עליו
רוצים להכין תוספת צמחונית נהדרת מהמטבח הצרפתי? שי-לי ליפא מכינה רטטוי, תבשיל ירקות צבעוני ובריא עם חצילים, פלפלים, זוקיני ועגבניות
רוצים להכין תוספת צמחונית נהדרת מהמטבח הצרפתי? שי-לי ליפא מכינה רטטוי, תבשיל ירקות צבעוני ובריא עם חצילים, פלפלים, זוקיני ועגבניות
- שי-לי ליפא
- 104K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 300.7 קק״ל 1202.9 קק״לפחמימות 20.9 גרם 83.4 גרםשומן 21.0 גרם 83.9 גרםנתרן 796.4 מ״ג 3185.6 מ״גחלבון 4.7 גרם 18.9 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.3 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.0 מ״ג 280.1 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 1015.4 מ״ג 4061.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות301
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 300.7 קק״ל 1202.9 קק״לפחמימות 20.9 גרם 83.4 גרםשומן 21.0 גרם 83.9 גרםנתרן 796.4 מ״ג 3185.6 מ״גחלבון 4.7 גרם 18.9 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.3 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.0 מ״ג 280.1 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 1015.4 מ״ג 4061.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.2 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 301 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 כפות שמן זית
-
1 חציל קטן
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 פלפל צהוב בינוני
-
1 בצל בינוני
-
4 שיני שום
-
3 עגבניות בינוניות
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
1/2 כוס מים
-
3 גבעולי טימין טרי
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: על קרש חיתוך חותכים את החציל, הזוקיני, הפלפלים והעגבניות לקוביות בגודל 1.5 ס”מ.
- קוצצים דק את הבצל ואת השום.
- מחממים סיר רחב על להבה גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את החצילים כמה דקות תוך כדי בחישה בכף עץ מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית וזוקיני ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ופלפלים ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, מים, תימין וסוכר, מתבלים במלח ופלפל ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
- מחזירים לסיר את הירקות המטוגנים, מערבבים ומבשלים 7-5 דקות עד הירקות רכים והטעמים מתמזגים.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: על קרש חיתוך חותכים את החציל, הזוקיני, הפלפלים והעגבניות לקוביות בגודל 1.5 ס”מ.
- קוצצים דק את הבצל ואת השום.
- מחממים סיר רחב על להבה גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את החצילים כמה דקות תוך כדי בחישה בכף עץ מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית וזוקיני ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ופלפלים ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, מים, תימין וסוכר, מתבלים במלח ופלפל ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
- מחזירים לסיר את הירקות המטוגנים, מערבבים ומבשלים 7-5 דקות עד הירקות רכים והטעמים מתמזגים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
לפי מה שידוע לי רטטוי עשוי מפרוסות דקות של ירקות(חציל קישוא בצל תפו’א בטטה וכ’) מסודרות צפוץ בתבנית בתנור.
הי אסתר, רטטוי יכול להגיע בכל מיני צורות, גם בצורת פרוסות וגם בצורה שמצוינת במתכון 🙂