רטטוי – תבשיל הירקות בסגנון צרפתי שכולם מדברים עליו

רוצים להכין תוספת צמחונית נהדרת מהמטבח הצרפתי? שי-לי ליפא מכינה רטטוי, תבשיל ירקות צבעוני ובריא עם חצילים, פלפלים, זוקיני ועגבניות
רוצים להכין תוספת צמחונית נהדרת מהמטבח הצרפתי? שי-לי ליפא מכינה רטטוי, תבשיל ירקות צבעוני ובריא עם חצילים, פלפלים, זוקיני ועגבניות
  • שי-לי ליפא
  • 104K צפיות
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    301
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 300.7 קק״ל 1202.9 קק״ל
    פחמימות 20.9 גרם 83.4 גרם
    שומן 21.0 גרם 83.9 גרם
    נתרן 796.4 מ״ג 3185.6 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 18.9 גרם
    סיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.3 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 70.0 מ״ג 280.1 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״ג
    אשלגן 1015.4 מ״ג 4061.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    301
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 300.7 קק״ל 1202.9 קק״ל
    פחמימות 20.9 גרם 83.4 גרם
    שומן 21.0 גרם 83.9 גרם
    נתרן 796.4 מ״ג 3185.6 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 18.9 גרם
    סיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.3 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 70.0 מ״ג 280.1 מ״ג
    ברזל 1.9 מ״ג 7.7 מ״ג
    אשלגן 1015.4 מ״ג 4061.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות לבישול: על קרש חיתוך חותכים את החציל, הזוקיני, הפלפלים והעגבניות לקוביות בגודל 1.5 ס”מ.
  2. קוצצים דק את הבצל ואת השום.
  3. מחממים סיר רחב על להבה גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים את החצילים כמה דקות תוך כדי בחישה בכף עץ מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
  4. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית וזוקיני ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
  5. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ופלפלים ומטגנים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה קלה. מוציאים לצלחת.
  6. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
  7. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, מים, תימין וסוכר, מתבלים במלח ופלפל ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
  8. מחזירים לסיר את הירקות המטוגנים, מערבבים ומבשלים 7-5 דקות עד הירקות רכים והטעמים מתמזגים.

    Ratatouille רטטוי תבשיל ירקות צרפתי
    Ratatouille רטטוי תבשיל ירקות צרפתי

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

      Avatar
      אסתר

      לפי מה שידוע לי רטטוי עשוי מפרוסות דקות של ירקות(חציל קישוא בצל תפו’א בטטה וכ’) מסודרות צפוץ בתבנית בתנור.

        Avatar
        מאיה הבלין

        הי אסתר, רטטוי יכול להגיע בכל מיני צורות, גם בצורת פרוסות וגם בצורה שמצוינת במתכון 🙂

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות