-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1050.7 קק״ל 4202.8 קק״לפחמימות 61.6 גרם 246.5 גרםשומן 69.6 גרם 278.4 גרםנתרן 1019.6 מ״ג 4078.4 מ״גחלבון 66.5 גרם 265.9 גרםסיבים תזונתיים 28.0 גרם 112.0 גרםשומן רווי 14.8 גרם 59.2 גרםכולסטרול 137.8 מ״ג 551.0 מ״גסידן 113.8 מ״ג 455.4 מ״גברזל 12.8 מ״ג 51.2 מ״גאשלגן 767.4 מ״ג 3069.5 מ״גאבץ 11.9 מ״ג 47.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות1051
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1050.7 קק״ל 4202.8 קק״לפחמימות 61.6 גרם 246.5 גרםשומן 69.6 גרם 278.4 גרםנתרן 1019.6 מ״ג 4078.4 מ״גחלבון 66.5 גרם 265.9 גרםסיבים תזונתיים 28.0 גרם 112.0 גרםשומן רווי 14.8 גרם 59.2 גרםכולסטרול 137.8 מ״ג 551.0 מ״גסידן 113.8 מ״ג 455.4 מ״גברזל 12.8 מ״ג 51.2 מ״גאשלגן 767.4 מ״ג 3069.5 מ״גאבץ 11.9 מ״ג 47.5 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1051 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס
-
1 שקית גרגירי חומוס קפואים
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1 כוס מים חמים
-
1 כפית מלח דק
בשר
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
2 שיני שום
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
100 גרם בשר כבש טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 חופן פטרוזיליה
הגשה
-
1/2 כוס צנוברים קלויים
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: מפשירים את גרגירי החומוס הפשרה מלאה.
- מניחים בבלנדר את גרגירי החומוס עם המים וטוחנים היטב למרקם חלק ככל שניתן.
- מוסיפים את הטחינה תוך כדי פעולת הבלנדר וממשיכים לטחון עד שמגיעים למרקם קצת דליל ממה שרוצים (החומוס יתמצק בקירור).
- מוסיפים את המלח.
- מכינים את הבשר: קוצצים דק את הבצל ואת השום.
- במחבת גדולה ועמוקה מחממים את שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את שני סוגי הבשר, מערבבים ומפוררים עם כף עץ.
- מתבלים וממשיכים לערבב ולבשל כ-10 דקות, עד שהבשר מבושל לחלוטין והטעמים מתגבשים.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לבשר. מתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים את התיבול.
- משטחים את החומוס על צלחת הגשה, מניחים במרכז כמות נדיבה של הבשר ומפזרים את הצנוברים.
- מזלפים מעט שמן זית ומגישים עם פיתה טרייה.
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: מפשירים את גרגירי החומוס הפשרה מלאה.
- מניחים בבלנדר את גרגירי החומוס עם המים וטוחנים היטב למרקם חלק ככל שניתן.
- מוסיפים את הטחינה תוך כדי פעולת הבלנדר וממשיכים לטחון עד שמגיעים למרקם קצת דליל ממה שרוצים (החומוס יתמצק בקירור).
- מוסיפים את המלח.
- מכינים את הבשר: קוצצים דק את הבצל ואת השום.
- במחבת גדולה ועמוקה מחממים את שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את שני סוגי הבשר, מערבבים ומפוררים עם כף עץ.
- מתבלים וממשיכים לערבב ולבשל כ-10 דקות, עד שהבשר מבושל לחלוטין והטעמים מתגבשים.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לבשר. מתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים את התיבול.
- משטחים את החומוס על צלחת הגשה, מניחים במרכז כמות נדיבה של הבשר ומפזרים את הצנוברים.
- מזלפים מעט שמן זית ומגישים עם פיתה טרייה.
הערות
- אם לא רוצים להשתמש בחומוס קפוא, אפשר להשרות 2 כוסות גרגירי חומוס בהרבה מים קרים ל-12 שעות ולבשל עם 1 כפית כמון ו-1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (עד לרכות מלאה)
- אם חסרים נוזלים על מנת לסיים את תהליך בישול הבשר, יש להוסיף מים בהדרגה
- לגרסה צמחונית: משטחים על צלחת הגשה כמות נדיבה של חומוס, מתבלים בכמון, מיץ לימון ושמן זית, ומגישים עם פיתות טריות
הערות
- אם לא רוצים להשתמש בחומוס קפוא, אפשר להשרות 2 כוסות גרגירי חומוס בהרבה מים קרים ל-12 שעות ולבשל עם 1 כפית כמון ו-1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (עד לרכות מלאה)
- אם חסרים נוזלים על מנת לסיים את תהליך בישול הבשר, יש להוסיף מים בהדרגה
- לגרסה צמחונית: משטחים על צלחת הגשה כמות נדיבה של חומוס, מתבלים בכמון, מיץ לימון ושמן זית, ומגישים עם פיתות טריות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)