שגב מלמד אתכם להכין חומוס עם בשר בקלי קלות בבית

תמיד חלמתם להכין חומוס עם בשר לבד בבית? משה שגב מראה כמה זה קל עם מתכון של חומוס קטיפתי בתוספת תבשיל בשר וצנוברים
תמיד חלמתם להכין חומוס עם בשר לבד בבית? משה שגב מראה כמה זה קל עם מתכון של חומוס קטיפתי בתוספת תבשיל בשר וצנוברים
  • משה שגב
  • 67K צפיות
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    1051
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1050.7 קק״ל 4202.8 קק״ל
    פחמימות 61.6 גרם 246.5 גרם
    שומן 69.6 גרם 278.4 גרם
    נתרן 1019.6 מ״ג 4078.4 מ״ג
    חלבון 66.5 גרם 265.9 גרם
    סיבים תזונתיים 28.0 גרם 112.0 גרם
    שומן רווי 14.8 גרם 59.2 גרם
    כולסטרול 137.8 מ״ג 551.0 מ״ג
    סידן 113.8 מ״ג 455.4 מ״ג
    ברזל 12.8 מ״ג 51.2 מ״ג
    אשלגן 767.4 מ״ג 3069.5 מ״ג
    אבץ 11.9 מ״ג 47.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    1051
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1050.7 קק״ל 4202.8 קק״ל
    פחמימות 61.6 גרם 246.5 גרם
    שומן 69.6 גרם 278.4 גרם
    נתרן 1019.6 מ״ג 4078.4 מ״ג
    חלבון 66.5 גרם 265.9 גרם
    סיבים תזונתיים 28.0 גרם 112.0 גרם
    שומן רווי 14.8 גרם 59.2 גרם
    כולסטרול 137.8 מ״ג 551.0 מ״ג
    סידן 113.8 מ״ג 455.4 מ״ג
    ברזל 12.8 מ״ג 51.2 מ״ג
    אשלגן 767.4 מ״ג 3069.5 מ״ג
    אבץ 11.9 מ״ג 47.5 מ״ג
    סגור
רטבים וממרחים
משה שגב
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מכינים את החומוס: מפשירים את גרגירי החומוס הפשרה מלאה.
  2. מניחים בבלנדר את גרגירי החומוס עם המים וטוחנים היטב למרקם חלק ככל שניתן.
  3. מוסיפים את הטחינה תוך כדי פעולת הבלנדר וממשיכים לטחון עד שמגיעים למרקם קצת דליל ממה שרוצים (החומוס יתמצק בקירור).
  4. מוסיפים את המלח.
  5. מכינים את הבשר: קוצצים דק את הבצל ואת השום.
  6. במחבת גדולה ועמוקה מחממים את שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מתרככים.
  7. מוסיפים את שני סוגי הבשר, מערבבים ומפוררים עם כף עץ.
  8. מתבלים וממשיכים לערבב ולבשל כ-10 דקות, עד שהבשר מבושל לחלוטין והטעמים מתגבשים.
  9. קוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לבשר. מתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים את התיבול.
  10. משטחים את החומוס על צלחת הגשה, מניחים במרכז כמות נדיבה של הבשר ומפזרים את הצנוברים.
  11. מזלפים מעט שמן זית ומגישים עם פיתה טרייה.

    הערות

    • אם לא רוצים להשתמש בחומוס קפוא, אפשר להשרות 2 כוסות גרגירי חומוס בהרבה מים קרים ל-12 שעות ולבשל עם 1 כפית כמון ו-1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (עד לרכות מלאה)
    • אם חסרים נוזלים על מנת לסיים את תהליך בישול הבשר, יש להוסיף מים בהדרגה
    • לגרסה צמחונית: משטחים על צלחת הגשה כמות נדיבה של חומוס, מתבלים בכמון, מיץ לימון ושמן זית, ומגישים עם פיתות טריות

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות