תמיד בא לנו קציצות בקר ברוטב עגבניות של רותם בן מויאל
- רותם בן מויאל
- 132K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 440.8 קק״ל 2644.9 קק״לפחמימות 24.3 גרם 145.6 גרםשומן 21.1 גרם 126.3 גרםנתרן 588.0 מ״ג 3527.7 מ״גחלבון 28.1 גרם 168.3 גרםסיבים תזונתיים 12.6 גרם 75.5 גרםשומן רווי 5.4 גרם 32.7 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 307.1 מ״ג 1842.6 מ״גברזל 5.6 מ״ג 33.5 מ״גאשלגן 2133.4 מ״ג 12800.5 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 38.3 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות441
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 440.8 קק״ל 2644.9 קק״לפחמימות 24.3 גרם 145.6 גרםשומן 21.1 גרם 126.3 גרםנתרן 588.0 מ״ג 3527.7 מ״גחלבון 28.1 גרם 168.3 גרםסיבים תזונתיים 12.6 גרם 75.5 גרםשומן רווי 5.4 גרם 32.7 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 307.1 מ״ג 1842.6 מ״גברזל 5.6 מ״ג 33.5 מ״גאשלגן 2133.4 מ״ג 12800.5 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 38.3 מ״גסגור
מי לא אוהב קציצות?
אבל את הקציצות מהסוג שאוכלים עם חלה בלי פטטה! אתם יודעים נו… שמרוקנים לחלה את כל הבפנוכו ואז נשאר מלא מקום לקציצות עם ימבה רוטב ואז אפשר בין לבין לנשנש חצילים מטוגנים, קצת חמוצים, הרוטב נוזל בצלחת, מנגבים, נותנים עוד ביס בחמוצים, איזה חציל ועוד ביס של קציצה! וווואיי איזה טעים!
קציצות ברוטב זה הכי בית בשבילי, מתכון של מאמות, כזה שכשאתה פותח את הסיר ורואה את הקציצות אתה מרגיש בבית עוד לפני שטעמת אותו.
כזה שכשאתה לוקח ביס, אתה עוצם עיניים ותמונה של ילדות עולה לך בראש, טעמים של בית וזכרונות מציפים את הלב.
כזה שעבר מדור לדור אבל לכל אחד יוצא קצת אחרת, כי התבלין הכי חשוב במתכון הזה הוא התבלין של הבית, של האהבה, של הילדים.
לקציצות האלו קוראים אצלינו קווארמה די מאמא, קציצות מרוקאיות של בית.
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 441 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחוןעם שומן בקר
-
1 תפוח אדמה בינוניקלוף
-
1 בצל בינוניקלוף
-
2 גבעולי סלריכולל העלים
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית ראס אל חנות
רוטב
-
1 בצל בינוניקלוף
-
2 עגבניות בינוניותקלופות
-
2קטנים או 200 גרם רסק עגבניות
-
2 שיני שוםקלופות
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניחתוך גס
-
1 כפית סוכר לבן
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 1/2 כוסות מיםאו ציר עוף
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 צרור כוסברה
-
5 כפות שמן קנולה
הגשה
-
4 חלות אישיות קטנות
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה ומוסיפים 5 כפות שמן קנולה.
- קוצצים בצל אחד ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
- חולטים 2 עגבניות: יוצרים X בחלקה התחתון של כל עגבנייה, מכניסים למים רותחים למשך 2 דקות ומסירים בקלות את הקליפה.
- מעבירים את העגבניות הקלופות, 2 שיני שום ופלפל חריף למעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה (אפשר גם לגרד את המרכיבים בעזרת פומפייה).
- מעבירים את התערובת לסיר עם הבצל המטוגן ורסק העגבניות, מוסיפים כפית סוכר ומבשלים על אש בינונית עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
- מוסיפים פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים ציר עוף/מים, מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ללהבה בינונית, קוצצים את הכוסברה, מוסיפים ומערבבים קלות.
- מכינים את הקציצות: שמים במעבד מזון תפוח אדמה, בצל אחד, סלרי ופטרוזיליה.
- טוחנים היטב, מוציאים לקערה גדולה ומוסיפים את הבשר, מלח, ראס אל חנות ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
- יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני ומוסיפים לרוטב.
- מבשלים 10 דקות על להבה בינונית עם מכסה סגור ומידי פעם משקשקים את הסיר בתנועות.
- מגישים: לוקחים חלה טרייה, מוציאים לה את החלק הפנימי ויוצרים חלל שיקבל באהבה את הקציצות. מעבירים כמה קציצות לתוך החלה ומנשנשים עם חצילים מטוגנים וחמוצים.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה ומוסיפים 5 כפות שמן קנולה.
- קוצצים בצל אחד ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
- חולטים 2 עגבניות: יוצרים X בחלקה התחתון של כל עגבנייה, מכניסים למים רותחים למשך 2 דקות ומסירים בקלות את הקליפה.
- מעבירים את העגבניות הקלופות, 2 שיני שום ופלפל חריף למעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה (אפשר גם לגרד את המרכיבים בעזרת פומפייה).
- מעבירים את התערובת לסיר עם הבצל המטוגן ורסק העגבניות, מוסיפים כפית סוכר ומבשלים על אש בינונית עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
- מוסיפים פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים ציר עוף/מים, מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ללהבה בינונית, קוצצים את הכוסברה, מוסיפים ומערבבים קלות.
- מכינים את הקציצות: שמים במעבד מזון תפוח אדמה, בצל אחד, סלרי ופטרוזיליה.
- טוחנים היטב, מוציאים לקערה גדולה ומוסיפים את הבשר, מלח, ראס אל חנות ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
- יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני ומוסיפים לרוטב.
- מבשלים 10 דקות על להבה בינונית עם מכסה סגור ומידי פעם משקשקים את הסיר בתנועות.
- מגישים: לוקחים חלה טרייה, מוציאים לה את החלק הפנימי ויוצרים חלל שיקבל באהבה את הקציצות. מעבירים כמה קציצות לתוך החלה ומנשנשים עם חצילים מטוגנים וחמוצים.
תגובות (0)