תמיד בא לנו קציצות בקר ברוטב עגבניות של רותם בן מויאל

רותם בן מויאל מכין קציצות בקר ברוטב עגבניות. מתכון של מאמות, כזה שגורם לך להרגיש בבית עוד לפני שטעמת אותן. הסוד להכנתן טמון בתבלין מיוחד: אהבה
רותם בן מויאל מכין קציצות בקר ברוטב עגבניות. מתכון של מאמות, כזה שגורם לך להרגיש בבית עוד לפני שטעמת אותן. הסוד להכנתן טמון בתבלין מיוחד: אהבה
  • רותם בן מויאל
  • 132K צפיות
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    441
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 440.8 קק״ל 2644.9 קק״ל
    פחמימות 24.3 גרם 145.6 גרם
    שומן 21.1 גרם 126.3 גרם
    נתרן 588.0 מ״ג 3527.7 מ״ג
    חלבון 28.1 גרם 168.3 גרם
    סיבים תזונתיים 12.6 גרם 75.5 גרם
    שומן רווי 5.4 גרם 32.7 גרם
    כולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 307.1 מ״ג 1842.6 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 33.5 מ״ג
    אשלגן 2133.4 מ״ג 12800.5 מ״ג
    אבץ 6.4 מ״ג 38.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    441
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 440.8 קק״ל 2644.9 קק״ל
    פחמימות 24.3 גרם 145.6 גרם
    שומן 21.1 גרם 126.3 גרם
    נתרן 588.0 מ״ג 3527.7 מ״ג
    חלבון 28.1 גרם 168.3 גרם
    סיבים תזונתיים 12.6 גרם 75.5 גרם
    שומן רווי 5.4 גרם 32.7 גרם
    כולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 307.1 מ״ג 1842.6 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 33.5 מ״ג
    אשלגן 2133.4 מ״ג 12800.5 מ״ג
    אבץ 6.4 מ״ג 38.3 מ״ג
    סגור

 

מי לא אוהב קציצות?
אבל את הקציצות מהסוג שאוכלים עם חלה בלי פטטה! אתם יודעים נושמרוקנים לחלה את כל הבפנוכו ואז נשאר מלא מקום לקציצות עם ימבה רוטב ואז אפשר בין לבין לנשנש חצילים מטוגנים, קצת חמוצים, הרוטב נוזל בצלחת, מנגבים, נותנים עוד ביס בחמוצים, איזה חציל ועוד ביס של קציצה! וווואיי איזה טעים!

קציצות ברוטב זה הכי בית בשבילי, מתכון של מאמות, כזה שכשאתה פותח את הסיר ורואה את הקציצות אתה מרגיש בבית עוד לפני שטעמת אותו.
כזה שכשאתה לוקח ביס, אתה עוצם עיניים ותמונה של ילדות עולה לך בראש, טעמים של בית וזכרונות מציפים את הלב.

כזה שעבר מדור לדור אבל לכל אחד יוצא קצת אחרת, כי התבלין הכי חשוב במתכון הזה הוא התבלין של הבית, של האהבה, של הילדים.
לקציצות האלו קוראים אצלינו קווארמה די מאמא, קציצות מרוקאיות של בית.

קציצות בקר ברוטב עגבניות
קציצות בקר ברוטב עגבניות

 

קציצות
רותם בן מויאל
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה ומוסיפים 5 כפות שמן קנולה.
  2. קוצצים בצל אחד ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
  3. חולטים 2 עגבניות: יוצרים X בחלקה התחתון של כל עגבנייה, מכניסים למים רותחים למשך 2 דקות ומסירים בקלות את הקליפה.
  4. מעבירים את העגבניות הקלופות, 2 שיני שום ופלפל חריף למעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה (אפשר גם לגרד את המרכיבים בעזרת פומפייה).
  5. מעבירים את התערובת לסיר עם הבצל המטוגן ורסק העגבניות, מוסיפים כפית סוכר ומבשלים על אש בינונית עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
  6. מוסיפים פפריקה מתוקה, כמון, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים ציר עוף/מים, מביאים לרתיחה.
  8. מנמיכים את האש ללהבה בינונית, קוצצים את הכוסברה, מוסיפים ומערבבים קלות.
  9. מכינים את הקציצות: שמים במעבד מזון תפוח אדמה, בצל אחד, סלרי ופטרוזיליה.
  10. טוחנים היטב, מוציאים לקערה גדולה ומוסיפים את הבשר, מלח, ראס אל חנות ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  11. יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני ומוסיפים לרוטב.
  12. מבשלים 10 דקות על להבה בינונית עם מכסה סגור ומידי פעם משקשקים את הסיר בתנועות.
  13. מגישים: לוקחים חלה טרייה, מוציאים לה את החלק הפנימי ויוצרים חלל שיקבל באהבה את הקציצות. מעבירים כמה קציצות לתוך החלה ומנשנשים עם חצילים מטוגנים וחמוצים.
מלאות באהבה
קציצות מלאות באהבה

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות