-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 530.3 קק״ל 2121.2 קק״לפחמימות 67.2 גרם 268.8 גרםשומן 18.4 גרם 73.6 גרםנתרן 391.5 מ״ג 1566.2 מ״גחלבון 27.9 גרם 111.4 גרםסיבים תזונתיים 13.0 גרם 51.9 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.7 מ״ג 150.9 מ״גברזל 2.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 116.0 מ״ג 464.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות530
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 530.3 קק״ל 2121.2 קק״לפחמימות 67.2 גרם 268.8 גרםשומן 18.4 גרם 73.6 גרםנתרן 391.5 מ״ג 1566.2 מ״גחלבון 27.9 גרם 111.4 גרםסיבים תזונתיים 13.0 גרם 51.9 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.7 מ״ג 150.9 מ״גברזל 2.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 116.0 מ״ג 464.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 530 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס עדשים כתומות
-
2כוסות או 500 גרם עדשים אדומות
-
1/4 כוס מיץ לימוןמיץ מלימון אחד
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
2 שיני שום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית כמון טחון
אופן הכנה
- שוטפים את העדשים במים, מסננים ומניחים בתוך סיר.
- ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי של העדשים ומבשלים 15 דקות או עד שהעדשים התרככו לחלוטין.
- מניחים את העדשים המבושלות במעבד מזון ומוסיפים את כל שאר הרכיבים - מיץ לימון, שום, תיבול וטחינה. טוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
- טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים לצלחת הגשה ומגישים עם שמן זית ופטרוזיליה קצוצה מעל.
אופן הכנה
- שוטפים את העדשים במים, מסננים ומניחים בתוך סיר.
- ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי של העדשים ומבשלים 15 דקות או עד שהעדשים התרככו לחלוטין.
- מניחים את העדשים המבושלות במעבד מזון ומוסיפים את כל שאר הרכיבים - מיץ לימון, שום, תיבול וטחינה. טוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
- טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים לצלחת הגשה ומגישים עם שמן זית ופטרוזיליה קצוצה מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)