פרגיות ממולאות בשר, אורז ופירות יבשים ברוטב סילאן
מנה חגיגית שהיא הצגה גם לאורחים וגם למארחים! פרגיות ממולאות בכל טוב - אורז, בשר טחון, משמשים, צנוברים ברוטב סילאן משגע
מנה חגיגית שהיא הצגה גם לאורחים וגם למארחים! פרגיות ממולאות בכל טוב - אורז, בשר טחון, משמשים, צנוברים ברוטב סילאן משגע
- עדי מרום
- 198 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 603.4 קק״ל 4827.5 קק״לפחמימות 36.8 גרם 294.3 גרםשומן 23.3 גרם 186.4 גרםנתרן 2414.8 מ״ג 19318.5 מ״גחלבון 61.6 גרם 493.1 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 25.1 גרםשומן רווי 3.7 גרם 29.3 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״גסידן 73.9 מ״ג 590.8 מ״גברזל 3.5 מ״ג 28.3 מ״גאשלגן 765.9 מ״ג 6127.4 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 36.8 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 50 דק׳כולל 4 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות603
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 603.4 קק״ל 4827.5 קק״לפחמימות 36.8 גרם 294.3 גרםשומן 23.3 גרם 186.4 גרםנתרן 2414.8 מ״ג 19318.5 מ״גחלבון 61.6 גרם 493.1 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 25.1 גרםשומן רווי 3.7 גרם 29.3 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״גסידן 73.9 מ״ג 590.8 מ״גברזל 3.5 מ״ג 28.3 מ״גאשלגן 765.9 מ״ג 6127.4 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 36.8 מ״גסגור
מרכיבים 23 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 603 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פרגיות
-
1 1/2 ק"ג סטייק פרגית
מילוי
-
1 1/2 כוסות אורז עגול
-
4 כוסות מים רותחים
-
40 גרם צנוברים
-
5 בצלים בינונייםקצוצים
-
4 כפות סילאן
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 חופן משמשים מיובשים
-
1 חופן שזיפים מיובשים
-
1 צרור נענעקצוצה
-
1/4 כוס רכז רימונים
-
1 כף מלח דק
-
1 1/2 כפיות בהרט
-
1 כפית שטוחה קינמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
רוטב
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1/4 כוס רכז רימונים
-
2 כפות סילאן
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כפית בהרט
-
3/4 כפית קינמון טחון
-
2 1/2 כוסות מים
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מניחים בסיר אורז עגול ו-4 כוסות מים ומבשלים את האורז 10 דקות (חצי בישול), מוציאים ומסננים מהמים.
- קולים במחבת צנוברים מספר דקות ומוציאים.
- לאותה המחבת בה קלינו את הצנוברים מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים סילאן ומערבבים, מוסיפים בשר טחון ומטגנים עד שהבשר מחליף צבע, מוסיפים משמשים ושזיפים קצוצים, צנוברים קלויים, נענע, רכז רימונים, אורז עגול ותבלינים - מלח, בהרט, קינמון ופלפל שחור. מערבבים הכל יחד לאיחוד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- ממלאים את הפרגיות: מניחים פרגית על נייר אפייה, שמים 2 כפות מהמילוי בקצה ומגלגלים.
- מסדרים את הפרגיות צמודות אחת ליד השנייה בתוך תבנית עגולה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה לפי הסדר.
- שופכים את הרוטב מעל הפרגיות, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ואופים בתנור המחומם במשך שעה וחצי.
- מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה ואופים 25 דקות נוספות. מוציאים ומגישים. בתיאבון.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מניחים בסיר אורז עגול ו-4 כוסות מים ומבשלים את האורז 10 דקות (חצי בישול), מוציאים ומסננים מהמים.
- קולים במחבת צנוברים מספר דקות ומוציאים.
- לאותה המחבת בה קלינו את הצנוברים מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים סילאן ומערבבים, מוסיפים בשר טחון ומטגנים עד שהבשר מחליף צבע, מוסיפים משמשים ושזיפים קצוצים, צנוברים קלויים, נענע, רכז רימונים, אורז עגול ותבלינים - מלח, בהרט, קינמון ופלפל שחור. מערבבים הכל יחד לאיחוד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- ממלאים את הפרגיות: מניחים פרגית על נייר אפייה, שמים 2 כפות מהמילוי בקצה ומגלגלים.
- מסדרים את הפרגיות צמודות אחת ליד השנייה בתוך תבנית עגולה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה לפי הסדר.
- שופכים את הרוטב מעל הפרגיות, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ואופים בתנור המחומם במשך שעה וחצי.
- מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה ואופים 25 דקות נוספות. מוציאים ומגישים. בתיאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)