-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 632.4 קק״ל 3162.1 קק״לפחמימות 27.3 גרם 136.5 גרםשומן 44.6 גרם 222.9 גרםנתרן 1032.5 מ״ג 5162.4 מ״גחלבון 41.6 גרם 207.9 גרםסיבים תזונתיים 13.3 גרם 66.4 גרםשומן רווי 9.6 גרם 48.2 גרםכולסטרול 127.4 מ״ג 637.0 מ״גסידן 68.8 מ״ג 344.1 מ״גברזל 5.7 מ״ג 28.7 מ״גאשלגן 1425.9 מ״ג 7129.6 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 52.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות632
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 632.4 קק״ל 3162.1 קק״לפחמימות 27.3 גרם 136.5 גרםשומן 44.6 גרם 222.9 גרםנתרן 1032.5 מ״ג 5162.4 מ״גחלבון 41.6 גרם 207.9 גרםסיבים תזונתיים 13.3 גרם 66.4 גרםשומן רווי 9.6 גרם 48.2 גרםכולסטרול 127.4 מ״ג 637.0 מ״גסידן 68.8 מ״ג 344.1 מ״גברזל 5.7 מ״ג 28.7 מ״גאשלגן 1425.9 מ״ג 7129.6 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 52.5 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 632 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
חצילים ממולאים
-
5 חצילים בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
4 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 בצל בינוני
-
700 גרם בשר בקר טחון
-
5 כפות צנוברים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 חופן כוסברה
ציפוי ועיטור
-
1 עגבנייה בינונית
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולפים לסירוגין את החצילים כך שנוצר פס שחור ופס לבן, מניחים בתבנית וקולים כ-20 דקות ורק עד לריכוך.
- קולפים את הבצל והשום.
- קוצצים את השום, צ’ילי, בצל וכוסברה. פורסים את העגבנייה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את השום, צ’ילי ובצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר בעזרת כפות עץ.
- מוסיפים את הצנוברים והכוסברה וממשיכים לטגן.
- חורצים את החצילים לאורך וממלאים בנדיבות במלית הבשר. מסדרים בתוך התבנית ומניחים מעל כל חציל 2 פרוסות עגבנייה. יוצקים מעל מעט שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור.
- מחזירים את התבנית לתנור ל-20 דקות נוספות.
- מגישים עם טחינה. (בפסח- אפשר להחליף בטחינה מממרח שקדים או לוותר על הטחינה.)
כשר לפסח ללא חשש קטניות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולפים לסירוגין את החצילים כך שנוצר פס שחור ופס לבן, מניחים בתבנית וקולים כ-20 דקות ורק עד לריכוך.
- קולפים את הבצל והשום.
- קוצצים את השום, צ’ילי, בצל וכוסברה. פורסים את העגבנייה.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את השום, צ’ילי ובצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר בעזרת כפות עץ.
- מוסיפים את הצנוברים והכוסברה וממשיכים לטגן.
- חורצים את החצילים לאורך וממלאים בנדיבות במלית הבשר. מסדרים בתוך התבנית ומניחים מעל כל חציל 2 פרוסות עגבנייה. יוצקים מעל מעט שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור.
- מחזירים את התבנית לתנור ל-20 דקות נוספות.
- מגישים עם טחינה. (בפסח- אפשר להחליף בטחינה מממרח שקדים או לוותר על הטחינה.)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)