חצילים ממולאים בשר של אהרוני

ישראל ותמרה אהרוני משדכים בין חצילים לבשר במנה חגיגית, מרשימה ומיוחדת: חצילים ממולאים בשר. מכינים טחינה ליד ואתם מסודרים
ישראל ותמרה אהרוני משדכים בין חצילים לבשר במנה חגיגית, מרשימה ומיוחדת: חצילים ממולאים בשר. מכינים טחינה ליד ואתם מסודרים
  • ישראל אהרוני
  • 342 צפיות
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    632
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 632.4 קק״ל 3162.1 קק״ל
    פחמימות 27.3 גרם 136.5 גרם
    שומן 44.6 גרם 222.9 גרם
    נתרן 1032.5 מ״ג 5162.4 מ״ג
    חלבון 41.6 גרם 207.9 גרם
    סיבים תזונתיים 13.3 גרם 66.4 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 48.2 גרם
    כולסטרול 127.4 מ״ג 637.0 מ״ג
    סידן 68.8 מ״ג 344.1 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 28.7 מ״ג
    אשלגן 1425.9 מ״ג 7129.6 מ״ג
    אבץ 10.5 מ״ג 52.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    632
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 632.4 קק״ל 3162.1 קק״ל
    פחמימות 27.3 גרם 136.5 גרם
    שומן 44.6 גרם 222.9 גרם
    נתרן 1032.5 מ״ג 5162.4 מ״ג
    חלבון 41.6 גרם 207.9 גרם
    סיבים תזונתיים 13.3 גרם 66.4 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 48.2 גרם
    כולסטרול 127.4 מ״ג 637.0 מ״ג
    סידן 68.8 מ״ג 344.1 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 28.7 מ״ג
    אשלגן 1425.9 מ״ג 7129.6 מ״ג
    אבץ 10.5 מ״ג 52.5 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

חצילים ממולאים

ציפוי ועיטור


כשר לפסח ללא חשש קטניות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. קולפים לסירוגין את החצילים כך שנוצר פס שחור ופס לבן, מניחים בתבנית וקולים כ-20 דקות ורק עד לריכוך.
  3. קולפים את הבצל והשום.
  4. קוצצים את השום, צ’ילי, בצל וכוסברה. פורסים את העגבנייה.
  5. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את השום, צ’ילי ובצל עד להזהבה.
  6. מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר בעזרת כפות עץ.
  7. מוסיפים את הצנוברים והכוסברה וממשיכים לטגן.
  8. חורצים את החצילים לאורך וממלאים בנדיבות במלית הבשר. מסדרים בתוך התבנית ומניחים מעל כל חציל 2 פרוסות עגבנייה. יוצקים מעל מעט שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור.
  9. מחזירים את התבנית לתנור ל-20 דקות נוספות.
  10. מגישים עם טחינה. (בפסח- אפשר להחליף בטחינה מממרח שקדים או לוותר על הטחינה.)
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תגיות