-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 12202.1 קק״ל 12202.1 קק״לפחמימות 589.1 גרם 589.1 גרםשומן 675.6 גרם 675.6 גרםנתרן 15461.0 מ״ג 15461.0 מ״גחלבון 824.4 גרם 824.4 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 11.9 גרםשומן רווי 258.9 גרם 258.9 גרםכולסטרול 3141.0 מ״ג 3141.0 מ״גסידן 914.7 מ״ג 914.7 מ״גברזל 64.3 מ״ג 64.3 מ״גאשלגן 11726.4 מ״ג 11726.4 מ״גאבץ 181.7 מ״ג 181.7 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות ו-55 דק׳
-
קלוריות12202
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 12202.1 קק״ל 12202.1 קק״לפחמימות 589.1 גרם 589.1 גרםשומן 675.6 גרם 675.6 גרםנתרן 15461.0 מ״ג 15461.0 מ״גחלבון 824.4 גרם 824.4 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 11.9 גרםשומן רווי 258.9 גרם 258.9 גרםכולסטרול 3141.0 מ״ג 3141.0 מ״גסידן 914.7 מ״ג 914.7 מ״גברזל 64.3 מ״ג 64.3 מ״גאשלגן 11726.4 מ״ג 11726.4 מ״גאבץ 181.7 מ״ג 181.7 מ״גסגור
מרכיבים 25 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-55 דק׳ | קלוריות 12202 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 נתח כתף טלה
-
10 תפוחי אדמה בינונייםחצויים
-
2 בצלים בינונייםפרוסים
-
2 ראשי שוםקטומים בראשם
-
2 גבעולי רוזמרין
-
5 כוסות מים רותחים
מרינדה
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 צרור נענעקצוצה
-
1 צרור מרווהקצצוצה
-
5 כפות דבש
-
1 כף חרדל גרגירים
-
3 כפות שמן זית
-
2 כפות רכז רימונים
-
1/4 כוס מיץ לימוןמלימון אחד
-
1/4 כוס מים
תערובת בשר ואורז
-
1 1/2 כוסות אורז בסמטי
-
300 גרם בשר טלה טחוןאו בקר
-
3 כפות שמן זית
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
- מכינים את תערובת הבשר והאורז: בקערה נוספת מערבבים את האורז, הבשר הטחון, שמן הזית, המלח והפלפל לאיחוד.
- שמים בתבנית גדולה נייר אפייה ומניחים עליו את תערובת הבשר והאורז.
- שמים מעל את כתף הטלה, תפוחי האדמה והבצלים.
- שופכים את המרינדה ומערבבים כך שגם תפוחי האדמה וגם הטלה יקבלו את הטעמים.
- מניחים את 2 ראשי השום והרוזמרין ומוסיפים 5 כוסות מים רותחים לתבנית.
- מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ל40 דקות ואז מנמיכים ל160 מעלות לעוד 3 שעות (אפשר גם לשים 150 מעלות עד הערב). בתאבון וחג שמח.
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
- מכינים את תערובת הבשר והאורז: בקערה נוספת מערבבים את האורז, הבשר הטחון, שמן הזית, המלח והפלפל לאיחוד.
- שמים בתבנית גדולה נייר אפייה ומניחים עליו את תערובת הבשר והאורז.
- שמים מעל את כתף הטלה, תפוחי האדמה והבצלים.
- שופכים את המרינדה ומערבבים כך שגם תפוחי האדמה וגם הטלה יקבלו את הטעמים.
- מניחים את 2 ראשי השום והרוזמרין ומוסיפים 5 כוסות מים רותחים לתבנית.
- מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות ל40 דקות ואז מנמיכים ל160 מעלות לעוד 3 שעות (אפשר גם לשים 150 מעלות עד הערב). בתאבון וחג שמח.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)