סיר של אושר מגולגל: גלילות חציל במילוי בשר
יהודה עמר מכין מנה בשרית מושקעת וטעימה בטירוף! גלילות חציל במילוי בשר ועשבי תיבול, שמתבשלות ברוטב עגבניות עשיר ומושחמות בתערובת מתוקה של בלסמי, רימונים וסילאן
יהודה עמר מכין מנה בשרית מושקעת וטעימה בטירוף! גלילות חציל במילוי בשר ועשבי תיבול, שמתבשלות ברוטב עגבניות עשיר ומושחמות בתערובת מתוקה של בלסמי, רימונים וסילאן
- יהודה עמר
- 340 צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 210.2 קק״ל 2522.4 קק״לפחמימות 24.0 גרם 288.1 גרםשומן 8.7 גרם 104.9 גרםנתרן 943.1 מ״ג 11317.5 מ״גחלבון 11.3 גרם 135.1 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 65.7 גרםשומן רווי 1.8 גרם 21.8 גרםכולסטרול 47.4 מ״ג 568.4 מ״גסידן 65.0 מ״ג 779.4 מ״גברזל 2.8 מ״ג 33.8 מ״גאשלגן 731.0 מ״ג 8771.8 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 24.7 מ״גסגור
-
מרכיבים32
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות210
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 210.2 קק״ל 2522.4 קק״לפחמימות 24.0 גרם 288.1 גרםשומן 8.7 גרם 104.9 גרםנתרן 943.1 מ״ג 11317.5 מ״גחלבון 11.3 גרם 135.1 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 65.7 גרםשומן רווי 1.8 גרם 21.8 גרםכולסטרול 47.4 מ״ג 568.4 מ״גסידן 65.0 מ״ג 779.4 מ״גברזל 2.8 מ״ג 33.8 מ״גאשלגן 731.0 מ״ג 8771.8 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 24.7 מ״גסגור
מרכיבים 32 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 210 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
חצילים
-
2 חצילים גדולים
-
1 חופן עגבניות שרי
רטב
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 שיני שוםקצוצות
-
1/2 כף כמון טחון
-
1/2 כף ראס אל חנות
-
1/2 כף בהרט
-
1 כף מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
6 עגבניות בינוניותמגוררות
-
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 1/2 כוסות מים חמים
מילוי
-
300 גרם בשר בקר טחון
-
3 פרוסות לחם לבןמושרה במים, סחוט וקצוץ
-
1 בצל בינונימגורד וסחוט מנוזלים
-
1 תפוח אדמה בינונימגורד וסחוט מנוזלים
-
1 חופן כוסברהקצוצה
-
1 חופן עלי סלריקצוצים
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוצים דק
-
1 ביצה L
-
2 כפות שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
אגלס
-
2 כפות רכז רימונים
-
1 כף דבש
-
1/2 כף חומץ בלסמי
-
1/4 כוס מים חמים
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: לתוך סיר רחב ושטוח מכניסים את השמן ואת העגבניות הטריות המגורדות, מבשלים כ-10 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מסיפים את השום ואת 2 קופסאות העגבניות המרוסקות, מוסיפים את התבלינים והמים ומבשלים כ-20 דקות.
- טוחנים את הרוטב למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. אם רואים שהרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף מים חמים לפי הצורך. ומחזירים את הרוטב לסיר.
- מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.
- פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי של 1.5 ס״מ. מורחים כל פרוסה בשמן ואופים בתנור בחום של 180 מעלות 15 דקות. מוציאים ומצננים.
- על כל פרוסת חציל אפויה מניחים בקצה מתערובת הבשר (בערך כף), מגלגלים ומהדקים.
- מניחים את גלילות החציל בתוך הרוטב שהכנו מראש, חשוב מאוד שהרוטב לא יכסה את הגלילות חציל לגמרי.
- מפזרים חופן עגבניות שרי מעל, ומבשלים על אש בנונית 30 דקות.
- מכינים את האגלס: בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.
- לאחר 30 דקות בישול, מורחים על גלילות החצילים את האגלס ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ללא מכסה עד להשחמה.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: לתוך סיר רחב ושטוח מכניסים את השמן ואת העגבניות הטריות המגורדות, מבשלים כ-10 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.
- מסיפים את השום ואת 2 קופסאות העגבניות המרוסקות, מוסיפים את התבלינים והמים ומבשלים כ-20 דקות.
- טוחנים את הרוטב למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. אם רואים שהרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף מים חמים לפי הצורך. ומחזירים את הרוטב לסיר.
- מכינים את המילוי: בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.
- פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי של 1.5 ס״מ. מורחים כל פרוסה בשמן ואופים בתנור בחום של 180 מעלות 15 דקות. מוציאים ומצננים.
- על כל פרוסת חציל אפויה מניחים בקצה מתערובת הבשר (בערך כף), מגלגלים ומהדקים.
- מניחים את גלילות החציל בתוך הרוטב שהכנו מראש, חשוב מאוד שהרוטב לא יכסה את הגלילות חציל לגמרי.
- מפזרים חופן עגבניות שרי מעל, ומבשלים על אש בנונית 30 דקות.
- מכינים את האגלס: בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.
- לאחר 30 דקות בישול, מורחים על גלילות החצילים את האגלס ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ללא מכסה עד להשחמה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)