צהריים אליפות! עוף חמוץ מתוק שילדים ממש אוהבים
- נעמה פלד
- 152K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 403.1 קק״ל 1612.2 קק״לפחמימות 236.7 גרם 946.9 גרםשומן 188.3 גרם 753.1 גרםנתרן 1106.0 מ״ג 4424.2 מ״גחלבון 190.0 גרם 760.1 גרםסיבים תזונתיים 191.1 גרם 764.4 גרםשומן רווי 187.5 גרם 750.2 גרםכולסטרול 187.5 מ״ג 750.0 מ״גסידן 218.8 מ״ג 875.0 מ״גברזל 188.2 מ״ג 752.6 מ״גאשלגן 478.6 מ״ג 1914.4 מ״גאבץ 187.7 מ״ג 750.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות403
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 403.1 קק״ל 1612.2 קק״לפחמימות 236.7 גרם 946.9 גרםשומן 188.3 גרם 753.1 גרםנתרן 1106.0 מ״ג 4424.2 מ״גחלבון 190.0 גרם 760.1 גרםסיבים תזונתיים 191.1 גרם 764.4 גרםשומן רווי 187.5 גרם 750.2 גרםכולסטרול 187.5 מ״ג 750.0 מ״גסידן 218.8 מ״ג 875.0 מ״גברזל 188.2 מ״ג 752.6 מ״גאשלגן 478.6 מ״ג 1914.4 מ״גאבץ 187.7 מ״ג 750.8 מ״גסגור
בשנות ה-80 העליזות המטבח הישראלי התחיל להרחיב את גבולותיו ולגלות את המטבחים שמעבר לים. שניים ממגלי הארצות היו ישראל אהרוני ורות סירקיס שבזכותם אמא שלי, כמו אמהות אחרות, גילו את המטבח הסיני. אמנם לאמא שלי לא היה אז ווק והיא שיגעה את אבא שלי עד שהוא מצא לה רוטב סויה בדרום תל אביב שמשקלו כמובן בזהב, אבל לזכותה יאמר שהיא השתדלה כל כך שנחווה מנות שונות מאלה שהוגשו אז בכל מקום, היא אהבה להגיד שזה “כמו במסעדה” למרות שמבחינתנו מנות של מסעדה היו צ’יפס והמבורגר בבורגר ראנץ’.
אמא שלי הכינה עוף חמוץ מתוק עם מה שהיה בבית, ומה שהיה בבית היה קטשופ וכשלא היה קטשופ היא השתמשה בריבת משמש או בריבת שזיפים. עד היום אני מתגעגעת לטעמים הפשוטים והלא כל כך מדוייקים של המוקפץ שלה. אולי בסין היו עורפים את ראשה, אבל בסוף, זה החמוץ מתוק הכי טעים שיש והיא האמא הכי מתוקה שיש.
קבלו מתכון נפלא של עוף חמוץ מתוק של אמהות עסוקות ומהממות.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 403 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
בערך קילו.
-
1/2 כוס קורנפלור
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס שמן סויה
רוטב
-
9 כפות קטשופ
-
4 כפות חומץ 5%או חומץ תפוחים או מיץ לימון
-
3 כפות גדושות סוכר חום כהה
-
2 כפות גדושות סירופ מייפלאו ריבת משמש, או דבש, לא חובה
-
4 כפות רוטב סויה
-
3 שיני שוםכתושות
-
2 בצלים בינונייםחתוך לקוביות של 2 ס"מ
-
1 פלפל אדום Lחתוך לקוביות גסות
-
1 פלפל ירוק Mחתוך לקוביות גסות
-
1 קופסת שימורים אננסחתוך לחתיכות של 2 ס"מ. מסונן, לא לזרוק את המיץ.
קישוט
-
1 חופן בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- חותכים את חזות העוף לקוביות של 3 ס”מ. ממליחים ומפלפלים את קוביות העוף ומקמחים את קוביות העוף בקורנפלור (הכי פשוט להכניס את קוביות העוף לשקית עם כמה כפות קורנפלור ולשקשק, הציפוי יוצא אחיד והידיים לא מתלכלכות).
- מחממים את השמן בווק או במחבת רחבה ועמוקה. מכניסים את קוביות חזה העוף למחבת, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהעוף מלבין ומתבשל מבפנים. שומרים את העוף בצד.
- באותה מחבת מקפיצים את הפלפלים, השום והבצל.
- בקערית מערבבים יחד את הקטשופ, הסוכר, החומץ, הסויה והחומץ.
- מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים למחבת את הרוטב ואת קוביות האננס, מוסיפים חצי כוס ממיץ האננס ומביאים לרתיחה.
- מכסים את המחבת במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים בערך 10 דקות.
- מקשטים בבצל ירוק ומגישים עם אורז לבן.
אופן הכנה
- חותכים את חזות העוף לקוביות של 3 ס”מ. ממליחים ומפלפלים את קוביות העוף ומקמחים את קוביות העוף בקורנפלור (הכי פשוט להכניס את קוביות העוף לשקית עם כמה כפות קורנפלור ולשקשק, הציפוי יוצא אחיד והידיים לא מתלכלכות).
- מחממים את השמן בווק או במחבת רחבה ועמוקה. מכניסים את קוביות חזה העוף למחבת, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהעוף מלבין ומתבשל מבפנים. שומרים את העוף בצד.
- באותה מחבת מקפיצים את הפלפלים, השום והבצל.
- בקערית מערבבים יחד את הקטשופ, הסוכר, החומץ, הסויה והחומץ.
- מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים למחבת את הרוטב ואת קוביות האננס, מוסיפים חצי כוס ממיץ האננס ומביאים לרתיחה.
- מכסים את המחבת במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים בערך 10 דקות.
- מקשטים בבצל ירוק ומגישים עם אורז לבן.
הערות
- אפשר להוסיף תירס, אפונת שלג או אפונה ירוקה רגילה, אם אוהבים.
- אפשר לקשט עם בוטנים או אגוזי קשיו קלויים, אם לא מדובר במנה לילדים קטנים.
הערות
- אפשר להוסיף תירס, אפונת שלג או אפונה ירוקה רגילה, אם אוהבים.
- אפשר לקשט עם בוטנים או אגוזי קשיו קלויים, אם לא מדובר במנה לילדים קטנים.
תגובות (0)