קובי אדרי מציג: פלאפל במילוי בשר
יש יותר ישראלי ממנה יפה של פלאפל? ומה אם בתוך קציצות הפלאפל יש גם בשר? פלאפל בהפתעה במילוי בשר עם טריק לגלגול הכדורים שלא תוכלו להפסיק לאכול
יש יותר ישראלי ממנה יפה של פלאפל? ומה אם בתוך קציצות הפלאפל יש גם בשר? פלאפל בהפתעה במילוי בשר עם טריק לגלגול הכדורים שלא תוכלו להפסיק לאכול
- קובי אדרי
- 2K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 165.9 קק״ל 2487.9 קק״לפחמימות 11.2 גרם 167.8 גרםשומן 9.2 גרם 137.7 גרםנתרן 440.7 מ״ג 6610.4 מ״גחלבון 10.4 גרם 155.8 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.7 גרםשומן רווי 2.2 גרם 32.9 גרםכולסטרול 30.3 מ״ג 455.0 מ״גסידן 26.7 מ״ג 400.1 מ״גברזל 1.9 מ״ג 29.1 מ״גאשלגן 188.9 מ״ג 2833.2 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 37.0 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 40 דק׳כולל 13 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות166
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 165.9 קק״ל 2487.9 קק״לפחמימות 11.2 גרם 167.8 גרםשומן 9.2 גרם 137.7 גרםנתרן 440.7 מ״ג 6610.4 מ״גחלבון 10.4 גרם 155.8 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.7 גרםשומן רווי 2.2 גרם 32.9 גרםכולסטרול 30.3 מ״ג 455.0 מ״גסידן 26.7 מ״ג 400.1 מ״גברזל 1.9 מ״ג 29.1 מ״גאשלגן 188.9 מ״ג 2833.2 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 37.0 מ״גסגור
מרכיבים 22 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 13 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 166 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
פלאפל
-
1/2 ק"ג גרגירי חומוס יבשיםמושרים במים 12 שעות לפחות
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור כוסברה
-
1 בצל בינוני
-
6 שיני שום
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית כוסברה יבשה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
150 מ"ל מים קרים
-
1/2 כפית פלפל לבן טחון
-
1 כוס קמח לבן
בשר
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 בצל סגול בינוניקצוץ
-
3 כפות שמן זית
-
1 חופן צנוברים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית ראס אל חנות
-
לטיגון עמוק
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הפלאפל: משרים חצי קילוגרם גרגירי חומוס ל12 עד 24 שעות.
- שוטפים היטב מהמים ושמים במעבד מזון או במטחנת בשר, מוסיפים חופן כוסברה, חופן פטרוזיליה, בצל ושיני שום וטוחנים היטב.
- מעבירים לקערה, מוסיפים כפית מלח, כפית כמון, כפית כוסברה יבשה, כפית אבקת סודה, כוס של מים קרים וכוס קמח, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את תערובת הבשר: מטגנים במחבת את הבצלים הקצוצים עם שמן זית, מוסיפים חצי קילוגרם בשר טחון וקוצצים ומטגנים היטב. טיפ - אפשר לשים את הבשר בין שני ניירות אפייה ולמעוך, זה עוזר לפורר אותו מהר כך שלא יוצאים גושים גדולים.
- מתבלים עם כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית כמון וכפית ראס אל חנות מערבבים כ-10 דקות, מוסיפים צנוברים קלויים.
- מסננים מנוזלים ונותנים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מכסים את שתי קערות התערובת גם של הבשר וגם של הפאלפל עם כיסוי ניילון ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
- מרכיבים את המנה: לוקחים קערית קטנה או תבנית שקעים ושמים ניילון נצמד, לוקחים עם כף מעט ממלית הפלאפל, שמים בקערה ועושים מעין חור, שמים חופן מהבשר, עוד חצי מתערובת הפלאפל וסוגרים עם הניילון למעין כדור.
- מחממים שמן עמוק ל-170 מעלות ומטגנים את הפלאפלים עד שהם מקבלים צבע שחום ויפה.
- מגישים עם כל מה שאוהבים.
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הפלאפל: משרים חצי קילוגרם גרגירי חומוס ל12 עד 24 שעות.
- שוטפים היטב מהמים ושמים במעבד מזון או במטחנת בשר, מוסיפים חופן כוסברה, חופן פטרוזיליה, בצל ושיני שום וטוחנים היטב.
- מעבירים לקערה, מוסיפים כפית מלח, כפית כמון, כפית כוסברה יבשה, כפית אבקת סודה, כוס של מים קרים וכוס קמח, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את תערובת הבשר: מטגנים במחבת את הבצלים הקצוצים עם שמן זית, מוסיפים חצי קילוגרם בשר טחון וקוצצים ומטגנים היטב. טיפ - אפשר לשים את הבשר בין שני ניירות אפייה ולמעוך, זה עוזר לפורר אותו מהר כך שלא יוצאים גושים גדולים.
- מתבלים עם כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית כמון וכפית ראס אל חנות מערבבים כ-10 דקות, מוסיפים צנוברים קלויים.
- מסננים מנוזלים ונותנים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מכסים את שתי קערות התערובת גם של הבשר וגם של הפאלפל עם כיסוי ניילון ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
- מרכיבים את המנה: לוקחים קערית קטנה או תבנית שקעים ושמים ניילון נצמד, לוקחים עם כף מעט ממלית הפלאפל, שמים בקערה ועושים מעין חור, שמים חופן מהבשר, עוד חצי מתערובת הפלאפל וסוגרים עם הניילון למעין כדור.
- מחממים שמן עמוק ל-170 מעלות ומטגנים את הפלאפלים עד שהם מקבלים צבע שחום ויפה.
- מגישים עם כל מה שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)