-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 328.0 קק״ל 6560.4 קק״לפחמימות 42.1 גרם 842.2 גרםשומן 11.5 גרם 229.9 גרםנתרן 518.8 מ״ג 10375.2 מ״גחלבון 12.5 גרם 250.9 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.1 גרםשומן רווי 2.0 גרם 40.6 גרםכולסטרול 37.5 מ״ג 750.4 מ״גסידן 18.0 מ״ג 360.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 28.8 מ״גאשלגן 172.8 מ״ג 3456.7 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 43.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות328
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 328.0 קק״ל 6560.4 קק״לפחמימות 42.1 גרם 842.2 גרםשומן 11.5 גרם 229.9 גרםנתרן 518.8 מ״ג 10375.2 מ״גחלבון 12.5 גרם 250.9 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.1 גרםשומן רווי 2.0 גרם 40.6 גרםכולסטרול 37.5 מ״ג 750.4 מ״גסידן 18.0 מ״ג 360.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 28.8 מ״גאשלגן 172.8 מ״ג 3456.7 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 43.4 מ״גסגור
בבית מרוקאי בימי שישי תמיד אוכלים משהו קליל בצהריים כדי לשמור מקום לבישולים של ערב שבת.
מה אוכלים? צלחת קוסקוס עם מרק ירקות או לחמנייה עם משהו טעים מתוך הסירים שעומדים על הגז.
אבל כשיש הרבה ילדים בבית יש חשש שהאוכל מהסירים ייגמר די מהר – ואז הלחמניות הממולאות האלו הן פינוק משגע לשישי בצהריים.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 328 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
3 כפות שמן זית
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל גדול
-
4 שיני שום
-
1/2 כפית אבקת מרק עוף
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כף רסק עגבניות
זיגוג
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום בעזרת סכין. טורפים את הביצה בקערה קטנה.
- מכינים את הבצק: שמים את כל רכיבי הבצק, מלבד המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה. לשים במהירות בינוניות כ-7 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ורך. מוסיפים את המלח ולשים כדקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה לפחות שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: מחממים מחבת נון סטיק רחבה עם שמן זית, מטגנים בה את הבצל ואת השום כ-4 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול. אפשר להוסיף חצי כף סוכר לאיזון החמיצות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-22 כדורים. משטחים כל כדור לדיסקית בקוטר של 10 ס”מ, שמים בו 1-2 כפות מילוי וסוגרים היטב לצורת כדור ממולא. חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים.
- מעבירים את הכדורים לתבנית (יש לאפות בכמה נגלות). מברישים כל כדור בצק ממולא בביצה טרופה בעזרת מברשת סיליקון ומניחים לתפיחה שנייה של 15 דקות.
- אופים את הלחמניות בתנור החם עד שכדורי הבצק מזהיבים (כ-25-30 דקות).
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום בעזרת סכין. טורפים את הביצה בקערה קטנה.
- מכינים את הבצק: שמים את כל רכיבי הבצק, מלבד המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה. לשים במהירות בינוניות כ-7 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ורך. מוסיפים את המלח ולשים כדקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה לפחות שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: מחממים מחבת נון סטיק רחבה עם שמן זית, מטגנים בה את הבצל ואת השום כ-4 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול. אפשר להוסיף חצי כף סוכר לאיזון החמיצות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-22 כדורים. משטחים כל כדור לדיסקית בקוטר של 10 ס”מ, שמים בו 1-2 כפות מילוי וסוגרים היטב לצורת כדור ממולא. חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים.
- מעבירים את הכדורים לתבנית (יש לאפות בכמה נגלות). מברישים כל כדור בצק ממולא בביצה טרופה בעזרת מברשת סיליקון ומניחים לתפיחה שנייה של 15 דקות.
- אופים את הלחמניות בתנור החם עד שכדורי הבצק מזהיבים (כ-25-30 דקות).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)